| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Dylemat
Autor Wiadomość
PotworAreturn Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 12 Maj, 2008 11:46   Dylemat Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nigdy nie sadzilam, ze cos napisze w tym dziale Wink. Aaaaaaaale moze jakos mi to pomoze w podjeciu decyzji... Wink

Sprawa wyglada nastepujaco: mam malutka grupe 3 dobrych, starych przyjaciol (ja, kumpela i kumpel). Praktycznie wszystko robimy razem, spedzamy w trojke mnostwo czasu, jestesmy sobie wzajemnie podpora, sposobem na spedzanie wolnego czasu, sluzymy sobie pomocna reka. I wszystko bylo by ok gdyby nie fakt, ze najslabsze ogniwo wylamalo sie z szykow przyjazni i zaczelao czuc do mnie cos wiecej (gwoli scislosci- tak, kumpel ;D). Nie naciska, nie dazy do niczego, wie, ze jestem zareczona i sznuje to. Ale sam fakt jakos strasznie mnie gryzie. Pytanie jak tu wybrnac z tej sytuacji... Unikac go, udawac, ze nic sie nie zmienilo, moze zrezygnowac z tej znajomosci :/?

Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8627677
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 12 Maj, 2008 12:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jedna z trudniejszych sytuacji w życiu, a chyba każdy to przechodził : )

Właśnie z takich powodów mówi się że przyjaźń damsko-męska nie istnieje, jest w tym ziarnko prawdy, niezaprzeczalnie. O ile problemu nie ma kiedy zaiskrzy między obiema stronami, to problem się robi kiedy jedna strona "chce więcej", a drugiej wystarczy to co jest.

Ja mogę jedynie stwierdzić że "różnie to bywa". Z pewnością nie warto od razu zrywać takich znajomości, bo przyszłość może wyglądać różnie. Najważniejsze to dać do zrozumienia że lubisz go jako kumpla/przyjaciela, ale nie jako chłopaka. Dać do zrozumienia że nawet nie patrzysz na niego jak na mężczyznę, nigdy nie patrzyłaś i nigdy patrzeć nie będziesz. Jak? Kobiety mają swoje metody, kobietą nie jestem, więc co masz dokładnie robić to Ci nie powiem : )

Musisz obserwować jak sytuacja będzie się rozwijać - Może być nawet tak że chłopak zacznie odczuwać jakąś wewnętrzną niechęć do Ciebie (Od miłości do nienawiści niedaleko ; ) ), wtedy pewnie przyjdzie czas na zerwanie znajomości, lub jakąś poważną rozmowę.

Niestety jeśli chodzi tylko o fakt, że po prostu gryzie Cię ten problem, to cóż - albo to znieś i czekaj aż samo się ustatkuje, albo zerwij znajomość, bo cóż - takie uczucia zbyt szybko nie przechodzą.

Osobiście jednak nie radzę unikać i zrywać znajomości - wiele do stracenia, a niepotrzebnie : )
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PotworAreturn Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 12 Maj, 2008 13:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tzn problemu z wyrazaniem swoich emocji nie mamy, mowie, ze to jest oparte na przyjazni i zaufaniu a jestesmy oboje takimi ludzmi, ze walimy prosto z mostu.

Moje pytanie raczej brzmi co zrobic, zeby go nie ranic...
Mialam taka sama sytuacje jakis rok temu, tylko w druga strone. Bylam z facetem, poznalam innego, troche sie zauroczylam... Dzis jestesmy najlepszymi przyjaciolmi, jest dla mnie zawsze kiedy go potrzebuje ale wlasnie tak jak powiedziales- nie patrze na niego jak na atrakcyjnego mezczyzne, ale jak na czlowieka. Chcialabym, zeby teraz tez sie udalo, ale to juz nie ode mnie zalezy Sad Szkoda byloby tracic taka znajomosc...

Ad przyjazni damsko-meskiej. Jest mozliwa. Nie zawsze, nie w kazdej sytuacji. PRAWDZIWA zdarza sie nadwyraz rzadko, ale sama wiem, ze istnieje Wink

Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8627677
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 12 Maj, 2008 14:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co zrobić żeby go nie zranić? To nie Twoja broszka, nic nie poradzisz - musisz mu dać przysłowiowego kosza, jak najdelikatniej - to fakt, ale po prostu musisz wyraźnie odrzucić jego zaloty. Oczywiście, możesz przy okazji dodać że wszystko może być jak dawniej, czyli w porządku, ale reszta należy do niego. Jak On to sobie poukłada w głowie, jak sobie z tym poradzi, jakie będzie miał do Ciebie podejście - na to wpływu nie masz : )

Ad przyjaźni damsko-męskiej. Nie zaprzeczam że nie jest możliwa, jednak przyjaźń taka, którą dałoby radę utrzymać przez całe, na ten przykład 70-letnie życie jest bardzo rzadka, ponieważ ciężko "dopasować" ludzi tak, aby ani mężczyzna nigdy nie spojrzał na przyjaciółkę jak na kobietę, ani na odwrót. Po prostu przez cały ten czas muszą być dla siebie "tylko" przyjaciółmi : )
Powrót do góry
Kimex Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 13 Maj, 2008 19:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hm miałem taki problem tylko że ja zacząłem do niej czuć coś "więcej"
Pogadalismy . wyszło na to że pokłucilibyśmy się o pierdołe i potem stracili swą przyjaźn nie mogąc patrzeć sobie prosto w oczy...
Poprostu znaliśmy się zbyt dobrze...
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sro 14 Maj, 2008 16:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No, no. Potwora, na forum, na którym przeważają 12 szukasz pomocy? biggrin
Powrót do góry
Kimex Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 14 Maj, 2008 20:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
No, no. Potwora, na forum, na którym przeważają 12 szukasz pomocy? biggrin

dzięki , mam 17
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 14 Maj, 2008 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"przeważają" A widzisz kolego to : )?
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sro 14 Maj, 2008 20:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na takiej samej zasadzie dlaczego inni by mieli szukać pomocy, w końcu zła rada gorzej podziała na dwunastkę niż na osiemnastkę... Smile

Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 08 Paź, 2008 16:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam 15 i sądze ze powinnaś go "gasić"
mianowicie: jeśli zacznie do Ciebie startować, czy zaprosi Ci e np na kolacje we dwoje,
powiedź pojde z tobą ale jeśli (wy, cała trojka) pojdzie bo lubisz ich tak samo i
nie wyobrazasz sobie zeby między wami sie coś zmieniło Smile
napewno zrozumie ...aluzje jeśli mozna to tak nawać ;p
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 08 Paź, 2008 18:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1) Wątek stary już jest, nie masz co rzucać tutaj radami, bo sprawa pewnie trzy razy się już rozwiązała w ten czy inny sposób : )

2) Aluzje tak naprawdę bardzo często nic nie dają. Bo co z tego że kobieta da Ci aluzję że Cię nie chce? Z perspektywy zakochanego mężczyzny "spróbować zawsze warto".
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu