ja tez jestem w 6 kl. i u nas nie ma niiiiiiiicc, kompletnie nic nie ma wogóle się o tym nie rozmawia skąd mam się czegoś dowiedzieć o tym, moja mama nie żyje, a tata...., on się nie zna , a ja jeszcze jej nie mam, miesiączki pomużcie i co mam zrobić, gdy się zacznie...! aauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asia Gość
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2003 19:12 nic się nie mówi ??
nie masz w szkole takiego czegoś jak wychowanie do życia w rodzinie ??
Hej Matrix!
Przeczytaj sobie archiwum forum "Dojrzewanie".
Nie tak dawno pisaliśmy o pierwszej miesiączce, o tym jak się do niej przygotować, o tamponach, ginekologu. Z pewnością forum nie zastąpi Ci mamy (bardzo Ci współczuję ), ale możesz bez wahania pytać o wszystko. Na forum wraz z Nemeią staramy się odpowiadać nawet na najtrudniejsze pytania.
Tak jak napisal Deg... Przegladnij to co juz omawialismy. Jesli masz jeszcze jakies pytania, to pisz na forum A jesli uwazasz ze to sa sprawy zbyt osobiste, to mozesz smialo napisac mi maila ( kasia@vcomm.ca ) Postaram sie odpowiedziec na twoje pytania najlepiej jak potrafie.
Przykro mi z powodu Twojej mamy... Ale glowa do gory, z nami mozesz porozmawiac o wszystkim. Wiem ze nie zastapimy Ci tak bliskiego czlowieka jak mama, ale zawsze to milo miec z kim porozmawiac.
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*
Ja do asi. Dlaczego tak twierdzisz w mojej szkole są takie zajęcia inaczej zwane wOS-em, jeżeli u ciebie w szkole czegoś takiego nie ma to nie znaczy że wszędzie tak musi być.
poczytaj ksiazeczki i tam takie rozne! skoro jestes w 6 klasie powinnyscie chyba dostaac ksiazeczki informacyjne i kilka podpasek! ja jak bylam w szostej klasie dostalam z bardzo fajna ksiazeczka. Duzo sie dowiedzialam i te informacje sa przydatne serio! :)
Ja kiedys jak poszlam do lekarza ( bo rodzice twierdzili ze jestem za chuda) to mialam badanie moczu i od pielegniarki dostalam takie ksiazeczki na te tematy