Wysłany: Sob 13 Cze, 2009 19:24 pierwsza miesiączka
No cóż...sprawa jest taka, że nie dostałam jeszcze 1 miesiączki chociaż:
1.Mam już spore owłosienie łonowe
2. Mam także owłosienie pod pachami
3.Mam już od około 2 lat śluz, który ma się przed miesiączką
4.Nie wiem czy to ma znaczenie, ale mój biust od jakiegoś czasu już rośnie
Według moich koleżankek (które już mają od dawna miesiączkę) powinnam mieć. Nie wiem co zrobić i boję się, że coś jest ze mną nie tak Proszę o pomoc i szybką odpowiedź...
_________________ "Leave me dreaming on the bed
See you right back here tomorrow for the next round
Keep this scene inside your head
As the bruises turn to yellow
The swelling goes down..."
_________________ "Leave me dreaming on the bed
See you right back here tomorrow for the next round
Keep this scene inside your head
As the bruises turn to yellow
The swelling goes down..."
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Sob 13 Cze, 2009 20:08
Dokładnie. Jeśli do 16 roku życia nie pojawi się miesiączka, dopiero wtedy należy skorzystać z porady lekarza.
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Twilight ;*
Myszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 14 Cze, 2009 08:57
wsyszystko jest ok ja byłam w podobnej sytuacji do ciebie i dopiero rok temu dostałam a teraz mam prawie 14 i powiem ci szczerze że mam tego dość..jutro mam wycieczke na basen i jest już zapłacone (45 zł) na 4 godziny ale nie wiem czy pojadę bo chyba będe miała okres i mi tej wycieczki okropnie szkoda
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Dziwnie się porobiło. Kiedy ja miałam 12 lat, to jedna koleżanka dostała okres i wszyscy się dziwili, że tak wcześnie. A teraz to się martwicie, że za późno?
Wysłany: Pią 07 Sie, 2009 07:35
Czyli skoro jeszcze niedawno, bo ledwo parę, paręnaście lat temu średnia wieku była Twoim zdaniem o około 4 lata wyższa, to idąc dalej tym tokiem, dojdziemy do wniosku, że w średniowieczu nigdy nie dostawały okresu.