nie wiem co się ze mną dzieje :( ale od wczoraj boli mnie tak jakby cos w pochwie! na przyklad jak siedze na kzesle i odchyle noge do tylu lub przekzywie kregoslup do tyłu to czuje tak glebiej ze mnie cos boli! :wink:
nie wiem myslalam ze to moze zblizajacy sie okres bo mam 13 lat ale no biustu sporego to ja nie mam hemm wiec sama nie iwem! ale 2 lata temu gdzies tak zaczol rosnac! sama nie wiem co zrobic!
blagam pomuzcie!
Jeśli czujesz, że to faktycznie w pochwie, to porozmawiaj z mamą. Może to być poważny problem, wymagający leczenia, a może to być zwiastun pierwszej miesiączki. Przez Internet tego nie jesteśmy w stanie rozpoznać i niewiele więcej można Ci doradzić.
Porozmawiaj z nią szybko, gdy to miałobyć coś poważnego, to lepiej zająć się tym niezwłocznie.
kurka wodna nie wiem co to ale bruch mnie boleć zaczął nie wiem moze z głodu ale wątpie bo mi sie jesc nie chce!
a z mama nie porozmawiam bo sie wstydze!
moze to okres skoro mnie brzuch boli?
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 23 Cze, 2003 21:14
Wiesz czasami to boli mnie w połowie czasu, ale ty jeszcze nie dostałaś. MOże jesteś tego bbliska, ale lepiej porozmawiaj z mamą ona najlepiej doradzi. Często jakieś bóle w tym czasie się przejmuje od matki lub babbbki czyli jednym słowem są dziedziczne.
Hej!
Jeśli to ból w dole brzucha, to może zwiastować okres.
Mimo wszystko porozmawiaj z mamą. Mama przecież też ma okres, też ją czasami boli, też była dziewczyną i na 100% będzie Ci chciała pomóc.
Do dziewczyn, które już rozmawiały ze swoją mamą o okresie: przekonajcie Agnieszkę, że rozmowa z mamą "nie boli" , a bardzo się opłaca.
juz mnie nie boli!!!!
Kurcze no ja nie wim co to moglo byc!
Ale dzisiaj po południu miałam tki skurcz to tak w brzuchu i jak sie ruszyc chcialam to bolalo! to tak 4 sekundy moze trwalo! ahh no i mnie tak jakby przepona bolała albo to płuca byly tak mi sie cieżko oddychało! :lol: duzo tego no nie?
hehhh sama nie wim co sie dzieje!
:roll:
mnie np. przed i w czasie okresu boli nie tylko brzuch ale i kręgosłup. Na początku przed pierwszą miesiączką myślałam że jednak mam coś powaznego z tym kręgosłup a tu sie okazalo że chodzi tylko o okres. Zapytałam mamy, mimo że tez sie wsydziłam. Tobie radze to samo. A te twoje bóle mogą żeczywiście zwastować nadejście pierwszej miesiączki :-)
Ja tez takie cos miala ale nei wiem czy to moglo byc wywolane miesiaczka . Bo ja nie mam za duzych piersi . Ale nieraz jak gdzies jestem to nie moge nic robic bo to chwyci i puszcza a to trwa gdzie tak 30 min. i to tesh w dole brzucha i nie mysle zeby to byla miesiaczka ( mam nadzieje ) A co Tobie moge poradzic nie boj sie rozmowy z mama
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic