| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Tampont,piersi i chłopak...
Autor Wiadomość
nieznajoma13
Gość
PostWysłany: Czw 27 Mar, 2003 20:53   Tampont,piersi i chłopak...

Czesc! Mam takie 3 problemy. 1 mój problem dotyczy tego,że mama z siostrą odrazu mówiły abym nie brała tamponów.No i zawsze mie korciło aby urzyć tampona ( a byly one dlatego ze uzywa ich najstrasza siostra ktora ma 21 lat) mnialam okres i byla dyskoteka ,chcialm zuc sie tak jakbym tego okresu nie mniala zebym mogla tanczyc szalec i nie myslec ze mam okres i ciagle przeszkadza mi podpaska :-( ,a wiec wzielam jej tampona wlozylam go pierwszy raz adzwiajaco dobrze i dosc gleboko ze nie przeszkadzal mi wogole go nie czulam i mnialam 100% ochronę! Dyskoteka byla świetna lecz gdy wrocilam do domu mama z siostra zauwalyly ze wzielam tampona i mnialam go, mama zaczela mi tlumaczyc ze poco ja go bralam przeciez nie umiem go wkladac uzywam itp. wkurzylo mnie to bo ja czulam sie swietnie majac tego tampona i zapmnialam tym sposobem o okresie i moglam sie poprostu superr bawic. Nie umiem a raczej wstydze sie powiedziec mamie ze mnialam tego tampona na dyskotece umnialam i dobrze go wlozylam i czulam sie naprawde dobrze jeszcze o tym nie rozmawialm bo boje sie jak zareaguje moja mama :- Embarassed ( . Exclamation Crying or Very sad Embarassed Embarassed .2 moj problem to to że mam 13 lat chodze do VI klasy podstawowki rzecz jasna ! Exclamation No i jestem wogole najmlodsza z wszytskich w klasie nie dostalam pierwsza okresu bo pierwsza dostala taka jedna dziewczyan z mojeje klasy ! no i ona jest wysoka i ma maly biust naprawde maly tak jak inne dzkewczyny a ja mam jakis taki duży niechce takiego mniec chce mniec biust mniejszy Exclamation J ajuz nie wytrzymuje niemoge zalozyc hakiejs obcislej bluzki bo mam juz biust i bez stanika nie zlaoze a znow jak zaloze tez stanik to powieksza mi ten stanik jeszcze gorzej biust i wtedy jest fatalnie bo to koledzy i te sprawy nie chce tak !!!!!! Exclamation Exclamation Exclamation .3 mój problem to chłopak bo ja go bardzo kocham i nie wiem czy on mnie tez ale raczej tak (TERAZ!) no,bo wczesniej tez chodzilismy ze soba tylko daleko mieszkamy i nie spotykamy sie za czesto no i on mnie oszukiwal ze mnie kocha nie przyjerzdzal wypisywal tylko smsy i tyle ! a ja mu wierzylam teraz chyba to wszystko zrozumnial i mnie kocha ale ja nie jestem do konca pewna jak przyjechal do jego siostr czyli moich kolezanek zamniast przyjsc do mnie mowi ze siedzial z takim jego siostrzencem bo go rodzice zostawili a sami wrocili bardzoo pozno i kazali zeby siedzial i nie ruszal sie nigdzie z domu i ze chcial do mnie bardzo przyjsc lecz to nie byla jego wina ,że nie mógł , a dziewczyny mowia tak samo ze tak bylo choc nie wiem czy czegos przedemna nie ukrywaja .I z tym najbardziej mam problem z taka rzeczą ,że chcę wiedziec dlaczego mnie oszukiwał wcześniej i wogole zebym mogła powiedziec to tak idealnie zeby wszysko mi powiedzial dlaczego to mi zrobił? moze mi cos poradzicie prosze was !!!!!!! (sorry za błedy ale szybko pisałam prosze pomózcie mi i udzielcie rad i jakis podpowiedzi na wszystkie trzy moje problemy bardzo was proszę i z góry wielkie dzieki Sad )
Przejdź na dół
mała14
Gość
PostWysłany: Pią 28 Mar, 2003 19:21   Pomocy!!

Mam jeden problem Sad zaraz po świętach w mojej szkole organizowana jest dyskoteka mam 14 lat i wiadomo że w ty wieku nastolatki szaleją najbardziej. W dniu w którym organizowana jest dyskoteka wypada mi 2 dzień okresu. Żeby czuć się swobodnie i bezpiecznie chciałabym założyć tampon jednak boję się że pierwsze jego użycie będzie mnie bolało Embarassed tak czy też nie Question
Powrót do góry
guga15
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 28 Mar, 2003 19:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dziewczynoo!!!!!!!
w sprawie tamponówq się nie przejmuj, to jest twoje życie nie maamy,więc urzywaj tamponów jeśli je wolisz
biggrin w sprawie buistu: nie kupuj staników z gąbką, a wiesz cio?? nie jedna dziewczyna pewnie ci zazdrości
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Szalona
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 28 Mar, 2003 21:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie przejmuj sie juz gdzies wypowiadalam sie na temat tamponow sa bardzo wygodne mimo wszystko uzywam je tylko na basen i gdy nbie mam innego wyjscia Wink

nieznajoma13
Gość
PostWysłany: Nie 30 Mar, 2003 13:56   ....

guga15 napisał/a:

w sprawie tamponówq się nie przejmuj, to jest twoje życie nie maamy,więc urzywaj tamponów jeśli je wolisz
w sprawie buistu: nie kupuj staników z gąbką, a wiesz cio?? nie jedna dziewczyna pewnie ci zazdrości
NIE ZAZDROSZCZĄ MI WCALE !!!!! WOLĄ MNIEC MNIEJSZE TAKIE JAKIE MAJA I CIESZĄ SIE Z TEGO ! ALE APROPO TEGO CO POWIEDZIALAS TO WIEDZ ZE JA NIEKUPUJE SOBIE STANIKOW Z GĄBKĄ!!!!!! poprostu kazdy stanik mniej czy wiecej zawsze cos wypcha!ze biust jest wiekszy! Rolling Eyes Evil or Very Mad Exclamation Exclamation Exclamation Rolling Eyes Exclamation Rolling Eyes A jesli chodzi o tampony to jestes taka mądra i ci łatwo napisać a co powiem mamie tak : TO JEST MOJE ŻYCIE I JA DECYDUJE CZY BEDE BRAŁA TAMPONY BO JEST TO DLA MNIE to WYGODNIEJSZE I NIE WTRONCAJ SIE !??? Exclamation Question No przyznaj mi sama racje......sama bys tak też nie powiedziała (do swojej mamy )!!!! Prosze niech mi ktos pomoze gdzie sa wszyscy???!!!!
Powrót do góry
Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 30 Mar, 2003 19:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Biust jest czyms indywidualnym i nie ma sie czego wstydzic!!! Ja tez mam duzy biust, ale napewno sie go nie wstydze! Jak bedziesz starsza, i twoje cialo bedzie mialo juz odpowiednie proporcje zobaczysz ze wcale nie bedzie taki duzy Smile Nie widze powodu do placzu... Nie mozesz z nim nic zrobic, wiec zaakceptuj takim jaki jest. Zobaczysz ze za pare lat bedziesz sie z niego cieszyc.
Co do tamponow to proponuje spokojna rozmowe z mama... albo z siostra. Powiedz ze dobrze sie czulac z tamponem, i ze wcale nie bedziesz go zakladac caly czas, tylko w wyjatkowych sytuacjach. Czasami rozmowa wystarczy Smile Wiem bo moja mama tez nie chciala zebym uzywala tamponow... Porozmawialam z nia, powiedzialam jej dlaczego chce uzywac tamponow i dlaczego jest to dla mnie takie wazne. Zrozumiala i nie miala nic przeciwko temu. Nie musisz sie wstydzic, bo przeciez mama czy siostra tez byly kiedys w twoim wieku i wiedza jak to jest.

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
guga15
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 18:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm, myślę, że masz zły kontakt ze swoja mamą!!to tak gdyby ona decydowała, jakich masz mieć znajomych!!ja swojej tak mówię, nawet napisze więcej!!! ona wie że ja mam swoje życie i powinnam uczyć się na błędach!!
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 19:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze

Nie martw się nieznajoma dziewczyny pewnie ci zazdroszczą powinnaś być dumna z tego co masz z chłopakiem spróbuj porozmawiać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Najpierw do nieznajomej13:
1) Porozmawiaj z mamą. Powiedz jej tak, jak nam powiedziałaś - o dyskotece, o tym, że udało Ci się dobrze założyć tampon i że chciałabyć czasem je stosować. Tampon jest dla ludzi, więc nie ma powodów, abyś go nie mogła stosować. Spróbuj dowiedzieć się, dlaczego Twoja mama nie chciała być je nosiła.
Oczywiście z mamą porozmawiaj spokojnie. Twoje życie jest dla niej ważne, jest Twoją matką. Jeśli wszystko jej opowiesz, powinnaś liczyć na jej zrozumienie. Jeśli nie - trudno - tampony będziesz musiała brać po kryjomu. Ale zawsze lepiej dogadać się z mamą. A w tym przypadku to nie powinno być zbyt trudne - Twoja mama i siostra przecież też je stosują, nie?

2) Z biustami tak jest - u jednych za małe, u drugich za duże, u trzecich - niesymetryczne. Nic się nie martw - napewno masz ładny. Kup sobie stanik "optycznie pomniejszający biust" - będzie wydawał się nieco mniejszy. A Twojemu chłopakowi i tak będzie się podobał (wiem, problem w tym, że innym chłopakom też...).

3) Postaraj się sprawdzić, czy przypadkiem dalej Cię nie oszukuje. Jeśli tak - szkoda czasu na związek z nim.

do małej14:
Kup sobie tampon z aplikatorem - znacznie łatwiej go założyć.

Oups! Właśnie przeczytałem post Nemei - napisała to samo co ja Smile. Sorki, że się powtarzam.

Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cze

Jak często należy zmieniać tampon?

Zaleca się zmianę tamponów co 4-8 godzin lub częściej jeśli odczuwasz taką potrzebę. Wszystko zależy od Twoich indywidualnych preferencji oraz wielkości krwawień.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cze

Jak dobrać najlepszy rozmiar tamponu?

Tampony produkowane są w czterech rozmiarach: Mini, Regular,
Super i Super Plus. Tampon o rozmiarze Mini należy stosować w przypadku niewielkich krwawień miesiączkowych, Regular przy krwawieniach średnich, natomiast Super i Super Plus przy bardzo obfitych krwawieniach. Na początku należy przetestować różne rozmiary, aby wybrać najbardziej odpowiedni dla siebie.

Czy stosowanie tamponów jest bolesne?

Nie, jeśli tampon zostanie umieszczony prawidłowo, czyli we właściwym miejscu. Dobrze umieszczony tampon powinien być niewyczuwalny.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
nieznajoma13
Gość
PostWysłany: Sro 02 Kwi, 2003 13:39   

deg napisał/a:

3) Postaraj się sprawdzić, czy przypadkiem dalej Cię nie oszukuje. Jeśli tak - szkoda czasu na związek z nim.

Deg ,ale ja właśnie nie wiem jak to sprawdzić i ciągle o tym myśle i nie wiem co o wszystkim sądzić o nim a niemoge wurzucić go w żaden sposób z głowy (z serca) bo go kocham i to już sporo czasu! i powoli załamuję się tym i nie wiem już co ze mną byłoby gdyby on teraz mnie nadal oszukiwał!!! nie wiem co mam robić.....
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Powrót do góry
mood

PostWysłany: Sro 14 Maj, 2003 14:56   mój problem Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ha szczęściara z ciebie teraz sądzisz że to przekleństwo mieć duży biust ale jak pujdziesz do innej szkoły i innej klasy to będziesz szczęśliwa bo wszyscy chłopacy będą się za tobą oglądać ja niestety mam mały biust i koleżanki śmieją się ze mnie że za niedługo będę nosić stanik wklęsły to dopiero horror
Powrót do góry
hajdulka
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 15 Maj, 2003 13:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

szczesciara z ciebie Sad ja mam 13 latek mam okres a cholerny biust mam maly !! uzywam najmniejszego stanika czyli zerowki !! ty masz zczescie a co do tamponow ja juz miesiaczkuje ale nie mialam jescez nigdy tamponow mysle ze powinnas porozmawiac z mama napewno nie bedzie zla a pzreciez w tamponach sa instrukcje Smile czytalam RazzRazzRazzRazzRazz

KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 18 Maj, 2003 09:37   

nieznajoma13

Dziwie się dlaczego twoja mama Ci zabrania używać tamponów...
Ja z mamą o nich rozmawiałam i moja mama nigdy ich nie używała tamponów i mi też proponuje ich nie użuwać. Ehh... Confused
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu