Hey!
Wiec chcialam zaczac uzywac tamponow, bo slyszalam ze sa duzo wygodniejesze... ale troche sie boje... tzn przeraza mnie wkladanie go nawet jesli sa z aplikatorem...
Czy to boli?
I czy bardzo sie go czuje jak sie juz go zaaplikuje?
I co ile trzeba go zmieniac?( Slyszalam ze jak sie dlugo tampona nie zmienia to mozna dostac jakies choroby)
Też się bałam użyć pierwszy raz tampona, strasznie. Ale byłam nad morzem, miałabym zmarnowane połowę wakacji, więc trzeba było sobie jakoś radzić. Spróbowałam Tampaxów z aplikatorem (nie wyobrażam sobie bez). Rozluźniłam się i w minutę założyłam. Tampaxów nie czuć, ponieważ aplikator ma taką długość, że tampon jest umieszczony w dobrym miejscu. Na początku miesiączki najlepiej wymieniać co 4 godziny, a pod koniec, kiedy krwawienie jest mniejsze, to co 8.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 18 Lip 2009 Posty: 203
Wysłany: Czw 06 Sie, 2009 22:50
Raczej nie zostawiałabym tamponu na 8 godzin, nawet, gdy krwawienie jest mniejsze, tylko wybrała mniejszą chłonność. Kiedy tampon jest zaaplikowany właściwie, nie czuć go wcale.