| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Moje utwory cz.4 *TERAZ NIE-CHIPTUNE!*
Autor Wiadomość
Chippy
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 12:30   Moje utwory cz.4 *TERAZ NIE-CHIPTUNE!*

Witam, a zarazem chcę oznajmić, że wpadłem na fajny pomysł robienia utworów nie-chiptune, tylko takich "zwykłych". No to :

-Podłączam sampler do keyboarda
-Podłączam sampler do komputera
-Uruchamiam Audacity
-Wciskam klawisz c-4 na każdym instrumencie
-Zapisuję w Wav
-Przenoszę do trackera Smile

Tutaj moje początki(trochę disco-polo ale to nic Smile

http://pl.youtube.com/watch?v=GC2S3I45dh8
Przejdź na dół
SZATAN666 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 12:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Fajne

Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 15:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nareszcie, chłopie - wiedziałem że wyjdziesz na ludzi : )

Jak sam stwierdziłeś mocno zalatuje disco polo - dlatego stanowczo musisz zmienić paletę dźwięków. Zamiast rzucać radami podam Ci dwa utworki pewnego uroczego wirtuoza, zawsze to lepiej wzorować się na mistrzach.

http://pl.youtube.com/watch?v=2PBeKzVhWHY

Szamar Madar jest jak na Snares'a dosyć nietypowym utworem ze względu na skrzypce - ale utwór wręcz kosmiczny wraz z niesamowitym teledyskiem

http://pl.youtube.com/watch?v=qhufCbF5154&feature=related

A tutaj już typowy dla niego utwór.

Jak możesz zauwazyć za dużo u Ciebie rytmiki - dlatego takie discowe się to robi. Po drugie nie ta paleta dźwięków, po trzecie nieco zbyt wolne tempo.

Ale jak już kiedyś stwierdziłem - potencjał jest. Pomysłów Ci nie brak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 16:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

http://pl.youtube.com/watch?v=2PBeKzVhWHY - przecież to profanacja Elgara ;/ wiesz co jest oryginalnym utworem ? Koncert wiolonczelowy Elgara i to wcale nie są skrzypce tylko wiolonczela. Tu masz oryginał, dużo lepszy od tej miernej przeróbki: http://pl.youtube.com/watch?v=L5C99JyP2ns nawiasem mówiąc arcydzieło.

A co do tego drugiego linka, dla mnie to nie jest muzyka, ale może o to chodzi...

Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 16:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj tak, to drugie zdecydowanie nie do słuchania, 2 minuty przesłuchałam a tak mnie pobudziło.. Za nerwowa jestem.
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 18:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akacyjka - Że motyw coverowy tam jest to wiedziałem, nie wiedziałem tylko z czego, dzięki : )

Dla jednych profanacja, dla innych artyzm - Ja tylko pomagam Chippiemu, spokojnie dziewczęta : )
Powrót do góry
Chippy
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 18:20   

Tak, właśnie pisałem o tym disco-polo. Niedługo będe miał nowego keyboarda - a co za tym idzie - nowe możliwości w samplowaniu Smile

[ Dodano: Sob 24 Sty, 2009 17:26 ]
Ooo.. wpadłem na pomysł, aby sample z sieci pobierać, np. w google wpisać "free sound samples" i już. A co do komponacji to już mam pomysł Smile
Powrót do góry
Izzie Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 20:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem super. ; )
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
11869459
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 20:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie uważasz że należy się szacunek kompozytorowi, który stworzył to dzieło z myślą o swojej śmierci ? Nie uważasz że robienie techno z tak wspaniałego utworu to trochę niesmaczność ? I że to że 90 procent odbiorców nie wie nawet skąd się to wzięło, i nie odróżnia skrzypiec od wiolonczeli (zarówno w brzmieniu jak i wyglądzie). Wydaje mi się że każdy człowiek, który uważa się za mądrego powinien mieć pojęcie nie tylko o literaturze czy sztuce malowanej i rzeźbionej ale i muzyce.

Wydaje mi się że nie powinno się tych dwóch rzeczy mieszać. To tak jakby wziąć Rubensa i domalować na nim czerwone kropki, wszyscy by się wzburzyli prawda ?

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 22:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akacyjka - Odbierasz to zbyt osobiście : )

Utwór ten wykorzystując motyw tego kompozytora z pewnością zachowuje pełen dla niego szacunek.

Nie uważasz że robienie techno z tak wspaniałego utworu to trochę niesmaczność ?
Ulalala, toż Akacyjko Moja Droga wykazałaś się tragicznym niezrozumieniem standardów gatunkowych muzyki współczesnej - to nie jest techno!
To raz, a dwa - fakt iż nie rozumiesz tej muzyki nie znaczy że jest Ona nic nie warta. Człowiek którego utwory tutaj podałem jest bardzo w światku szanowanym ARTYSTĄ.

i nie odróżnia skrzypiec od wiolonczeli
Mój błąd, błagam o przebaczenie - Instrumenty klasyczne nigdy nie były moją mocną stroną : )

Wydaje mi się że każdy człowiek, który uważa się za mądrego powinien mieć pojęcie nie tylko o literaturze czy sztuce malowanej i rzeźbionej ale i muzyce.

Coś czuję że masz dzisiaj nienajlepszy humorek : ) - Nigdy nie uważałem się za człowieka mądrego, nie znam się ani na literaturze, ani na sztuce, a tymbardziej na muzyce klasycznej ni w ząb : ) Za niewiedzę, która jak widzę bardzo Cię uraziła serdecznie przepraszam jeszcze raz : )

Ale, ale - nie chciałem tu wywoływać jakichś ogromnych dyskusji podając te utwory - to po prostu niezły wzorzec dla uczącego się Chippiego.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 23:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W światku artystów techno nie wątpie że jest artystą.
Po prostu mnie wkurza żerowanie na muzyce klasycznej (w tym przypadku współczesnej) i wykorzystywanie jej do własnych celów. Ktoś zauważył że Elgar jest bardzo naładowany emocjonalnie to buch dobrze się sprzeda gdyby dodać do tego troche łupanki i teledysk, bo sama muzyka klasyczna nie jest medialna - samo oglądanie jej nie jest ciekawe, a tu musi być więcej bodźców dla zwykłego odbiorcy.

I tu nie chodzi o rozumienie, tylko o sztukę odróżniania artyzmu od nędznej papki.

Nie muszę umieć odróżniać techno od trance, bo jest to według mnie mało warte.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 25 Sty, 2009 11:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kochanie, odnoszę wrażenie że poruszasz się w świecie stereotypów : )

I tu nie chodzi o rozumienie, tylko o sztukę odróżniania artyzmu od nędznej papki.

Oui - I tej umiejętności Ci jeszcze brakuje : )
Może ujmę to tak - Wierz mi, naprawdę w KAŻDYM gatunku muzyki (Pomijając gatunek pop'u, do którego wrzuca się wszystko co ma wartośc tylko pieniężną) znajdzie się pewna artystyczna wręcz nisza. W pewnych gatunkach ta nisza stanowi większość utworów, w innych mniejszość.
I właśnie odróżnianie papki od artyzmu polega na odróżnieniu tych "zwyczajnych" utworów od tych pochodzących z niszy.

A utwory Snaresa są właśnie przykładem takiej niszy. Mogę Ci nawet wyłożyć dlaczego, ale po co - i tak Cię to nie przekona : ) Siła stereotypów : )

Po prostu mnie wkurza żerowanie na muzyce klasycznej

Naprawdę nie rozumiem czemu wzięłaś to tak osobiście - toż to żadne żerowanie. Każdy artysta jest zadowolony kiedy jego motywy są wykorzystywane, bądź utwory coverowane.

Pozdrawiam i naprawdę Akacyjka - Poodychaj chwilkę : )
Powrót do góry
Chippy
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 25 Sty, 2009 14:38   

A teraz coś fajnego: zrobiłem utwór na synthach, czyli w całości generowany przez mego starożytniego peceta. A tu link do ogg, bo na yt nie chce mi się wrzucać:

www.zw-ftp.yoyo.pl/techn.ogg

Życzę miłej słuchajktóry Smile

[ Dodano: Nie 25 Sty, 2009 13:47 ]
A tu link do wersji mp3:

www.zw-ftp.yoyo.pl/techn.mp3

[ Dodano: Nie 25 Sty, 2009 18:09 ]
Nowy utwór, z dedykacją dla Szatana:

www.zw-ftp.yoyo.pl/trance-synth.ogg
Powrót do góry
SZATAN666 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 25 Sty, 2009 19:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Fajne. Dzięki bardzo.

Chippy
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 26 Sty, 2009 15:29   

Ok, a teraz zrobiłem trochę inaczej - hardcore. A tu link:
http://pl.youtube.com/watch?v=mJlY5W5TgS8

[ Dodano: Nie 01 Lut, 2009 19:26 ]
Wrrrr... i mi kuzynek typu "jestem od ciebie lepszy" skomentował durnie prawie wszystkie moje utwory :
http://pl.youtube.com/watch?v=mJlY5W5TgS8
http://pl.youtube.com/watch?v=GC2S3I45dh8
http://pl.youtube.com/watch?v=gUqnqjmxlK0

Nie wiem czy się śmiać, czy płakać Smile
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu