| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy psy przeziębiają się???
Autor Wiadomość
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 08 Lis, 2003 17:10   Czy psy przeziębiają się??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie, czy psy, tak jak i człowiek, przeziębiają się? Chodzi mi głownie o to czy psy też kaszlą? Ale wtedy kiedy są chore? Bo mój pies ostatnio tak dziwnie jakby kaszle, prycha (troche tak jakby się dusił) i nie wiem od czego...i do głowy przyszedł mi pomysł z przeziębieniem biggrin No ale mam swojego psa już od dość długiego czasu i zdazyło sie to pierwszy raz. Mój pies ma też tak czasem kiedy ciągnie sie bardzo na smyczy to wtedy obroża ciśnie mu szyje i właśnie tak jakby sie dusił. No a niedawno byłam z nim na odrobaczywieniu i lekarz dał mu 2 tabletki, ale mój pies jest taki zdolny ze se lekarz nie mógł poradzić to az dwóch sie siłowało zeby mu do pyska włożyc te tabletke zeby połknął biggrin No i tak sie zastanawiam czy to nie po tym jak mu moze troche zbyt mocno na gardło nacisneli......bo tak zaczął kaszlec po tej wizycie u weterynarza. Troche też sie zastanawiam czy moze coś nie utkneło mu w gardłe.....moze jakis kawałesk kosci albo cos....ale jak ja patrzyłam to nic nie było widać a z reszta po takim czasie to on sam powinien już wyksztusić.....a moja matka do tego nie chce isc do weterynarza zeby sprawdził, bo mysli ze 'udaje' Evil or Very Mad a ja nie pójde sama bo nie mam forsy Sad
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
Justa_z_BB Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 09 Lis, 2003 14:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

oczywiscie, ze moze!
Moj pies kicha, kaszle itp....
wiec, jezeli Twoj psiak ma takie objawy to moze byc chory...sprawdz czy nie leci mu woda z nosa..
radze Ci przejsc sie z niam do weterynarza Smile

Justa , pies i chomik
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2277199
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 09 Lis, 2003 17:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nic mu z nosa nie cieknie Smile i dziekuje za odpowiedź Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2049084
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Czw 13 Lis, 2003 22:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pewnie,ze psiaki mogą mieć kaszel,katar i...
...chrype*(zaraz wyjaśnie).
*Psia chrypa-pies ma problemy ze szczekaniem (nieraz warczeniem).
Moja sunia ostatnio sie troszkę przeziębiła,bo miała kaszelek,ale wyleczyłam ja domowymi sposobami Wink

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 14 Lis, 2003 15:41   pies Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jasne, że psy mogą się brzeziębić. Mój pies był kilka razy przeziębiony ale nie kaszlał. Sprawdź jaki ma nos. Jesli nos psa jest zimny i mokry to przewaznie oznacza to ze jest zdrowy a jak suchy i cieply to ze chory. TAk sie u psa sprawdza temperaturę ( bez termometra) Oczywiście możliwe to że cos mu tam utkwiło....ale powinien to chyba juz wyksztusić...a moze ma poprostu podrazione gardlo od smyczy Najlepiej idź z nim do weterynarza - on sie na tym najlepiej zna. jeszce jedno: pies nie moze 'udawac'

Numer Gadu-Gadu
730730
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 14 Lis, 2003 17:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No i z pieskiem jest już wszystko ok Smile Dziekuje za komentarze Wink

PS. Wiem ze pies nie moze udawać bo sam specjalnie by nie kaszlał bez powodu ale to moja matka tak wymyśliła Neutral
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2049084
Justa_z_BB Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 15 Lis, 2003 10:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tresh, nie ma za co Smile

Cytat:
Jesli nos psa jest zimny i mokry to przewaznie oznacza to ze jest zdrowy a jak suchy i cieply to ze chory

pamietaj, ze kazdy pies po obudzeniu sie, albo podczas spania ma cieply nos, poniewaz wtedy nos nie pracuje i nie musi sie zwilzac. Natomiast, kiedy pies ma caly dzien suchy nos, jest osowialy, czesto spi, kaszle, ma chrypke, kicha, ma katar itp. to to sa objawy choroby Mr. Green

Justa , pies i chomik
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2277199
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 15 Lis, 2003 13:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiem o tym Smile Mój pies ma suchy i ciepły nos kiedy śpi i po jedzeniu Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2049084
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 15 Lis, 2003 20:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tresh napisał/a:
Wiem o tym Smile Mój pies ma suchy i ciepły nos kiedy śpi i po jedzeniu Wink

Mój piesek jak był przeziębiony to miał ciepły i suchy nos cały dzień, był osowiały, mało jadł, kichał itp. A z twoim chyba wszystko ok, a jakby coś to weterynarz ;]

Numer Gadu-Gadu
730730
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 16 Lis, 2003 12:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nio z moim pieskiem jest już wszystko w pożądku i nie trzeba juz weterynarza Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2049084
Odpowiedz do tematu