Forum się za wolno otwiera,myślałam,że może by jakieś zmiany wprowadzić,które by pomogły?
_________________ A cóż ja mogłam napisać?
Fidelina Gość
Wysłany: Nie 04 Sty, 2004 17:28 Re: Za wolno
Nyszka napisał/a:
Forum się za wolno otwiera,myślałam,że może by jakieś zmiany wprowadzić,które by pomogły?
Szybkość ładowania się fora zależy między innymi od szybkości łącza, które posiadasz w swoim domu. U mnie np. forum ładuje się koszmarnie wolno, ale jak pójdę do kafejki internetowej jest o wiele lepiej
ejjj no rzeczywiście mam ten sam problem! i nie jest to spowodowane szybkościa połączenia z internetem bo ja mam stałe łącze: Neostradę i wszystkie inne strony działaja mi bardzo szyybko a tutaj niestety musze troche poczekac..... no ale nie jest az tak źle
wiem, że to zależy od łącza i wogóle, ale mnie się wydaje, że ładuje się wolniej niż przedtem...
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Własnie,że to nie jest problem łącza tylko samo forum jest takie wolne...
Ja mam stałe ółązce i dosyc szybkie...
szybko otwieraja mi się inne strony,a forum nie
_________________ A cóż ja mogłam napisać?
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 03 Lut, 2004 20:15
Mi też wolno choodzi i wem że czasem to jest sprawa nadmiaru postów, a więc może by się dało jakoś usunąć tematy zablokowane i te stare... bez ubytku na liczniku piszących, a więc może to by przyspieszyło
Forum ma założony limit przepustowości. Ten limit kilkukrotnie przekracza przepustowość łącz większości z Was. Problem w tym, że limit ten obowiązuje całą stronę "dzieci.best.pl". Z tej strony korzysta naprawdę wiele osób. Czasami nawet ok 40 osób naraz. Część z tych osób uruchamia programy do ściągania całości strony - chcą mieć jej kopię na dysku. Całość serwisu to obecnie około 600 MB. Wystarczy, że dwie, trzy osoby naraz uruchomią takie ściąganie i całe forum pada.
LUDZISKA! NIE ŚCIĄGAJCIE CAŁEGO SERWISU DZIECI.BEST.PL!!!
Nie wiem czy by to co kolwiek polepszyło ale proponuję pousuwać trochę starych postów których dawno juz nikt nie czyta,. Zwłaszcza w trudnych pytaniach jest ich dużo bo posty zawieraja kilka stron.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."