Jeśli okres nie pojawi się do 16 lat, to wtedy powinnaś się martwić i udać się do ginekologa. A teraz wszystko jest w porządku, niektórzy dostają w wieku 12 inni 15 ; )
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Czw 12 Mar, 2009 17:06
Saab ja mam tak samo ;P Ale dzięki nakierowaniu Hippie, teraz wiem, ze jest ok ;]
Do tego jestem bardzo szczupła, a to też wpływa na opóźnienie pierwszej miesiączki.
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Wysłany: Czw 12 Mar, 2009 23:28
Właśnie ja też 40 kilo ważę xD I się lekarze drąą ;p Ale co ja zrobię?
I tak jem tyle, że by się zdziwić można ;d Ale już po pierwszej miesiączce ma przybyć, na szczęście troszki ciałka
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Wysłany: Pią 13 Mar, 2009 01:00
Wiem, wiem Panuję nad tym jeszcze przed faktem. U mnie w rodzinie zawsze tak było, że normalnie takie chuderlaski były z dziewczyn, a po pierwszej miesiączce były normlane, dalej szczuple i zgrabne.
Ja też nie mam jeszcze okresu.Mam 12 lat (prawie 13) dla mnie to jest dosyć normalne ale moje koleżanki które maja przede mną (jedna dostała jak miała 10 lat) mówią ze jest to bardzo dziwne.Ja także jestem dosyć chuda (42 kg i 1,62 m) no i co to będzie znaczyło ze jak już dostane to mam przestać ze słodyczami? Uff...trudno.
ale moje koleżanki które maja przede mną (jedna dostała jak miała 10 lat) mówią ze jest to bardzo dziwne
Uważają to za dziwne tylko dlatego, że szybko zaczęły dojrzewać i już dostały okres, a ty później i jeszcze nie. Tak naprawdę to jest to normalne i to one są dziwne, że tak mówią.
Dazul napisał/a:
no i co to będzie znaczyło ze jak już dostane to mam przestać ze słodyczami?
Nie musisz przestać ich jeść (chyba, że chcesz), tylko nie opychać się nimi ; P