| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Kiedy TO nastąpi?
Autor Wiadomość
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 17 Lis, 2003 18:33   Kiedy TO nastąpi? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moja siostra cioteczna ma 14 lat i dostała kilka dni temu pierwszą miesiączke.Jej koleżanki z klasy już dawno dostały pierwszy okres tylko ona jedna nie.Ja jestem o pół roku od niej młodsza i też nie dostałam.Moja siostra to córka siostry mojej mamy i nie wiem czy ja też nie dostane tak późno,z mojej klasy tylko 5 dziewczyn dostało,a ja nie.Kiedy moja kolej?

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
Good Friend
Gość
PostWysłany: Pon 17 Lis, 2003 19:27   

Czekaj cierpliwe, to że nie dostałas okresu nie znaczy że jesteś gorsza a skoro twoje koleżanki tak twierdzą to olej je i nie przejmuj się one sa jeszcze niedojrzałe jak 90% osób w twoim wieku
Powrót do góry
Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 17 Lis, 2003 20:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To twoje cialo decyduje kiedy masz dorastac Smile ale czasami wystepuje ze corki dostaja okres w tym samym wieku co ich Mamy juz dostaly.Cierpliwie czekac to jedyne wyjscie Very Happy Ale okres wcale nie jest taki fajny,mam ciocie ktora jak dostaje okres to zwija sie z bolo i musi brac tabletki zeby troche przestalo Confused

mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 17 Lis, 2003 20:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Okres najczęściej dostaje się w wieku 10-16 lat.
Masz jeszcze dużo czasu....
Czekaj cierpliwie Wink
Jestem pewna że niedługo staniesz się kobietą Wink
14 lat to wcale nie jest późno!
A jeśli twoje koleżanki wypominają ci to że jeszcze nie masz miesiaczki
to po prostu są niedojrzałe psychicznie
Nie przejmuj sięnimi Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Anya Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 17 Lis, 2003 22:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hihih ja mam 13 lat i niesety ale już mam miesišczke ... nic takiego miłego ... choc sama nie mam objawów typu ból brzucha ...
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 19 Lis, 2003 06:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiesz mi, dostaniesz okres to jest nieuniknione ponieważ taka jest rola kobiety Crying or Very sad my już musimyn mieć i to już żadnej z nas nie ominie. Ja mam i msuze ci pwoeidzieć ze to wcale nie ejst takie fajne i nie ma sie do czego śpiewszyć, jak narazie nie masz to ciesz się życiem, chodź na basen keidy chcesz, biegaj (choć ja to robie) jeździj na rowerze (to tez robie) i po prostu czuj się dobrze....

Numer Gadu-Gadu
2891618
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 23 Lis, 2003 21:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja dołączam sie do poprzednich wypowiedzi. miesiączka wcale nie jest tak extra sprawą. trzeba ciagle sie kontrolować. np. zeby nie przesiąkła podpaska. nie można biegać chodzić na basen jeździć na rowerze....nie można robić wielu rzeczy. można sie do tego przyzwyczaić ale lepiej jest dostać miesiączkę jak najpóźniej!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 23 Lis, 2003 22:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

niestety, ale bede powtarzac odpowiedzi innych osob. Confused
Sama gdy jeszcze nie mialam miesiaczki chcialam ja miec zeby w razie czego nie "wpasc" przy pierwszym okresie. teraz chcialabym cofnac czas. niecierpie miec okresu!! zawsze boli mnie brzuch i wogole... czuje sie taki... dyskomfort.
nie ma sie co spieszyc... masz czas. sama mam 14 lat i wiekszosc dziewczyn w moim wieku ze szkoly juz dostala. jednak sa jeszcze takie w mojej klasie ktore nie maja. i szczerze mowiac chyba im troszke zazdroszcze Confused
chyba jedyny plus tego ze sie ma okres to to, ze mozna zglosic niedysponowanie na w-f Razz (a i tak nie zawsze Sad )

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4715251
Bike_chan Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 24 Lis, 2003 20:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

MeGi111 napisał/a:

chyba jedyny plus tego ze sie ma okres to to, ze mozna zglosic niedysponowanie na w-f Razz (a i tak nie zawsze Sad )

Hm... to wy fajnie macie. U nas i tak trzena ćwiczyć. I to babka nawet nie daje żadnej "taryfy ulgowej", tylko trzba ćwiczyć, jak wszyscy... A jak przyniesiesz zwolnienie od rodziców, to wpisuja punkty ujemne Sad

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 24 Lis, 2003 22:05   okres Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

JA w mracu będę miała 14 lat a narazie mam troche ponad 13,5 i pierwszy okres dostałam kilka dni temu...na początku też go chciałam miec bardzo...ale teraz żałuje Sad Kiedy mam okres czuje się BARDZO okropnie. Brzuch mnie boli strasznie...mam ochote się skulić i odosobnic od innych ludzi..biore tabletki..około 2 dziennie...ale i tak mnie boli..bez nich to juz chyba bym wogóle w szkole nie wytrzymała. I ten dyskomfort..latanie do ubikacji i zmienianie podpasek...czujesz sie jak z poduszką w majtkach...to naprawde nie jest takie faajne jak sie zdaje...mysle ze za jakies pól roku dostaiesz okres...ale narazie ciesz się tym ze jestes dzieckiem i mozesz jezdzic na basen itp...(własnie pojutrze basen a ja nie pojadę... Sad) Naprwade nie spiesz się...natury nie da się oszukać! JAk dostaniesz okres wspomnisz te słowa Sad

Numer Gadu-Gadu
730730
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 25 Lis, 2003 08:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

gosciówo, brqatuluję kroku w dorosłość, choć nie wiem czego tu gratulować, między innymi tego że jesteś juz kobietą, współczuje ci tego że niestety weszłas w grono kobiet które go mają. Naprawdę nienawidzę tego, czuje sie nie fajnie jak to inne dziewczyny powidziały, wczoraj rano okres mi się skończył dzieki czemu wczoraj wieczorem mogłam pojechać z qmpelą na basen ale tak nie ejst zawsze. Wiele rzeczy was ominie w czasie okresu. Jednak bieganie czy jazda na rowerze wcale nie jest taka straszna, można to robić ja tak robiłam i wcale nie czułam dyskomfortu. Po prostu zanim wyszłam na rower ubrałam nową podpaske a jak wróciłam to od razu zmieniałm, jeżeli macie wielką ochotę pojeździć na rowerze czy pójść na basen w czasie okresu to zawsze jest rozwiązanie (np. tampon)

Numer Gadu-Gadu
2891618
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 30 Lis, 2003 00:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gościówa: No to ja też koniecznie się przyłączam: Kwiat. Z tym bólem, to MOŻE być lepiej w przyszłości. Ale nie musi.

Bike_chan: Nie powinna Wam wpisywać punktów ujemnych. Powalczcie z nią. Jeśli to nic nie da, to porozmawiajcie z dyrektorem. Nie można nikogo dyskryminować czy oceniać negatywnie dlatego, że akurat nie jest w stanie ćwiczyć.

Narvana Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 09 Gru, 2003 08:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

3 grudzien czyli kilka dni temu Sad to było okropne a w dodatku miałam 2 w-fy wiec nie poszlam do szkoly Razz
nio a latek mam 14 Smile i w ogóle co tam jeszcze..hmm no tak to okropne! fuj fuj fuj! brzuch mnie nie bolał ale nie wygodnie mi było...na szczęslcie to trwało zaledwie 3 dni Rolling Eyes

20 luty 1967- 5 kwiecień 1994
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2192645
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 09 Gru, 2003 13:50   miesiączka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Narvana napisał/a:
3 grudzien czyli kilka dni temu Sad to było okropne a w dodatku miałam 2 w-fy wiec nie poszlam do szkoly Razz
nio a latek mam 14 Smile i w ogóle co tam jeszcze..hmm no tak to okropne! fuj fuj fuj! brzuch mnie nie bolał ale nie wygodnie mi było...na szczęslcie to trwało zaledwie 3 dni Rolling Eyes

Ja dostałam w tym roku 22 listopada a mam 13 lat...fajnie masz ze twoje miesiączki sa krótkie i bezbolesne...moja trwała 9 dni i była bardzooo bolesna...miałam ochote zwinąc się w kłebek i odosobnić od innych...ale tak sie nie da i dlatego biore tabletki Sad
Buuuu ja nie chce miec tego świnstwa Crying or Very sad

Numer Gadu-Gadu
730730
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 09 Gru, 2003 18:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hiiii a ja nie mam Very Happy I nie chce mieć kiedyś chciałam! A za pare lat bedzie " Mrówa nie płacz przeżyjesz do 50 potem juz nie bedzie..." Twisted Evil
Nie no ale tak na serio.. Confused Moze to zabrzmi głupio ale porównaj siebie z siostrą cioteczną. Może Ty jesteś chudsza i możliwe(MOŻLIWE NIE PEWNE) że będzieszs miała troszkę później.
Narvana gratuluję!!! Wink

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu