Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pon 17 Gru, 2007 16:28 Bóle podczas miesiączki
Mam straszne bóle brzucha podczas miesiączki. Zdarzyło się kilka okresów bez jakiegokolwiek bólu, ale częściej mam bolesne miesiączki. Ostatnio, to codziennie przez 5 dni musiałam brać tabletkę. Co pomaga na takie dolegliwości oprócz tabletek, bo nie chcę ich ciągle brać, bo to niezdrowe?
Rozumiem i współczuje. Dobrze myślisz, branie ciągle tabletek w końcu zaszkodzi. Niestety nie ma na to raczej rady. Jeśli ból ci dokucza to idż do lekarza, bo tego nie można lekceważyć. Życze powodzenia
Z tym to możesz pujść do zwykłego lekarza rodzinnego (lekarz pierwszego kontaktu). Ja (jak bym był dziewczyną) poszedł bym do lekarza albo powiedział (wtedy powiedzediała) mamie.
Współczuję.. Ja bóle miałam tylko kilka razy... I nie były one bardzo bolesne... To co ja spróbowałam to piłam miętę, lub melisę (bez cukru!). Podobno jeszcze bardziej pomaga kiedy melisa jest z cytryną. Osobiście nie próbowałam, ale warto polecić Pzdr!:*
_________________ A grunt to się nie poddawać...
Po każdej burzy przychodzi Słońce...
Mnie boli zawsze. Czyli rozumiem i współczuję. Nic nie pomaga. Z takich niefarmakologicznych sposobów to podobno dobry jest termofor, ale z kolei może doprowadzić do krwotoku. Ciesz się, że tabletki Ci chociaż pomagają, bo mi nie. Mam jeden sposób: wmawianie sobie, że ból jest przyjemny. Inaczej się nie da, bo bez tego potrafi mi się słabo potrafiło robić z bólu. Ile może zdziałać psychika.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Wto 22 Sty, 2008 08:33
A ginekolog może zrobić z tym coś oprócz zapisania tabletek?
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 22 Sty, 2008 18:20
Moja koleżanka ma straszne bóle, poszła do ginekologa, zbadał ją i przepisał jej tabletki antykoncepcyjne. Do tego także te bóle miała spowodowane torbielcem (cystą) na jajniku... Przez te tabletki ma jej on pęknąć.