Siema , tak to znowu ja,
Mam 160cm waze niecałę 60kg i mam ok. 77 w tali
I chem zaczac ćwiczyć chodzić na siłownie czy po jakims czasie bym miał kaloryferk na brzuchu czy nie ??
Jak tak to po jakim czasie.
i możesz przy tym zostać albo iść dalej. Jak już ABS nie będzie Ci sprawiało żadnych trudności (ćwiczysz codziennie, pamiętaj), możesz zacząć ćwiczyć Aerobiczną Szóstkę Weidera (też codziennie) - znajdź opis na googlach.
To są dobre ćwiczenia na brzuch, z czego A6W jest naprawdę wyczerpująca i "z miejsca" spora część osób po prostu nie daje rady, dlatego warto przygotować się ABS'em. Informacja niepotwierdzona, ale zasłyszana: Słyszałem, że ćwiczenia ABS są skonstruowane tak, by zrzucać tłuszcz, a A6W, by formować mięśnie. Nikt nie zobaczy Twojej klatki na brzuchu jeśli nie będziesz miał zrzuconego tłuszczu.
Poza tym polecam obcięcie słodyczy i wysokotłuszczowych posiłków, to jest dobre do każdych ćwiczeń. Polecam też bieganie, które pozwoli Ci zrzucić tłuszcz z nóg, pośladków (mniej trochę) i właściwie całej reszty ciała, bo biegnąc napinasz wszystkie partie mięśni, tak samo jak płynąc. Pływanie właściwie da Ci więcej, ale niewielu ludzi może pływać codziennie, a biegać już da radę
Niestety nie mam tego w języku polskim. Ale właściwie Ty go nie musisz słuchać, po prostu rób co widzisz na ekranie, w ABS jedno ćwiczenie trwa 45 sekund i jest następne, przy czym ostatnie trwa tylko 30 sekund. Przy A6W to zależy który dzień treningu i kalendarzyk musisz sobie znaleźć w sieci. Proste jak świński ogon, wystarczy się rozejrzeć
Co do samej siłowni - oczywiście tam też możesz ćwiczyć mięśnie brzucha. Ale musisz za to zapłacić. Po co, skoro sam brzuch z powodzeniem możesz zrobić w domu? Moim zdaniem siłownia jest dobra, jeśli chodzi o ćwiczenie partii mięśni, które trudno "wycisnąć" domowymi sposobami bez przyrządów, na przykład biceps, triceps, tzw. "kaptury" (mięśnie przy karku, znam tylko nazwę potoczną), mięśnie pleców, nóg (chociaż nogi przy bieganiu).
Nie chcę tutaj pisać, że siłownia jest zła. Po prostu mi osobiście szkoda wydawać kasy na coś, co mogę mieć za darmo
Wszystkie ćwiczenia na sam początek ciężkie są : )
Dlatego ich lepiej nie wykonywać, jeszcze się człowiek zmęczy : )
Człowieku jak masz takie głupoty psac to tu wogle nie wchodz jakbyś chiał wiedziec to przeczytaj pierwszy postc "... Jakie cwiczenia wykonywac aby miec kaloryferek na brzuchu..."
Jak to głupoty? To są najmądrzejsze zdania, jakie w życiu przeczytałem!
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer