| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
co to jest
Autor Wiadomość
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pon 10 Lis, 2003 16:15   co to jest Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

chcialbym sie dowiedziec co to jest masturbacja meska lub damska o co w tym chodzi Question

Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 10 Lis, 2003 16:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mastrurbacja-inaczej nazywana onanizm lub samogwałt(chociaż nie powinno nazywać sie tego SAMOGWAŁT9czesto tak dzieci mówią na masturbacje)). Jest to zaspokojenie swoich potrzeb seksualnych, bez "udziału" drugiej osoby. Nie jest to nic "zboczonego". Nie będę opisywać ci technik mastrubacji, jest to na tym forum zakazane.

Ostatnio zmieniony przez mroweczka dnia Wto 11 Lis, 2003 15:56, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 12:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mroweczka....nie czytalas postow dega takich tematach?

Mastrubacja to nie SAMOGWALT !
to rozladowanie napiecia seksualnego(dobrze powiedzialam?)
Alew tym masz racje.....mastrubacja nie jest obrzydliwa tylko normalna.
i w tym znow troche zle.Mastrubacje mozna robic samemu jak i z kims nap. przyjacielem,kims bliskim itp.Nawet czytalam ze czasami maz i zona sie czasami mastrubuja biggrin

mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 14:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie mówię,ze to JEST samogwałt tylko ze tak to niektórzy nazywają np. u mnie na podwórku wrzeszczą na jedna chłopaka,że uprawia SAMOGWAŁT (tylo że nie mówią po prostu "uprawia" tylko w "troszke" gorszej wersji). Chodziło o to,że niektórzy tak to nazywają. Wiem,ze sie myla.

No. Juz naprawiłąm swój bład Wink

Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 17:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Mastrurbacja-inaczej nazywana onanizm lub samogwałt(chociaż nie powinno nazywać sie tego SAMOGWAŁT9czesto tak dzieci mówią na masturbacje)).

A u mnie o masturbacji jako samogwałcie mówi nasza katechetka, nazywają to również w ten sposób w książkach o dojrzewaniu Smile Chociaz wiem ze nie powinno sie tak mówić, ale tak pisza "fachowcy" w książkach Very Happy Z reszta nie lubie nawet tego określenia, bo nie uwazam zeby to był samogwałt Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 18:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja też uczyłam sie o tym że masturbacja to samogwałt ale nie wiem czy to jest prawdą... Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 20:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no to ja juz sama nie wiem...jedni uważają tak,drudzy tak...Deg rozwieje nasze wątpliwości Wink

deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 23:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Masturbacja i samogwałt to dwie nazwy tej samej czynności (jest jeszcze więcej nazw: onanizm, ipsacja).
Nazwa samogwałt, choć "promowana" w środowiskach kościelnych, nie jest dobrą nazwą - nie można przecież samego siebie gwałcić.
Onanizm też nie jest dobrą nazwą - biblijny Onan uprawiał stosunki przerywane a nie masturbację.
Najlepiej po prostu mówić masturbacja.

MEFIU
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 07 Sty, 2004 00:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

MASTURBACJA TO JEST ZASPOKAJANIE SWYCH ŻĄDZY SEKSUŁALNYCH BEZ UDZIAŁO 2 OSOBY.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
BRAK
Odpowiedz do tematu