| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Bóle podczas miesiączki
Autor Wiadomość
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 17 Gru, 2007 16:28   Bóle podczas miesiączki Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam straszne bóle brzucha podczas miesiączki. Zdarzyło się kilka okresów bez jakiegokolwiek bólu, ale częściej mam bolesne miesiączki. Ostatnio, to codziennie przez 5 dni musiałam brać tabletkę. Co pomaga na takie dolegliwości oprócz tabletek, bo nie chcę ich ciągle brać, bo to niezdrowe?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
julietta Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pon 17 Gru, 2007 17:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rozumiem i współczuje. Dobrze myślisz, branie ciągle tabletek w końcu zaszkodzi. Niestety nie ma na to raczej rady. Jeśli ból ci dokucza to idż do lekarza, bo tego nie można lekceważyć. Życze powodzenia Smile
Powrót do góry
smoczek250 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 17 Gru, 2007 20:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z tym to możesz pujść do zwykłego lekarza rodzinnego (lekarz pierwszego kontaktu). Ja (jak bym był dziewczyną) poszedł bym do lekarza albo powiedział (wtedy powiedzediała) mamie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 17 Gru, 2007 21:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To jasne, że moja mama wie. Ile razy jak mam okres jej marudzę, że mnie brzuch boli ;P Ostatnio nawet do szkoły nie poszłam tak mnie bolał ;/
Powrót do góry
DSdonia Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sro 16 Sty, 2008 12:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Współczuję.. Ja bóle miałam tylko kilka razy... I nie były one bardzo bolesne... To co ja spróbowałam to piłam miętę, lub melisę (bez cukru!). Podobno jeszcze bardziej pomaga kiedy melisa jest z cytryną. Osobiście nie próbowałam, ale warto polecić Wink Pzdr!:*

Numer Gadu-Gadu
12304064
ewamarchewa Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pon 21 Sty, 2008 21:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mnie boli zawsze. Czyli rozumiem i współczuję. Nic nie pomaga. Z takich niefarmakologicznych sposobów to podobno dobry jest termofor, ale z kolei może doprowadzić do krwotoku. Ciesz się, że tabletki Ci chociaż pomagają, bo mi nie. Mam jeden sposób: wmawianie sobie, że ból jest przyjemny. Inaczej się nie da, bo bez tego potrafi mi się słabo potrafiło robić z bólu. Ile może zdziałać psychika. Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8168309
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 22 Sty, 2008 08:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nic? U lekarza byłaś?
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 22 Sty, 2008 08:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ginekolog może zrobić z tym coś oprócz zapisania tabletek?
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 22 Sty, 2008 18:20   

Moja koleżanka ma straszne bóle, poszła do ginekologa, zbadał ją i przepisał jej tabletki antykoncepcyjne. Do tego także te bóle miała spowodowane torbielcem (cystą) na jajniku... Przez te tabletki ma jej on pęknąć.
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 22 Sty, 2008 19:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czy oprócz tabletek to nie wiem, w każdym razie to może wiele pomóc.
Powrót do góry
monira97 Płeć:Kobieta

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Sro 26 Mar, 2008 17:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czasami są takie i takie miesiączki tobie niestety występują takie lekarz przepisze tylko jakieś przeciwbólowe tabletki

Numer Gadu-Gadu
12981060
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 26 Mar, 2008 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przeciwbólowe to ja mam i nie muszę po nie iść do lekarza ;P
Ostatnio nawet coraz rzadziej mnie boli, więc mam nadzieję, że już tak zostanie Wink
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu