Mam dłuższe włosy (a co , pełen szpan w końcu xD)
Ale mam mały problem . zazwyczaj gdy umyje włosy w poniedziałek rano to w wtorek wieczorem potrafie się obudzić o 4 i musze iść umyć włosy bo drapie się przez sen...
Tylko prosze bez takich rad jak : myj codziennie bo włosy mam silne i ładnie zadbane a gdy musze wstać o 6.50 do szkoły to wcale mnie nie bawi półtoraj godzinna pobudka w nocy (głownie dlatego że rodzice na noc piecyk gazowy wyłączają a zresztą głowa tak mocno swędzi że nawet zimna woda i troche szamponu zbawia)
Boje się że pewnego dnia (a może nocy)obudze się i będe rozdrapany do krwi...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:12
Może masz wszy. Małe dzieci to mają; sama miałam w przedszkolu jak bachory z baraków koło mnie się bawiły. Kup sobie jakiś szampon na wszy, ja takie coś trzymałam z pół godziny na głowie i powtarzałam to przez ileś tam dni.
Wysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:38
Spróbuj dwóch rzeczy:
1) Myj włosy codziennie - mając długie włosy powinno Ci to wejść w krew, że na przykład codziennie wieczorem myjesz włosy.
2) Jesli przy tym nic się nie zmieni - czas się wybrać do lekarza rodzinnego, On sam sprawdzi czy przypadkiem wszy nie masz, a jeśli nie to pewnie rzuci Ci skierowaniem do dermatologa - Tam już Cię dalej leczyć będą : )
1) Myj włosy codziennie - mając długie włosy powinno Ci to wejść w krew, że na przykład codziennie wieczorem myjesz włosy.
2) Jesli przy tym nic się nie zmieni - czas się wybrać do lekarza rodzinnego, On sam sprawdzi czy przypadkiem wszy nie masz, a jeśli nie to pewnie rzuci Ci skierowaniem do dermatologa - Tam już Cię dalej leczyć będą : )
Jednak zacznij od mycia : P
Cholera... nie zawsze codziennie mi się chce myć włosy...
Nie nie mam wszy ... bo 1. żyje w czystym środowisku i nie trzymam sie z bachorami z baraków a 2. nie mam tak zawsze ....że co 2 dni to gryzie....
Poza tym prawie zawsze jak już swędzi to w jednym miejscu ... i rozdrapuje przez sen..
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:40
Jak tak będzie codziennie mył to skóra głowy sie przyzwyczai i będzie musiał codziennie myć włosy, bo będą się przetłuszczać...
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:58
Nie myj rano skoro Ci się nie chce, tylko wieczorem. A na noc nie wiem, może jakoś lekko zwiąż gumką włosy to zawsze jakoś lepiej będzie, albo może ręce sobie zwiąż ;p
Nie myj rano skoro Ci się nie chce, tylko wieczorem. A na noc nie wiem, może jakoś lekko zwiąż gumką włosy to zawsze jakoś lepiej będzie, albo może ręce sobie zwiąż ;p
... sama sobie ręce zwiąż...
Wieczorem się włosów nie myje bo rano nie dość że sterczą to jeszcze są przetłuszczone (przez noc)
To może sobie zetnij, facet ma mieć krótkie włosy, a z długimi tylko problemy są i apeluję o troszkę więcej kultury do koleżanek. My tobie odpowiedzieliśmy, nie pasuje to dalej się męcz.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Laki, nie wiem czy słyszałeś, ale mężczyzna powinien być owłosiony
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Tajemnicza -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 05 Maj, 2008 13:43
Proponuje wizyte u dobrego dermatologa.
A masz łupiez ?
To moze byc jakas dolegliwosc skóry głowy poprostu i dobór odpowiedniego szamponu czy odzywki moze pomoc.
Ale lepiej sie tym zając ... bo czasami tak sie zaczyna łysienie, a z tym juz trudniej walczyc.
A btw
Cytat:
Nie nie mam wszy ... bo 1. żyje w czystym środowisku i nie trzymam sie z bachorami z baraków a 2. nie mam tak zawsze ....że co 2 dni to gryzie....
Poza tym prawie zawsze jak już swędzi to w jednym miejscu ... i rozdrapuje przez sen..
Zmartwie Cie
To ze zyjesz w ' czystym srodowisku ' i nie trzymasz sie z bachorami z baraków
nie ma wiekszego znaczenia ;p
Ludzie dbajacy o higiene tez łapią wszy od kogos, skądś ... i zetkniesz sie z kims głową i juz jestes zagrozony ;p
Moze niech Ci ktos przepatrzy te wlosy czy nic tam nie masz i przy okazji skóre głowy obejrzy ... bo samemu to troche trudno