Nie wiem jak zdaniem innych ale ja nabardziej lubię podpaski i wkładki firmy always a tampony o.b. lub tez płyn do higieny intymnej firmy Intima o zapachu konwalii.Słyszałam też że dobre są podpaski bella jak i również tampony tej firmy.Jednak ja wolę always i o.b.
Nie wiem jakbym się zachowała w szkole,ale chyba najpierw podłożyłabym bym pare chusteczek do majtek a potem popytałabym koleżanki z kalsy czy nie mają podpasek jeśli by nie miały koleżanki z innychh klas które lubisz i poprosic zeby nie rozpowiadały wsyztskim.Jeśli jednak to by nie podziałałó może w w jakimś sklepie kolo lub na przeciwko szkoły mają podpaski więc pobiegłąbym szybko do sklepu i kupiła a jeśli bym nie miała pieniędzy poszłabym, do higienistki( w najgorszym wypadku)
_________________ Wisła Kraków duma wszystkich Polaków!!!
JA Gość
Wysłany: Pią 24 Sty, 2003 19:53 :)
Ja osobiście wolę:
- podpaski ALWAYS
- wkładki CAREFREE
- tampony O.B
- płyn do podmywania się INTIMA
Nie wiem jak inni ale ja właśnie takie firmy lubie...a co do szkoły to mam doświadczenie bo właśnie sama dostałam miesiączke w szkole...
Było tak:
na lekcjii (polskiego) zrobiło mi sie dziwnie mokro w majtkach więc wyszłam do toalety...zobaczyłam że moje zielone majteczki są czerwonkawe (ale nie mocno) , zorientowałam się że to okres....szybko wróciłam do klasy (naszczęście zostało 5 min do końca lekcjii), na przerwie pobiegłam do w-c i nawkładałam sobie chusteczek higienicznych....wyszłam z toalety i poszłam szukać wychowawczyni...gdy ją znalazłam poprosiłam o zwolnienie z lekcjii z bardzo niewygodnej sytuacjiii (pani zoriętowała sie o co chodzi i nie pytała o szczegóły) wypuściła mnie a ja w pośpiechu wróciłam do domu i tam zaopatrzyłam sie w to co trzeba....
Na twoim miejscu nosiła bym wkładkę higieniczną, jeżeli nie mozesz nosić podpaski i całe opakowanie chusteczek...
11-nastka Gość
Wysłany: Sob 25 Sty, 2003 08:15 dzienki
dzienki
prosze o wiecej odpowiedzi
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 25 Sty, 2003 11:12
Ja najbardziej lubię podpaski Bella, wkładki Carefree i płyny do higieny intymnej Eris.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Czw 06 Lut, 2003 13:56
dzienki. ale czy moglybyscie napisac jaki rodzaj plynu intymna firmy ziaja najbardziej lubicie, jest delikatny itd.Ja mam brzoskwiniowy (to muj pierwszy plyn. Urzywam wkladek bella. A tamponow i podpasek nie stosuje (nie mam okresu)
Prosze oczywiscie o dalsze odpowiedzi
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Wiesz jak miałam płyn Intima to miałam jakiś delikatny (dokładnie nie pamiętam bo to było dawno) w każdym bądź razie gdy sie nim myłam nie podrażniał skóry (tej w miejscach intymnych , oczywiście).
Szczerze mówiąc nie polecam płynów do higieny intymnej ZAPACHOWYCH , gdyż zauważyłam (mam płyn Avon o zapchu rzepaku , czy czegoś tam) że wtedy miejsca intymne przechodzą zapachem płynu.Jak pisałam że moja wydzielina brzydko pachnie to sie myliłam!Moja wydzielina nie pachnie wcale tylko płyn którym sie myłam (właśnie zapachowym) sprawiał ze po zetknięciu z zapachem (naturalnym) mijesc intymnych , robił się brzydki (smród inaczej mówiąc).
Lepiej uważać...
Jesli chodzi o podpaski to uzywam Always Ultra Thin. Sa cieniutkie i nie widac ich, a chlonnosc maja taka jak potrzeba. Moje ulubione tampony to Playtex Slimfits. Plastikowy aplikator ulatwia ich stosowanie, sa wygodne, nie przemakaja i mozna je dostac w 3 roznych rodzajach. Zapachowe, zwykle i takie ktore sprawiaja ze specyficzny zapach okresu staje sie neutralny i nic nie czuc. (Tych ostatnich uzywam). Plyn do intymnych czesci ciala? Avon... Nie mam jakiegos ulubionego zapachu, wiec co jakis czas zmieniam.
To czego bedziesz uzywac zalezy tylko i wylacznie od ciebie. Nie kieruj sie opiniami innych. Sama testuj i zobacz z ktorymi produktami bedzie Ci wygodnie Tak jest najlepiej...
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*
Oczywiście Nemeia ma rację , każdy powinnien sam testować płyny do mycia intymnego (i nietylko). Jednak czasami warto jest zasięgnąć opinii innych....bynajmniej ja tak uważam
Podpasek i tamponów nie używam ale z tego co wiem to najlepsze są always bo nie są wypchane wata tylko mają specjalne granulki. Tampon7y natomiast chyba najpopularniejsze są ob oraz bella. Wkładek też nie używam chodziaż wydzielina robi się coraz bardziej uciązliwa i chyba zaczne :/ ale z tego co słyszałam od innych bella sa tanie a wygodne, mają dobry klej więc nie przesuwają sie w majteczkach. Płyn uzywam ten co kupi moja mama. Moja mam kupuje bardzo rózne i używamy tego samego.
A więc tak:
podpaski: bella (chociaż jeszcze nie mam okresu, to moja mama ich używa i myślę, że są najlepsze) i always
wkładki: bella
tampony: (podobno najlepsze) bella i o.b
pianka i płyn: pianka bielenda i płyn intima
A co do zachowania, kiedy złapiesz okres w szkole, to nie wiem, bo jeszcze go nie miałam. Ale myślę, że trzeba tak:
1. Nosić podpaskę w kieszeni (lub wkładkę i chusteczki higieniczne).
2. Wyjść do toalety.
3. Zobaczyć, czy aby napewno to okres.
4. Włożyć podpaskę (lub wkładkę i hustki).
5. I przeżyć do konca lekcji, lub:
4a. Poczekać do przerwy.
4b.Znależć wychowawacę i poprosić o zwolnienie.
6. Wrócić do domu.
Wprawdzie te zachowanie jest lekką kopią postu JA,ale sądzę tak samo o tym.[/b]
_________________ Może kiedyś tu jeszcze zajrzę. Nie wiem, jak mi się zachce...
A ja słyszałem, że Bella są do bani - szczególnie te tradycyjne (grube i niewygodne).
A Always mają taką paskudną niby-gumową powłokę, która potrafi spowodować odparzenia.
Z tym, że... nie wziąłem tego z własnego doświadczenia