| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Problem z włosami
Autor Wiadomość
Kimex Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:08   Problem z włosami Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam dłuższe włosy (a co , pełen szpan w końcu xD)
Ale mam mały problem . zazwyczaj gdy umyje włosy w poniedziałek rano to w wtorek wieczorem potrafie się obudzić o 4 i musze iść umyć włosy bo drapie się przez sen...

Tylko prosze bez takich rad jak : myj codziennie bo włosy mam silne i ładnie zadbane a gdy musze wstać o 6.50 do szkoły to wcale mnie nie bawi półtoraj godzinna pobudka w nocy (głownie dlatego że rodzice na noc piecyk gazowy wyłączają a zresztą głowa tak mocno swędzi że nawet zimna woda i troche szamponu zbawia)

Boje się że pewnego dnia (a może nocy)obudze się i będe rozdrapany do krwi...
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:12   

Może masz wszy. Małe dzieci to mają; sama miałam w przedszkolu jak bachory z baraków koło mnie się bawiły. Kup sobie jakiś szampon na wszy, ja takie coś trzymałam z pół godziny na głowie i powtarzałam to przez ileś tam dni.

Właściwie lepiej wybierz się do lekarza.
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Spróbuj dwóch rzeczy:

1) Myj włosy codziennie - mając długie włosy powinno Ci to wejść w krew, że na przykład codziennie wieczorem myjesz włosy.

2) Jesli przy tym nic się nie zmieni - czas się wybrać do lekarza rodzinnego, On sam sprawdzi czy przypadkiem wszy nie masz, a jeśli nie to pewnie rzuci Ci skierowaniem do dermatologa - Tam już Cię dalej leczyć będą : )

Jednak zacznij od mycia : P
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
Spróbuj dwóch rzeczy:

1) Myj włosy codziennie - mając długie włosy powinno Ci to wejść w krew, że na przykład codziennie wieczorem myjesz włosy.

2) Jesli przy tym nic się nie zmieni - czas się wybrać do lekarza rodzinnego, On sam sprawdzi czy przypadkiem wszy nie masz, a jeśli nie to pewnie rzuci Ci skierowaniem do dermatologa - Tam już Cię dalej leczyć będą : )

Jednak zacznij od mycia : P

Cholera... nie zawsze codziennie mi się chce myć włosy...
Nie nie mam wszy ... bo 1. żyje w czystym środowisku i nie trzymam sie z bachorami z baraków a 2. nie mam tak zawsze ....że co 2 dni to gryzie....
Poza tym prawie zawsze jak już swędzi to w jednym miejscu ... i rozdrapuje przez sen..
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:40   

Jak tak będzie codziennie mył to skóra głowy sie przyzwyczai i będzie musiał codziennie myć włosy, bo będą się przetłuszczać...
Powrót do góry
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie myj rano skoro Ci się nie chce, tylko wieczorem. A na noc nie wiem, może jakoś lekko zwiąż gumką włosy to zawsze jakoś lepiej będzie, albo może ręce sobie zwiąż ;p

Numer Gadu-Gadu
4961269
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 19:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
Nie myj rano skoro Ci się nie chce, tylko wieczorem. A na noc nie wiem, może jakoś lekko zwiąż gumką włosy to zawsze jakoś lepiej będzie, albo może ręce sobie zwiąż ;p

... sama sobie ręce zwiąż...

Wieczorem się włosów nie myje bo rano nie dość że sterczą to jeszcze są przetłuszczone (przez noc)
Powrót do góry
Pink Panter14 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 19:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przetłuszczone? Po nocy? Ja codziennie myje wieczorem włosy i jakos rano nie mam przetłuszczonych..
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 19:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pink Panter14 napisał/a:
Przetłuszczone? Po nocy? Ja codziennie myje wieczorem włosy i jakos rano nie mam przetłuszczonych..

A stojące włosy?
Powrót do góry
Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 19:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To może sobie zetnij, facet ma mieć krótkie włosy, a z długimi tylko problemy są i apeluję o troszkę więcej kultury do koleżanek. My tobie odpowiedzieliśmy, nie pasuje to dalej się męcz.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 19:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Laki - Czuję się urażony, jestem kobietą ; P?

Kimex - Kwestia tego kto ma jakie włosy, aczkolwiek moje po prostu nie sterczą z rana. Dlatego myję wieczorem i nie mam problemu ; )

Natalie - Znam tą teorię - najlepiej wcale się nie myć, bo i tak się ubrudzisz.
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 20:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja myję co wieczór.

Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 20:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri, Zwłaszcza jak długie masz....; )
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 20:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Laki, nie wiem czy słyszałeś, ale mężczyzna powinien być owłosiony Smile

Tajemnicza
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 05 Maj, 2008 13:43   

Proponuje wizyte u dobrego dermatologa.

A masz łupiez ?

To moze byc jakas dolegliwosc skóry głowy poprostu i dobór odpowiedniego szamponu czy odzywki moze pomoc.

Ale lepiej sie tym zając ... bo czasami tak sie zaczyna łysienie, a z tym juz trudniej walczyc.

A btw

Cytat:
Nie nie mam wszy ... bo 1. żyje w czystym środowisku i nie trzymam sie z bachorami z baraków a 2. nie mam tak zawsze ....że co 2 dni to gryzie....
Poza tym prawie zawsze jak już swędzi to w jednym miejscu ... i rozdrapuje przez sen..

Zmartwie Cie Wink
To ze zyjesz w ' czystym srodowisku ' i nie trzymasz sie z bachorami z baraków

nie ma wiekszego znaczenia ;p

Ludzie dbajacy o higiene tez łapią wszy od kogos, skądś ... i zetkniesz sie z kims głową i juz jestes zagrozony ;p

Moze niech Ci ktos przepatrzy te wlosy czy nic tam nie masz i przy okazji skóre głowy obejrzy ... bo samemu to troche trudno
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu