Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 10 Lis, 2003 16:33
Mastrurbacja-inaczej nazywana onanizm lub samogwałt(chociaż nie powinno nazywać sie tego SAMOGWAŁT9czesto tak dzieci mówią na masturbacje)). Jest to zaspokojenie swoich potrzeb seksualnych, bez "udziału" drugiej osoby. Nie jest to nic "zboczonego". Nie będę opisywać ci technik mastrubacji, jest to na tym forum zakazane.
Mroweczka....nie czytalas postow dega takich tematach?
Mastrubacja to nie SAMOGWALT !
to rozladowanie napiecia seksualnego(dobrze powiedzialam?)
Alew tym masz racje.....mastrubacja nie jest obrzydliwa tylko normalna.
i w tym znow troche zle.Mastrubacje mozna robic samemu jak i z kims nap. przyjacielem,kims bliskim itp.Nawet czytalam ze czasami maz i zona sie czasami mastrubuja
_________________ Haha! Wrucilam! Dzieci.Best mi sie "odnudzilo
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 11 Lis, 2003 14:46
Ja nie mówię,ze to JEST samogwałt tylko ze tak to niektórzy nazywają np. u mnie na podwórku wrzeszczą na jedna chłopaka,że uprawia SAMOGWAŁT (tylo że nie mówią po prostu "uprawia" tylko w "troszke" gorszej wersji). Chodziło o to,że niektórzy tak to nazywają. Wiem,ze sie myla.
Mastrurbacja-inaczej nazywana onanizm lub samogwałt(chociaż nie powinno nazywać sie tego SAMOGWAŁT9czesto tak dzieci mówią na masturbacje)).
A u mnie o masturbacji jako samogwałcie mówi nasza katechetka, nazywają to również w ten sposób w książkach o dojrzewaniu Chociaz wiem ze nie powinno sie tak mówić, ale tak pisza "fachowcy" w książkach Z reszta nie lubie nawet tego określenia, bo nie uwazam zeby to był samogwałt
Masturbacja i samogwałt to dwie nazwy tej samej czynności (jest jeszcze więcej nazw: onanizm, ipsacja).
Nazwa samogwałt, choć "promowana" w środowiskach kościelnych, nie jest dobrą nazwą - nie można przecież samego siebie gwałcić.
Onanizm też nie jest dobrą nazwą - biblijny Onan uprawiał stosunki przerywane a nie masturbację.
Najlepiej po prostu mówić masturbacja.