Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 20:38 Kilka pytań. Odnośnie dojrzewania i nie tylko.
Cześć.
Mam 12 lat i 5 miesięcy.
Oto moje pytania:
1. Jak odróżnić spermę od moczu (nie licząc koloru)
2. Nie mogę ściągnąć całej skórki na penisie (nie wiele brakuje, ale nie mogę zdjąć tej skórki z "serduszka" takiego na dole, est jakby przyklejona do reszty). Czy to jakaś choroba?
3. Czy w moim wieku może występować sperma
4. Co zrobić by mieć wytrysk?
5. Jaka powinna być wielkość mojego penisa? (mam w stanie wzwodu 8,5 cm, a w stanie spoczynku 6 cm)
Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez SZATAN666 dnia Pon 02 Mar, 2009 14:27, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 21:31
1) A to trzeba inaczej : )? Zapach, smak z pewnością.
2) Stulejka - poszukaj na wikipedii.
3) Może.
4) Słucham?! Co znaczy "wyjąć spermę"? Jeśli chodzi o masturbację - poszukaj na wikipedii.
5) Byle jaka, każda długość jest dobra.
Wierzcie mi lub nie, ale Ja sobie nie mierzyłem długości penisa, a tutaj zaczynam popadać w kompleksy : )
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 27 Lis 2008 Posty: 193
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 21:37
1. Sperma jest gęstsza od moczu, ma konsystencję rzadkiego budyniu, a mocz (nie licząc barwy, tego że zawiera mocznik itd) jest jak woda. Poza tym sperma pojawia sie podczas wytrysku a mocz podczas sikania
2. Może stulejka? Poszukaj w internecie zdjęć pod hasłem "stulejka" zobacz czy Twój penis wygląda podobnie - jeżeli tak, wybierz się do lekarza, jeżeli nei będziesz pewien, też idź do niego, żeby rozwiać wątpliwości
3. Może ale nie musi
4. Doprowadzając się do ejakulacji (wytrysku). Może to być podczas stosunku, masturbacji...
5. Nie ma żadnych norm co do wielkości penisa. Tobie napewno jeszcze urośnie, może być tak, że nawet bardzo dużo.
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 14:43
joasia - Wszyscy lekarze zalecają "masaż" podczas gorącej kąpieli z dużą ilością mydła. Gorąca kąpiel i mydło zmiękczają skórę, sprawiają że jest bardziej elastyczna i naprawdę nie da rady zrobić sobie wtedy krzywdy.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 27 Lis 2008 Posty: 193
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 15:36
Shaunri napisał/a:
joasia - Wszyscy lekarze zalecają "masaż" podczas gorącej kąpieli z dużą ilością mydła. Gorąca kąpiel i mydło zmiękczają skórę, sprawiają że jest bardziej elastyczna i naprawdę nie da rady zrobić sobie wtedy krzywdy.
Chyba chodzi Ci o lekarzy "starej daty" i lepiej iść do lekarza, niż samemu kombinowac, bo niby powiesz takiemu chłopaszkowi, że musi być gorąca woda i mydło żeby skóra łatwiej się rozciągała. Ale ten nie posłucha dokładnie, bo jak zobaczy że zaczyna schodzić to z niecierpliwości i ciekawości ściągnie go na siłę, a wtedy załupek gotowy, jak nie zgłosi się do specjalisty to nawet martwica i zostaje chór chłopięcy
No i przy stulejce całkowitej to chyba ściąganie podczas kąpieli nie pomoże. To jest raczej skuteczne w częsciowej stulejce
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 15:58
joasia - Całkowita stulejka występuje bardzo rzadko, dlatego zazwyczaj uznaję że to po prostu zwyczajny przypadek, kiedy właśnie taka "delikatna i cierpliwa praca" podczas kąpieli pomoże.
A co do lekarzy - może i byli to lekarze starego pokolenia, ale całkiem całkiem dali radę i w chórze śpiewać nigdy nie musiałem : )
Wysłany: Nie 11 Sty, 2009 19:26
Szatan - Wejdź na wikipedię, wpisz słowo "masturbacja" - I masz robić dokładnie to co tam pisze (odnośnie mężczyzn oczywiście), tyle że podczas gorącej kąpieli z dużą ilością wody. Wszystko delikatnie, nic na siłę i cierpliwie.
Jeśli przez tydzień, dwa nic się nie "wyklaruje" przejdź się do lekarza rodzinnego, "przedstaw" sytuację, pogadaj z nim i On Ci udzieli pomocy.