Cześć , mam 13 lat i mam pewien problem z moimi piersiami.To już chyba pół roku są takie nabrzmiałe i duże(szczególnie sutki).Wygląda to barzo dziwne, nie jestem gruby i to na pewno nie nadmiar tłuszczu to powoduje.Miesiąc temu złamałem noge(poważne złamanie panewki w dwóch miejscach i popękana miednica) za tydzień jadę do sanatorium gdzie większość zabiegów odbywa się w wodzie.Kiedy będę musiał rozebrać się do kąpielówek wszyscy to zobaczą, orrrrraany! Co mam robić?Wstydzę się tego,a wygląda to dla mnie przerażająco.Proszę o pomoc.
Drogi Michale!
Nie ma się czego wstydzić!
W twoim wieku to jak najbardziej normalne, twoje piersi zaczynają się rozwijać, będą przybierać kształt piersi mężczyzny.Poprostu zaczynasz dojrzewać!To ważny krok w twoim życiu...każdy to przechodzi, za parę lat minie, zobaczysz
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 13 Mar, 2003 11:19
Zgadzam się z NaStKą. A ja jestem chuda ! Mam astme i też miałam jechać do sanatorium, ale nie jade ! Jade do Kołobrzegu na kolonie ! Z resztą do sanatorium też miałam jechać do Kołobrzegu. Wole kolonie
Tradycyjnie już dorzucam tylko 3 grosze do wypowiedzi Nastki
Michał - pamiętaj, że każdy musi przejść okres dojrzewania. Dorośli już go przeszli, więc pamiętają, że też mieli podobne problemy i napewno przedmiot Twoich obaw nie będzie ich dziwił.
A rówieśnicy? Niech się nie śmieją, bo też ich to czeka!