| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
NDS vs PSP

End de uiner iz... :P
PSP
80%
 80%  [ 8 ]
NDS
20%
 20%  [ 2 ]
Głosowań: 10
Wszystkich Głosów: 10

Autor Wiadomość
Papierowa Tęcza Płeć:Mężczyzna
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Czw 28 Kwi, 2005 18:50   NDS vs PSP Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pojedynek nie ma na celu wyłonienie konsoli lepszej technicznie, ponieważ jak powszechnie wiadomo PSP jest mocniejsze technicznie. Jednakze nalezy zadac sobie pytanie, czy technika to wszystko, czego oczekujemy po konsoli (technika w sensie - swietna grafika i super dzwiek) - Konsola SONY jest jak zwykle typową zabawką w ich stylu - wpakować jak najlepszy sprzęt w pudełko i można grać, natomiast polityka Nintendo jest nieco bardziej radykalna - panowie od wielkiego N usiłują ciągle wymyślać cuś nowego - a to konsola bez pada (bo taki ma byc nowy GCN), a to maszynka do macania stylusem [czy jak to sie zwie] pieska po tyłku - jak to żartobliwie mówią o NDS fani SONY. Należałoby się zastanowić, czy rozwiązania zastosowane w NDS przynoszą korzyści, czy raczej wady konsoli. Co prawda pomysł z stylusem jest dosyć oryginalny, jednakże trzymanie kieszonsolki jedną ręką jest nieco niewygodne. Grafika jest owszem - nieco gorsza niż w PSP, ale część gier jest czymś całkowicie nowym - jak się okazuje - wspaniałym - a jak wiadomo bez stylusa nie dało by się obslugiwać tych gier (Chociażby Feel The Magic). PSP zaś jest maszyną potężną, po której spodziewać się możemy ... tego co po PS2, tyle, że w kieszeni - fani nintendo mówią - miniaturowe odgrzewane PS2 - ale to też nie do końca jest prawdą - mimo wszystko jest to chyba największa wada PSP - chociaż... zobaczymy co nowego zaoferują nam twórcy gier na tą mocarną maszynkę. Obie konsole mają wiele zalet, ale i nie brakuje im wad. Osobiście jednak uważam za lepszą konsolę PSP - czemu? Gdyż jest to mimo wszystko coś pewnego - wiemy co możemy się po tej konsoli spodziewać - zaś NDS... hmm.. może się wybić, ale może także upaść z wielkim hukiem - co ciekawe osobiście odkładam sobie pieniądze na NDS a nie na PSP :p (może to dlatego, że mam PS2 i jakoś mnie do PSP nie ciągnie - chce czegoś nowego ;])

Numer Gadu-Gadu
8989120
Napastnik Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 30 Kwi, 2005 17:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie sprawa jest prosta. Kto woli mocną maszynke z zapewnionym supportem developerów i jest zwolennikiem gier ze stajni Sony to weźmie PSP. Zaś kto woli oryginalną maszynke (która imho nie waidomo jak się przyjmie) i jest fanem BiG N to zakupi NDS. Osobiście uważam, że batalię na rynku wygra PSP, ponieważ ludzie wybiorą prostszą maszynke z większymi możliwościami technicznymi. NDS jeśli nie zapewni sobie dużego wsparcia ze strony wielkich gigantów to raczej długo nie pożyje i pozostanie tylko jedną z wielu konsol, której się 'nie udało'. Sam nie mam zamiaru kupować żadnej z tych handheldów, ponieważ PS2 całkowicie zaspokaja moje "potrzeby" ;] . Tylko czekać, aż Bill ze swoim M$ wypluje na rynek swojego handhelda Razz .

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8161275
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Sro 20 Lip, 2005 16:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Takie małe info - dziś kupuję NDS biggrin sprzedałem PS2 i kupuję DeeSka, gdyż magia gier jakie się na niego pojawią mnei przyciągneła :] Tenchu DS, Metroid, Dynasty Warriors, Diablo 2 DS, Starcraft DS i wiele wiele innych biggrin DeeSku chodź do tatusia XD

Numer Gadu-Gadu
8989120
frencz Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Nie 05 Mar, 2006 14:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

i tu zonk otóż psp jest lepsze:) miałem okazje grac na jednej jak i drugiej i stwierdzam śmiało ze psp deklasuje DSa w 100%

Numer Gadu-Gadu
1735338
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Czw 16 Mar, 2006 22:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

i tu Zonk ver.2 mialem okazje grac na PSP w okolo 6 najwiekszych hitów i z własnej woli odłozyłem konsolkę po 10 minutach grania w każdą z nich. DS deklasuje PSP grywalnością o pare kosmosów. [Chociaż to dalej nie Kingdom Hearts na PS2 ;P]

Numer Gadu-Gadu
8989120
Kitsune Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 27 Lip, 2006 23:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Uważam że DS jest o niebo lepszy od PSP. Po co mi jakieś dodatkowe funkcje? Mp3 mam w telefonie a filmów w podróży nie mam zamiaru oglądać zresztą jak co kolwiek zobaczyć na tym małym ekraniku? NDS bije grywalnością. Odpala zarówno swoje gierki jak i na GBA. Wersja Lite ma wbudowany Picto chat dzięki któremu można wysyłać wiadomości lub rozmawiać z użytkownikami nawet 30 konsolek. Połączenie jest bezprzewodowe co nie naraża nas na dodatkowe koszta (PSP karta pamięci i inne duperelki)...
Ja analizuje wiele wypowiedzi z różnych miejsc w necie PSP vs NDS i DS definitywnie przeważa szalę. Choćby po sprzedanych egzemplażach. W polsce 3 miliony a w całej europie powyżej 13 milionów. Doliczmyh do tego też innne kontynenty (W japonii po różową wersję konsolki kolejka ciągneła sie przez cały sklep). Psp o 15-14% mniej sprzedanych egzemplaży bynajmniej nie ze względu większych kosztów ale zainteresowania :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3538843
Wolfi Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Wto 30 Paź, 2007 09:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

PSP jest lepsze pod względem technicznym.Dla mnie zabawką i to na dodatek na poziom przedszkola jest NDS.Nie no jak ktoś lubi mario,pokemony czy coś typowo z Japonii to NDS jest ekstra,ale jak ktoś dojrzał do takich gier jak GTA VCS GTA LCS MoH czy CoD to wybierze PSP.Ktoś pisał o małym ekranie ale z tego co widze NDS ma mniejszy na dodatek podzielony na dwa(chyba ze mowa o wersji lite)Była też mowa o połączeniu bezprzewodowym w NDS i ,że można pisać do innych posiadaczy.W PSP też jest połączenie bezprzewodowe do grania z innymi uzytkownikami tych konsolek,jest przeglądarka internetowa i łatwy dostęp do internetu(niestety problemy z HotSpotami ale mozna kupić WiFi i po problemie)Mówiąc krótko ja osobiście wole PSP ale każdy wybierze to co lubi.
http://pl.youtube.com/watch?v=EiLb9xG3-lY tu jest porównanie NDS i PSP pod względem grywalności.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz do tematu