| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Nie używać wkładek higienicznych??
Autor Wiadomość
Katie Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 28 Mar, 2003 13:55   Nie używać wkładek higienicznych?? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pani na prorodzinnym tylko dla dziewczyn mówiła, że wkładki są niedobre, bo są sztuczne i nie przepuszczają powietrza ... tzn. że nie należy często ich używać?? ja ich w ogóle nie używam, ale jakby co to można ich używać czy nie?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dojżewająca
Gość
PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 13:29   

z tego co ja wiem lepiej nosic wkładki higieniczne bo w czasie dojrzewania w pochwy wydobywa się taka maz(chyba błona śluzowa czy coś takiego)i lepiej se nie brudzić majteczek.u mnie w rodzince jest 5 i moja mam nie nadąża z praniem(a sczególnie bielizny)więs żeby nie zmieniac majtek co 1 dzień nosze wkładki .niewiem jak jest z tym przypuszczaniem powietrza ale są niektóre wkładki które przepusczaja powietrze papa
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 19:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wkładki są tak samo sztuczne jak np. podpaski. Czy idąc tym tokiem rozumowania nie należy stosować podpasek? Smile

Wkładki czy podpaski trzeba dobrać tak, aby nosiło się je komfortowo. Np. cieńkie Alwaysy mają powierzchnię przypominającą gumę. Może to powodować podrażnienia skóry. Jeśli masz podrażnienia - poszukaj innych podpasek czy wkładek. I oczywiście zmieniaj je dostatecznie często.

Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze

Cytat:
Pani na prorodzinnym tylko dla dziewczyn

super że mieliście takie zajęcie są naprawdę świetne

Cytat:
mówiła, że wkładki są niedobre, bo są sztuczne i nie przepuszczają powietrza

z tego co mi wiadomo wkładki są pożyteczne bo dają komfort psychiczny i fizyczny sa jednorazowe dzieki nim nie brudi się bielizna i gdy np nasza bielizna nie jest dobrze wypłukana daje nam to komfort bo nie podrażnia skóry

Cytat:
tzn. że nie należy często ich używać?? ja ich w ogóle nie używam, ale jakby co to można ich używać czy nie?

to czy je nosisz to twoja indywidualna sprawa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cze

Dlaczego warto używać wkładek higienicznych?

W końcowej fazie miesiączki oraz pomiędzy krwawieniami, w czasie ciąży, menopauzy, zaburzeń hormonalnych i w wielu innych okolicznościach organizm kobiety wytwarza naturalną wilgoć powodującą zabrudzenie bielizny. Używając wkładek na co dzień zabezpieczasz się przed przykrymi niespodziankami, dzięki czemu możesz być spokojna o swój wygląd i w nieskrępowany sposób wykonywać wiele czynności. daje możliwość wyboru wkładki idealnej dla Ciebie, zarówno spośród wkładek tradycyjnych, jak
i super cienkich.

Ostatnio zmieniony przez Kinga dnia Pon 31 Mar, 2003 20:26, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cze
Jak często należy zmieniać wkładki w ciągu dnia?

Częstotliwość zmian wkładki zależy od indywidualnych potrzeb każdej kobiety. Średnio w ciągu dnia zużywa się 2-3 wkładki higieniczne.

Czy wkładka super cienka wystarczająco absorbuje wilgoć?

Tak. Wkładki super cienkie, czyli o grubości 1 mm są tak samo chłonne, jak wkładki grubsze. Wynika to z zastosowania super cienkiego, doskonale absorbującego wkładu chłonnego, dzięki któremu wkładka jest niewidoczna nawet pod bardzo obcisłym ubraniem.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 01 Kwi, 2003 20:33   tak, tak, tak ...itd. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale słyszałam, że nie można ich nosić dłużej niż kilka dni bo inaczej mogą powstać podrażnienia, zakażenia (bo nie będzie się "wietrzyć" biggrin ) co Wy na to??
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 01 Kwi, 2003 20:39   do "dojżewającej" Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak możesz codziennie nie zmieniać majtek?? to niehumanitarne ... a poza tym majki można prać w pralce ... albo możesz sama je uprać ręcznie ... to nie kosztuje tak wiele zachodu, a zapewni ci poczucie większej higieny ...
Powrót do góry
rodzynka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 02 Sty, 2004 22:45   rodzynka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to jakś dziwna ta pani ;-) ehhh teraz roba takie cieniutkie wkładki które jak najbardziej przepuszczaja powietrze. jest dużo lepiej moim zdaniem nosić je niż nie. Łatwiej jest zachować higienę i wogóle czujesz sie dużo świeżej ;-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2975498
Odpowiedz do tematu