Wysłany: Pią 28 Mar, 2003 13:55 Nie używać wkładek higienicznych??
Pani na prorodzinnym tylko dla dziewczyn mówiła, że wkładki są niedobre, bo są sztuczne i nie przepuszczają powietrza ... tzn. że nie należy często ich używać?? ja ich w ogóle nie używam, ale jakby co to można ich używać czy nie?
dojżewająca Gość
Wysłany: Pon 31 Mar, 2003 13:29
z tego co ja wiem lepiej nosic wkładki higieniczne bo w czasie dojrzewania w pochwy wydobywa się taka maz(chyba błona śluzowa czy coś takiego)i lepiej se nie brudzić majteczek.u mnie w rodzince jest 5 i moja mam nie nadąża z praniem(a sczególnie bielizny)więs żeby nie zmieniac majtek co 1 dzień nosze wkładki .niewiem jak jest z tym przypuszczaniem powietrza ale są niektóre wkładki które przepusczaja powietrze papa
Wkładki są tak samo sztuczne jak np. podpaski. Czy idąc tym tokiem rozumowania nie należy stosować podpasek?
Wkładki czy podpaski trzeba dobrać tak, aby nosiło się je komfortowo. Np. cieńkie Alwaysy mają powierzchnię przypominającą gumę. Może to powodować podrażnienia skóry. Jeśli masz podrażnienia - poszukaj innych podpasek czy wkładek. I oczywiście zmieniaj je dostatecznie często.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:00
Cze
Cytat:
Pani na prorodzinnym tylko dla dziewczyn
super że mieliście takie zajęcie są naprawdę świetne
Cytat:
mówiła, że wkładki są niedobre, bo są sztuczne i nie przepuszczają powietrza
z tego co mi wiadomo wkładki są pożyteczne bo dają komfort psychiczny i fizyczny sa jednorazowe dzieki nim nie brudi się bielizna i gdy np nasza bielizna nie jest dobrze wypłukana daje nam to komfort bo nie podrażnia skóry
Cytat:
tzn. że nie należy często ich używać?? ja ich w ogóle nie używam, ale jakby co to można ich używać czy nie?
Wysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:20
cze
Dlaczego warto używać wkładek higienicznych?
W końcowej fazie miesiączki oraz pomiędzy krwawieniami, w czasie ciąży, menopauzy, zaburzeń hormonalnych i w wielu innych okolicznościach organizm kobiety wytwarza naturalną wilgoć powodującą zabrudzenie bielizny. Używając wkładek na co dzień zabezpieczasz się przed przykrymi niespodziankami, dzięki czemu możesz być spokojna o swój wygląd i w nieskrępowany sposób wykonywać wiele czynności. daje możliwość wyboru wkładki idealnej dla Ciebie, zarówno spośród wkładek tradycyjnych, jak
i super cienkich.
Ostatnio zmieniony przez Kinga dnia Pon 31 Mar, 2003 20:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon 31 Mar, 2003 20:24
cze
Jak często należy zmieniać wkładki w ciągu dnia?
Częstotliwość zmian wkładki zależy od indywidualnych potrzeb każdej kobiety. Średnio w ciągu dnia zużywa się 2-3 wkładki higieniczne.
Czy wkładka super cienka wystarczająco absorbuje wilgoć?
Tak. Wkładki super cienkie, czyli o grubości 1 mm są tak samo chłonne, jak wkładki grubsze. Wynika to z zastosowania super cienkiego, doskonale absorbującego wkładu chłonnego, dzięki któremu wkładka jest niewidoczna nawet pod bardzo obcisłym ubraniem.
Wysłany: Wto 01 Kwi, 2003 20:33 tak, tak, tak ...itd.
ale słyszałam, że nie można ich nosić dłużej niż kilka dni bo inaczej mogą powstać podrażnienia, zakażenia (bo nie będzie się "wietrzyć" ) co Wy na to??
jak możesz codziennie nie zmieniać majtek?? to niehumanitarne ... a poza tym majki można prać w pralce ... albo możesz sama je uprać ręcznie ... to nie kosztuje tak wiele zachodu, a zapewni ci poczucie większej higieny ...
to jakś dziwna ta pani ;-) ehhh teraz roba takie cieniutkie wkładki które jak najbardziej przepuszczaja powietrze. jest dużo lepiej moim zdaniem nosić je niż nie. Łatwiej jest zachować higienę i wogóle czujesz sie dużo świeżej ;-)