Wysłany: Sob 08 Lis, 2003 17:10 Czy psy przeziębiają się???
No właśnie, czy psy, tak jak i człowiek, przeziębiają się? Chodzi mi głownie o to czy psy też kaszlą? Ale wtedy kiedy są chore? Bo mój pies ostatnio tak dziwnie jakby kaszle, prycha (troche tak jakby się dusił) i nie wiem od czego...i do głowy przyszedł mi pomysł z przeziębieniem No ale mam swojego psa już od dość długiego czasu i zdazyło sie to pierwszy raz. Mój pies ma też tak czasem kiedy ciągnie sie bardzo na smyczy to wtedy obroża ciśnie mu szyje i właśnie tak jakby sie dusił. No a niedawno byłam z nim na odrobaczywieniu i lekarz dał mu 2 tabletki, ale mój pies jest taki zdolny ze se lekarz nie mógł poradzić to az dwóch sie siłowało zeby mu do pyska włożyc te tabletke zeby połknął No i tak sie zastanawiam czy to nie po tym jak mu moze troche zbyt mocno na gardło nacisneli......bo tak zaczął kaszlec po tej wizycie u weterynarza. Troche też sie zastanawiam czy moze coś nie utkneło mu w gardłe.....moze jakis kawałesk kosci albo cos....ale jak ja patrzyłam to nic nie było widać a z reszta po takim czasie to on sam powinien już wyksztusić.....a moja matka do tego nie chce isc do weterynarza zeby sprawdził, bo mysli ze 'udaje' a ja nie pójde sama bo nie mam forsy
oczywiscie, ze moze!
Moj pies kicha, kaszle itp....
wiec, jezeli Twoj psiak ma takie objawy to moze byc chory...sprawdz czy nie leci mu woda z nosa..
radze Ci przejsc sie z niam do weterynarza
Pewnie,ze psiaki mogą mieć kaszel,katar i...
...chrype*(zaraz wyjaśnie).
*Psia chrypa-pies ma problemy ze szczekaniem (nieraz warczeniem).
Moja sunia ostatnio sie troszkę przeziębiła,bo miała kaszelek,ale wyleczyłam ja domowymi sposobami
Jasne, że psy mogą się brzeziębić. Mój pies był kilka razy przeziębiony ale nie kaszlał. Sprawdź jaki ma nos. Jesli nos psa jest zimny i mokry to przewaznie oznacza to ze jest zdrowy a jak suchy i cieply to ze chory. TAk sie u psa sprawdza temperaturę ( bez termometra) Oczywiście możliwe to że cos mu tam utkwiło....ale powinien to chyba juz wyksztusić...a moze ma poprostu podrazione gardlo od smyczy Najlepiej idź z nim do weterynarza - on sie na tym najlepiej zna. jeszce jedno: pies nie moze 'udawac'
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Jesli nos psa jest zimny i mokry to przewaznie oznacza to ze jest zdrowy a jak suchy i cieply to ze chory
pamietaj, ze kazdy pies po obudzeniu sie, albo podczas spania ma cieply nos, poniewaz wtedy nos nie pracuje i nie musi sie zwilzac. Natomiast, kiedy pies ma caly dzien suchy nos, jest osowialy, czesto spi, kaszle, ma chrypke, kicha, ma katar itp. to to sa objawy choroby
Wiem o tym Mój pies ma suchy i ciepły nos kiedy śpi i po jedzeniu
Mój piesek jak był przeziębiony to miał ciepły i suchy nos cały dzień, był osowiały, mało jadł, kichał itp. A z twoim chyba wszystko ok, a jakby coś to weterynarz ;]
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."