| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
NIe mogę tak dłużej...
Autor Wiadomość
Trzynastolatka
Gość
PostWysłany: Sro 20 Lis, 2002 15:00   NIe mogę tak dłużej...

:( Mam już dość mojego nędznego życia;[ Nie mogę już go znieść, tym bardziej kłopoty w domu , w szkole. MAm dość wszystkiego, jestem mała mam - 145 cm;[ obwod klatki piersiowej wynosi dokładnie jak u niemowlaka - 67 ;[ cm. MAM CHOLER JASNA DOŚĆ TEGO ŻyCIA NIEWIEM PO CO JECSZE JA TU WM COKOLWIEK PISZE dziewczyny w mjej klasie mają co najmniej wzrost - 155 - 170 a obwód klatki - 74-90 ja nie rosne najgorsze również jest to , że am jescze kilkanaście mleczaków;[ kilka ki ypadło i wyglądam jak satra baba bo nic nierośnie już od około roku;[ to jest straszne. Napisze jecsze coś o tej mjej niesczzęsnej klateczce;[ Nie wiem czemu ale moje piersi sa male, to jzu wiecie one jesczez b byly coklwiek warte gdyby chociaz moje sutki w ogole "byly " na nich. bo "ic" tam NIEMA! doslownie niema, jak jest tam cos to nPRAWDE COS CO PRZYPOMINA KOLOREM KLOR SKORY I JEST TO WIELKOSCI OKOLO 1 CM NA JEDEN ENTYMETR;[ PEWNIE BEDZIECIE MNIE UWAZAC ZA NIEWIADOMO KOGO ITD..., ALE TO JEST NIELUDZKIE;[ Uważam , że jestem okej mam przyjaciół, i myśle , że dobry charakter, bo niektórzy się we mnie podkochują jednak ja tak niemogę czuję sie ciągle gorsza;[ i gorsza.... coraz gorsza, zrozumiałabym jeśli byłabym wysoka i szczupła to mogłabym niemieć biustu ale przy mojej niskości tym bardziej , że waże na 12, 5 lat 43 kilo;[ To jeststraszne! MAM DOSC TEGO CHOLERNEGO ZYCIA!!! DOSC!!! Chche poczuc i zasmakowac jak to jest patrzeć na innych z wysoka i widziec rowniez przedsoba wypukle formy terenu;[ Naprawde niemam uz sily na te wszytskie cholerne pocieszania;[ Dlaczego ja ma zawsze tak ze jesli mam ladna twarz to nie figure CZEMU!!!!!

Ps.Czy urosne moi rodzice maja okolo: mam 167 (kiedys byla wyzsza) a tata ok. 175 , czy ja kiedykolwiek urosne! a moje piersi?!!!!

Ps2. moim zdaniem powinnam uz dojrzewac chociazby mam juz takie oznaki;[ np. uplawy, pryszcze , owlosienie lonowe (ale nipod pachai) POMOZCIE mi bo ja sie starzeje a piersi nie;[ juz minel jeden roka moje piersi owie szczerze ak tylko NAJSZCZERZEJ uwierz mi urosly dokaldnie ZERO!!!!!!! mam **** dosc;[ Naprawde niemoge! :x <placze> ;[ DOSC!!!!!!! CHoler mam dosc!~!!! rozumiecie!!!! ;[ nie moge :*-(((
Przejdź na dół
Artur
Gość
PostWysłany: Sro 20 Lis, 2002 16:16   NIe mogę tak dłużej...

Nati kochana Smile Nie przejmuj sie. Niektorym dziewczynom piersi rosna pozniej. Na pewno Ci urosna. A zreszta wiem ze jestes ladna, widzialem Twoje zdjecie Smile Urosniesz! I Twoje piersi urosna! Uwierz mi! I nie doluj mi sie! Bo przyjade do Ciebie i Cie uszczesliwe Wink Wiesz jak Smile)))
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 20 Lis, 2002 23:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cześć Smutku!

Dobrze, że napisałaś tego posta. Przynajmniej Tobie jest trochę lepiej. Pobiegnij jeszcze do swojej najlepszej przyjaciółki i wypłacz jej wszystko. To pomaga.

Ponieważ masz już dość pocieszeń, to napiszę Ci tylko, że Napoleon też był mały i... zawojował Europę! Wink

Piszesz:
Cytat:
Uważam , że jestem okej mam przyjaciół, i myśle , że dobry charakter, bo niektórzy się we mnie podkochują

Super. W życiu znacznie ważniejsze jest to, czy inni Cię lubią, czy masz zaufanych przyjaciół, że masz dobry charakter niż to ile masz centymetrów, kilogramów itp.

Pytasz dlaczego... Każdy z nas ma "coś" w sobie. Jeden jest wyższy, drugi grubszy, trzeci mądrzejszy, czwarty - inteligentniejszy. Nie ma ideałów. Nikt nie ma wszystkich najlepszych cech. Sama piszesz, że jest w Tobie "coś", więc nie jest źle! Wink

Teraz trochę o wzroście.
Napewno jeszcze urośniesz. Twój wiek, to faza dość intensywnego wzrostu. Tak samo urosną Ci piersi. Niestety - nie da się dokładnie określić kiedy i o ile Wink.
Acha! W Twoim liście nie napisałaś dokładnie, czy w ciągu ostatniego roku urosłaś. Powinnaś urosnąć około 5-6 cm. Jeśli nie urosłać, powinnać zgłosić się do swojego lekarza pediatry. Jeśli urosłać - pewnie piersi wreszcie się obudzą i zorientują, że powinny urosnąć Wink.

Na zakończenie - jeśli Ci jest smutno - płacz. Nie krępuj się. Płacz rozładowuje napięcie. Znajdź sobie cichy kącik i płacz. Jeszcze lepiej płacze się w ramionach przyjaciółki lub chłopaka. Tu nie ma się czego wstydzić. A efekty potrafią być zadziwiające.

NatusQa ;]
Gość
PostWysłany: Czw 21 Lis, 2002 14:42   

bardzo dzikeuje ze mi odpowiedziales, naprawd czuje sie lepiej;] a prez ten rok uroslam hm... moze z 8 cm? moze troche wiecej, ale dziekuje jesczez raz za odpowiedz, jestm szczesliwa ze tutaj mozna znalezc kogos wyrozumialego i kochaneg, a ty taki jestes, bardzo ci dzikeuje, bo napewno jestes i kochanym mezem swojej zony i bedziesz kochanym tatusiem swojego dziecka , ;] Dodales mnie to twojej listy tlena, autorzowalam cie moze bedziemny mogli pogadac wlasnie przez ten komunikator dzikeuje.... natuska
Powrót do góry
Nene
Gość
PostWysłany: Nie 24 Lis, 2002 17:25   

A pomaga płacz na chorobę? Bo ja kiedyś byłam chora na koloniach i płakałam, ale mi mówili, żebym nie płakała, bo mnie bakterie dobijąWink
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Lis, 2002 23:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie, Nene.
Gdy trapi nas jakiś smutek, płacz pomaga nam pozbyć się (tj. zmniejszyć) negatywnych emocji. Zwykle potem czujemy się lepiej.

Z chorobą jest odwrotnie. Tutaj zwykle pomaga WIARA w wyzdrowienie, wiara w to, że będzie dobrze i wiara w działania lekarzy. Nie ma to większego związku z bakteriami, ale można użyć takiej przenośni jaką zacytowałaś Wink.

to zxnow ja...
Gość
PostWysłany: Pon 09 Gru, 2002 14:29   

mam pytanie... to znow ja pisze... ta co zaczela pisac post ta go znow skonczy...
mam dwie klocace sie rzeczy...
pisza ze jak dostanie sie owlosienie lonowe to powinno sie niedlugo dostac okres, tylko ze ja niemam piersi a przed powstaniem ow.losienia powinny zaczac rosnac piersi:P i w tym dziwne:P ze mam geste owlosienie, a piersi brak:P

a jescze druga sprawwa:
kiedys w piersiaCH CZULAM GUZKI ktore gdy nmawet lekko dotknelam bartdzooooo bolaly i potem niebylo i za dwa lata czyli teraz od jakihs 3 dni znow tam aM, CZY TO COS ZNACZY???
POZDRAIWM!
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 10 Gru, 2002 21:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na dwa pytania - jedna odpowiedź: Dojrzewamy Smile

Będę pisać jak zwykle: nie ma sztywnych reguł co pojawia się pierwsze a co drugie. Dojrzewanie to proces indywidualny i wszystko w nas się rozwija - jedno szybciej drugie wolniej. Ważne, że efekt jest świetny! Wink

Acha! I uważaj na piersi, aby nie narażać ich na udary mechaniczne. Jeśli Cię bolą spróbuj pokombinować ze stanikiem. Może uda Ci się trochę zmniejszyć ból.

to znow ja;-)
Gość
PostWysłany: Pią 13 Gru, 2002 21:02   

a ja na dwie odpowiedzi dwie odpowiedzi:-) :
po pierwsze skoro chodzi o stanik t tu ze mna niema mowy, jestem tak kompletie plaska serio, ale wiem ze jesczez kilka set dni;-) mzoe rok a bedzie okej;-) a jesli chodzi o te piersi, to ona czasem sa tak badzo boolalae ze nawet gdy ich niedotykam to bola;-( i przy sutkach mama takie cos jak by mi od srodka cos wyrastalo:P znaczy takie chyba bede maila sutki bardziej "wystajace" no bo ja mialam prawie z wklesle, i chyba moge byc zadowolona, niestytey mam juz 13 prawie lat i dojrzewam w poznym wieku ale jak naisal moj przyjaciel: "gdy twoje kolezanki straca juz ladna gladka i jedrna skore wlasnie ty bedziesz moglsa sie nia cieszyc" i to moje pocieszniee- pomaga, pomaga naprawde, dziewqczyny nie przejmujcie sie... mnie juz dochodzi ten okres.... jestem tego pewna, czuje sie coraz bardziej kobieca... wyskakuja mi pryszcze, ale dla mnie teraz kazdy pryszcz to powod do dumy choc niektorych nurtuje aja sie ciesze czuje sie bardziej dojrzala ;-) czuje sie lepiej poniewazn w polmiesiaca urposlam ostatnio centymetr, roziwjaja mi sie piersi pojawia juz coraz mocniejszy tradzik , pamietam nawet pierwszy pryszcz a byl niedawno;-) taki wystajacy:P i bilay... mialam juz ich.. hmmm okolo5 .i jestem szczesliwa czuje ze dojrzewam... moze pozniej.. ale to moze i lepsze?bede dluzej mloda...
a jszez cos do dega: posluchaj/// bo jesczez arz skoror chodzi o moje piersi to one czasem mniej bola czasem mocniej, a czy te guzki ktpre czuje to ona potem beda sie powiekszac z czasem i nieznikna jak kiedys i beda rosnac az bede miala "normalny:" biust??? papapapap
Powrót do góry
to znow ja
Gość
PostWysłany: Sob 14 Gru, 2002 10:27   

wiec... czemu jeden sutek jest wiekszy ;-(i juz prawie nieboli a ten drugi malutki i booooli
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 16 Gru, 2002 19:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witaj ponownie!

Jak zwykle będę pisał, abyś się nie martwiła Smile
Wiek 13 lat to nie za późno na dojrzewanie. Jeśli zaczęłabyś dojrzewać w wieku 17 lat, to mogłabyś mówić, że późno dojrzewasz. I nie przejmuj się, że niektóre koleżanki dojrzewają szybciej. Każdy ma swój rytm życia. Osoba wolniej dojrzewająca nie jest ani gorsza ani też lepsza od szybciej dojrzewającej.
Sama zresztą widzisz, że zmiany zachodzące w Tobie są pozytywne np. sutki ładniejsze. Nie martw się tym, że jeden jest większy. Ten mniejszy zrobi wszystko, żeby go dogonić Smile. Dlatego też zapewne ten mniejszy teraz boli.
A piersi napewno będziesz miała normalne i ładne. Jeszcze trochę cierpliwości. Napewno się doczekasz - przecież widzisz, że wszystko zmienia się na lepsze (no, może z wyjątkiem tych pryszczy, ale to też dobry znak). Głowa o góry!

KleO
Gość
PostWysłany: Pią 24 Sty, 2003 13:57   Re: NIe mogę tak dłużej...

Trzynastolatka napisał/a:
Sad Mam już dość mojego nędznego życia;[ Nie mogę już go znieść, tym bardziej kłopoty w domu , w szkole. MAm dość wszystkiego, jestem mała mam - 145 cm;[ obwod klatki piersiowej wynosi dokładnie jak u niemowlaka - 67 ;[ cm. MAM CHOLER JASNA DOŚĆ TEGO ŻyCIA NIEWIEM PO CO JECSZE JA TU WM COKOLWIEK PISZE dziewczyny w mjej klasie mają co najmniej wzrost - 155 - 170 a obwód klatki - 74-90 ja nie rosne najgorsze również jest to , że am jescze kilkanaście mleczaków;[ kilka ki ypadło i wyglądam jak satra baba bo nic nierośnie już od około roku;[ to jest straszne. Napisze jecsze coś o tej mjej niesczzęsnej klateczce;[ Nie wiem czemu ale moje piersi sa male, to jzu wiecie one jesczez b byly coklwiek warte gdyby chociaz moje sutki w ogole "byly " na nich. bo "ic" tam NIEMA! doslownie niema, jak jest tam cos to nPRAWDE COS CO PRZYPOMINA KOLOREM KLOR SKORY I JEST TO WIELKOSCI OKOLO 1 CM NA JEDEN ENTYMETR;[ PEWNIE BEDZIECIE MNIE UWAZAC ZA NIEWIADOMO KOGO ITD..., ALE TO JEST NIELUDZKIE;[ Uważam , że jestem okej mam przyjaciół, i myśle , że dobry charakter, bo niektórzy się we mnie podkochują jednak ja tak niemogę czuję sie ciągle gorsza;[ i gorsza.... coraz gorsza, zrozumiałabym jeśli byłabym wysoka i szczupła to mogłabym niemieć biustu ale przy mojej niskości tym bardziej , że waże na 12, 5 lat 43 kilo;[ To jeststraszne! MAM DOSC TEGO CHOLERNEGO ZYCIA!!! DOSC!!! Chche poczuc i zasmakowac jak to jest patrzeć na innych z wysoka i widziec rowniez przedsoba wypukle formy terenu;[ Naprawde niemam uz sily na te wszytskie cholerne pocieszania;[ Dlaczego ja ma zawsze tak ze jesli mam ladna twarz to nie figure CZEMU!!!!!

Ps.Czy urosne moi rodzice maja okolo: mam 167 (kiedys byla wyzsza) a tata ok. 175 , czy ja kiedykolwiek urosne! a moje piersi?!!!!

Ps2. moim zdaniem powinnam uz dojrzewac chociazby mam juz takie oznaki;[ np. uplawy, pryszcze , owlosienie lonowe (ale nipod pachai) POMOZCIE mi bo ja sie starzeje a piersi nie;[ juz minel jeden roka moje piersi owie szczerze ak tylko NAJSZCZERZEJ uwierz mi urosly dokaldnie ZERO!!!!!!! mam **** dosc;[ Naprawde niemoge! Mad <placze> ;[ DOSC!!!!!!! CHoler mam dosc!~!!! rozumiecie!!!! ;[ nie moge :*-(((

[b]
Trzynastolatko !
Ja mam 12 lat i chodzę do 6 klasy ! Mam 134 wzrostu i zażywam tabletki na wzrost ! Ciesz się, że przynajmiej masz tyle wzrostu, a nie tyle co ja! Muszę zażywać tabletki na wzrost ! Na czczo muszę zażywać pół tabletki " LETROX ", a po posiłku ( jakim kolwiek ) muszę zażyć tebletkę " LODOX " i cholerny " TRAN " Exclamation Piersi mi rosną, ale są maciutkie - ale rosną ! Trzynastolatko ! Jeśli piersi zacznął Cię boleć i będziesz czuć, że to twarde, to oznacza, że zaczynają Ci rosnąć ! Zgłoś się z tym do lekarza, bo ja się zgłosiłam i lekarka mi powiedziała, że dobrze, że przyszłam ! Jestem najniższa w klasie, a powodem tego jest, że zatrzymał mi się wiek kostny, czyli mam 2 lata opóźnienia wzrostu ! Byłabym wysoka gdyby mi się wzrost nie zatrzymał Sad Ale rosnę dalej ) Exclamation Exclamation Exclamation
Cytat:
Kod:
[list][list=][img][url]
[size=24][/size][size=12][/size]
[color=blue][/color]
Masz lepiej i ciesz się tym !
Trzymaj się cieplutko  :!:   :wink: 

Papatki  :!:   8)   8)   8)   :D   :D   :D [/url][/list][/list]
Powrót do góry
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 24 Sty, 2003 14:06   

Chyba ci coś nie wyszło, Kleo Wink A te guzki, to gruczoły, one bolą po dotknięciu.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 26 Sty, 2003 10:37   Nene

Nene Exclamation To ja wiem Exclamation I włąśnie po dotknięciu mniebolą Embarassed hihi Embarassed
Powrót do góry
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Nie 26 Sty, 2003 15:51   dziwne Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mnie bola nawet jak ich nie dotykam!
czy to xle

Numer Gadu-Gadu
7399523
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu