| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Farbowanie włosów
Autor Wiadomość
Dexia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 26 Cze, 2004 12:58   Farbowanie włosów Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czy uważacie że farbowanie włosów jest szkodliwe?? Czy farbujecie włosy na wakacje??
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sob 26 Cze, 2004 13:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Farbowanie włosów jest szkodliwe...farbują się starsze kobiety bo mają siwe włosy...ja nie farbuje całych włosów natomiast szamponetką robię sobie pasemka...farby nie radzę wam używać bo ona nie schodzi tzn. schodzi ale będzie sie mieć odrosty itp. lepsza jest szmponetka( dla neiw iedzących to farba która schodzi po 6-8 umyciach głowy)
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 26 Cze, 2004 13:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

trzy dni temu ufarbowałams obie wlosy na fioletowo :] nie uważam żeby farbowanie ! (potwarazm farbowanie, nie utlenianie) było w jakimś stopniu szkoldiwe. Jednak utlenianie włosów na blond bądź jkiś jaśniejszy kolor ejst szkoldiwe ponieważ wtedy z włosów traci się pigment który ma objętość ponad 50% włosa (nie pamietam dokładnie ile)

a co do farbowanai na wakacje, każdy powinien sam uznac czy cce to zrobic czy nie...

Numer Gadu-Gadu
2891618
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 26 Cze, 2004 16:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nigdy nie farbowałam włosów i nie zamierzam bo jest to szkodliwe.a jeśli chciałabyś wiedzieć dlaczego tak uważam to daj znać ,bo dużo by tu pisać trzeba by było Very Happy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 26 Cze, 2004 16:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tisiana te szampony nie zawsze schodzą po 6-8 myciach.Mam sama na sobie przykład.Kupiłam szampon,który miał właśnie po tylu myciach zejść i ufarbowałam włosy w lipcach,a mam je do tej pory.Zależy to od zdrowia włosów poprostu,więc jeśli ktoś ma takie cieniuśkie,rzadziuśkie kłaczki to mu zejdzie,ale ja najwyraźniej takich nie mam(tak mi fryzjerka powiedziała,bo niewiedziałam jak to zmyć po 3 miesiącach).Były to pasemka i teraz są troszkę mniej widoczne i powoli schdzodzą.Pozdrawiam Very Happy Dobrze działa natomiast pianka,która naprawdę schodzi po tylu myciach!

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
Dexia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 26 Cze, 2004 16:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chomiczkaaa przestraszyłaś mnie... Ufarbowałam się na rubin szamponetką 6-8 myć i schodzi. Moja kuzynka używała jej co ileś tami i jej przyjęło na stałe.Mam grube włosy.. Kiedy to zejdzie??
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 27 Cze, 2004 18:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Szczerze mówiąc to ja nie wiem,ale ja mam je do tej pory,ale są bledsze i mniej widoczne.Co kilka myć tracą swoją tonację,ale wkońcu zejdzie Very Happy

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4990808
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Cze, 2004 11:44   

Najlepiej pianką pofarbować, po jednym myciu schodzi.
Powrót do góry
macia
Gość
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 11:26   

JA nie farbuje włosów poniewaz
1mama mi nie pozwala
2 to nszczy włosy
3 jestr dla kobiet które muszą pokrtwac siwizne
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 15:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Macia np.pasemka są bardzo mode i nie wiem dlaczego sądzisz,ze farbownaie jest tylko dla tych,którzy muszą pokryć siwizne!?Mam nadzieję,że kiedyś zmienisz zdanie i ufarbujesz sobie kłaczki,albo złamiesz regułe mamy!Pozdrawiam!

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4990808
Izka
Gość
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 18:50   

wiecie co? przesadzacie. Jesli kupicie jakis badziew to zniszczy wam wlosy ale jesli kupicie dobra farbe to wszystko bedzie OK ja polecam palette sama mam nia farbowane wlosy kolor ciemna czerwien i moje wlosy sa normlane takie jak byly wszczesniej moze nawet troche lepsze w dotyku wasze mamy sa chyba uczulone i mowia tak tylko dlatego bo nie chca zebyscie farbowaly wlosy !
Powrót do góry
kasiulka14latek Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 30 Sie, 2004 14:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

macia napisał/a:
JA nie farbuje włosów poniewaz
1mama mi nie pozwala
2 to nszczy włosy
3 jestr dla kobiet które muszą pokrtwac siwizne
]

macia no sorry ale chyba wiem dlaczego ci mama nie pozwala: bo jestes jeszcze za mloda. masz dopiero 11lat wiec sie nie dziwe! jest jakasgranica wieku. tak mi sie przynajmniej wydaje! mi mama dopiero w gimnazjum pozwolila farbowac wlosy. w tamtym roku mialam na wakacjach szamponetka pofarbowane na jakas czerwien a teraz mam tylko pasemka. ale jak moja babcia bedzie sobie farba farbowac wlosy to mama mi tez kilka pasemek zrobi. ja kupilam szamponetke z palette od 6-8myc , a mam juz 2miesiace prawie i ie zchodzi!! glowe to juz mylam ze 20razy!

Numer Gadu-Gadu
9596579
aska Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 30 Sie, 2004 14:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam 12 lat i mama nie pozwoliła mi mieć nawet na pasemka !! ale pojechałam z ciocią do domku kempingowego (co roku tak robie ciocia mnie tam zabiera żebym opiekowała się młodszym kuzynem) i tam poprosiłam ciocie żeby zrobiła mi pasemka ... Oczywiście ciocia sie zgodziła ... Kupiła taki specjaly szampon (szamponetke) koloru blond , oczywiście nie było żadnego EFEKTU Exclamation więc gdy cioci farbowała włosy sobie (na ciemny czerwony , czy jakoś tak) zrobiła mi jedno pasmo (ale też ledwo wyszło Exclamation ) , później jak byłam na imieninach ciocia (ta sama) zrobiła mi drugie pasno tylko że tym razem rozjaściaczem w takiej paście ... Oczywiście końcowy efekt też nie był za dobry Exclamation nie wiem dlaczego , rozjaśniacz powinno sie trzymać na włosach 20-30 minut a ja trzymałam prawie że 40 !!! ale jest jakiś ślad mam tam jaśniejsze włosy . Podsumując : moje włosy nie są podatne na farbe i mam 3 kolory włosów (ciemny czerwony , jasny brązowy , i mój naturalny brązowy)

milczenie jest złotem (ale nie zawsze)
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5336608
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 30 Sie, 2004 15:33   

aska napisał/a:
Kupiła taki specjaly szampon (szamponetke) koloru blond , oczywiście nie było żadnego EFEKTU Exclamation )

Jesli farbujesz szamponetka, albo czasem nawet zwykla, twrala farba, na kolor jasniejszy niz masz, to nigdy ci sie nie przyjmie. Trza tlenic Rolling Eyes Ale lepiej sobie odpuscic. Ja zamierzam w nastepne wakacje pofarbowac sie pianka na czarno, albo zielono Alien
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 30 Sie, 2004 19:53   

Ja mam włosy zafarbowane farbą do 8 zmyć. Zafarbowałam na wesele. Wierzba widziała jakie są. Akurat boję się pójść z nimi do szkoły, bo wyleci na mnie obrońca przyzwoitościw szkole, moja wychowawczyni, ale mniejsza z tym-będę się bronić, ze do kolezanki nic nie ma, a ona ma dosłownie świecący marchewkowy
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu