Tak sobie pomyślałam zeby zapytać o wasze odczucia;) Wybieram sie w najbliższym czasie do ginekologa po raz pierwszy. Niby mam już swoje 18 lat ale jakoś do tej pory nie miałam potrzeby iśc bo wszystko było ok. I mam kilka dylematów najważniejszy z nich to czy iśc na pierwszy raz do faceta czy do kobiety?
poprosze oszczere odp:
*w jakim wieku pierwszy raz poszliscie do ginekologa?
*Czy bardzo się bałaś/krępowałaś?
*był to facet ginekolog czy kobieta? Co zdecydowalo o waszym wyborze?
*Jezeli bylas juz kilka razy zarowno u kobiety jak i u męzczyzny to jak ich porwonujesz? do kogo lepiej isc? Męzczyzny napewno bardziej sie wstydzimy ale slyszalam ze jest on delikatniejszy i zazwyczaj baanie mniej boli niz jak dorwie sie do ciebie kobieta;)
*Bolalo was badanie? Długo ono trwało? Czy na koniec zapisala wam jakies leki?
*Przy pierwszej wizycie u ginekologa bylas dziewicą czy nie? Jezeli bylas dziewica to czy pytal o to? jakich nazedzi uzywal? Badal cie przez odbyt czy uzywal poprostu mniejszych specjalnech narzedzi?
*Czy w kazdym gabinecie ginekologicznym są łazienki do podmywania się przed badaniem?
*zdazylo Ci się kiedys tak ze wystarczyla sama rozmowa wstępna bez badania?
*JAk sądzisz na pierwszą wizytę najlepiiej wybrać się samemu, z koleżanką cyz może np. z mamą?
Czekam na wasze odczucia i szczere odpowiedzi dziewczyny;)
P.S Wie któraś może na jakiej zasadzie bada sie poziom estrogenów? PObiera się krew/bada mocz czy moze bierze wymaz z pochwy?
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
*Pierwszy raz poszłam do ginekologa w wieku 17nastu lat z podejrzeniem ciąży
*Czy się krępowałam? Nie. Podeszłam do tego na luzie. Stwierdziłam, ze ginekolog to zwykły lekarz.
*Byłam u Ginki czyli kobiety. Wybór był taki, ze nie chciałam isc do szpitala tylko prywatnie a osoba u której byłam to koleżanka z pracy mojej mamy.
*Byłam tylko u kobiety wiec nie wiem gdzie lepiej.
*Badanie nie bolało mnie. Trwało Ok. 3 minut. Przepisała mi tabletki anty plus skierowanie na USG do szpitala ( dalej ta ciąża)
*Nie byłam dziewica ale ginka pytała się mnie czy odbyłam chodź jeden stosunek i czy może mnie zbadać.
*Zawsze jak spotykałam się z jakimś gabinetem ginekologicznym to była łazienka. Po za tym chyba najlepiej umyć się przed wizyta. Tak szybko człowiek się przecież nie brudzi
*Rozmowa jest chyba tylko wtedy gdy jest dziewczyna dziewica.
*Ja poszłam z mama chodź jest mi to względnie obojętne.
_________________ Jedna z najglupszych dziewczyn tego swiata....
*pierwszy raz u ginekologa byla w wieku 17 lat
*prawie wogole bardziej balam sie oswiadczenia czy to ciaza
*to byl facet a tak z przypadku
*mnie tam nie sprwia to zadnej roznicy
*mnie nie bolalo nic i dostalam jedynie zdjecie z USG
*nie bylam dziewica
*w wiekzosci sa lazienki ale w domu tez mozna sie umyc i jakos wytrzymac
*nie no bo u mnie raczej wymnagano badania
*ja bylam z chlopakiem
*pierwszy raz u ginekologa byla w wieku 17 lat
*prawie wogole bardziej balam sie oswiadczenia czy to ciaza
*to byl facet a tak z przypadku
*mnie tam nie sprwia to zadnej roznicy
*mnie nie bolalo nic i dostalam jedynie zdjecie z USG
*nie bylam dziewica
*w wiekzosci sa lazienki ale w domu tez mozna sie umyc i jakos wytrzymac
*nie no bo u mnie raczej wymnagano badania
*ja bylam z chlopakiem
ukradłaś mi avatara;d;d
swoja droga slyszalam ze dziewice tez sie bada bo jak maja inaczej stwierdzic np jakoms chorobe? podobno badaja jakosprzez odbyt (? lol) albo specjalnym innymi, mniejszymi narzędziami.
wniosek: mam sie nie bac badania;p?
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 21:40
Jesli jest to dobra przychodnia powinny byc mniejsze wzierniki. No ale jak im braknie kasy to przez odbyt. Najczęściej w mieście są 3-6 takich z wyposażeniem dla dziewic.
ps. Znacie jakieś tabletki dla młodzieży nie powodujące tycia i w jakiejś normalnej cenie? (mniej niź 50 zł miesięcznie)
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 21:57
Blanka napisał/a:
Znacie jakieś tabletki dla młodzieży nie powodujące tycia i w jakiejś normalnej cenie? (mniej niź 50 zł miesięcznie)
Yasminelle. Szczególnie dobre dła młodych dziewczyn. Zawierają bardzo małą dawkę hormonów, nie powodują tycia,a poza tym mają dużo zalet (podobno) no ale skutki uboczne oczywiście też
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 22:59
taaa, tylko że to ginekolog powinien jej poradzić, tabletek jest cała masa, ale co z tego, jak sama sobie nie dobierze, no i każda jednak ma jakieś negatywne skutki
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 23:12
nasty_girl napisał/a:
taaa, tylko że to ginekolog powinien jej poradzić, tabletek jest cała masa, ale co z tego, jak sama sobie nie dobierze, no i każda jednak ma jakieś negatywne skutki
myslisz ze tego nie wiem? pytala, to jej powiedzialam. a sama i tak ich nie kupi bo ginekolog musi zapisac
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
oj gosciowa ja juz duzo wczesniej an tym forum bylam i miala ten avatear moja siostra matrz nadia25
oj ja na tym forum jestem juz 3-4 lata;) (dodate po chwili...sprawdziłam i od Sro 16 Lip, 2003)nowi uzytkownicy, przychodza odchodzą a ja nadal jestem:D tyle ze mam takie napady ze powchodze sobie z 2 miesiące a potem rok nie zaglądam;) a avatarów mialam juz duzo ten mam jakos od roku:)