| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Boję się śmierci!
Autor Wiadomość
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 21 Wrz, 2003 21:27   Boję się śmierci! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cześć.Mam poważny problem ,z którym nie mogę sobie poradzić już od miesąca!Strasznie boję się śmierci!Nie mam mysli samobójczych!Po prostu boję się!Wieczorami płaczę,we dnie czasem też!Dlaczego-bo nie wiem,co będzie po tym życiu!Czy będzie życie wieczne,czy może nirvana...BŁAGAM POMÓŻCIE MI!!!!!!!! Crying or Very sad
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1868191
Narvana Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 21 Wrz, 2003 21:33   ..... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

taaa hehe Nirvana....jak byś była buddystką to byś wierzyła że Nirvana będzie Smile ja tez sie nad tym zastaanawialam.....nie wiem co bedzie ale mysle ze to wszytsko to nie sa bajki (to wszytsko czyli: zycie po zyciu itd...) czy Jezus nie mogl byc po prosu uzdrowicielem takim jacy sa teraz? moze to buddysci maja racje coo?

20 luty 1967- 5 kwiecień 1994
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2192645
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 21 Wrz, 2003 21:43   Re: ..... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja raczej nie chciałabym być buddystką,bo nie chciałabym,żeby mnie po smierci w ogóle nie było,a moja siostra chciałaby,ale....będę się nad tym zastanawiać za 70 lat... Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1868191
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 22 Wrz, 2003 00:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Człowiek najbardziej boi się tego, czego nie zna.

Poszukaj książek najsławniejszej osoby badającej życie po życiu - dr Raymonda Moody.
Przeczytaj "Życie po życiu" i "Przemienieni przez światło". Jak Cię wciągnie, to możesz np. "Refleksje nad życiem po życiu". To małe książeczki, które łatwo przeczytać. Zawierają móstwo przykładów z życia wziętych. Mnie najbardziej zainteresowała "Przemienieni przez światło" - to relacje ludzi, którzy przeżyli śmierć kliniczną - opis jak to przeżycie wpłynęło na ich zachowanie. Co ciekawe - znam kilku ludzi, którzy wszak nie przeżyli śmierci klinicznej, ale byli w sytuacji zagrożenia życia i w ich zachowaniu obserwuję podobne zmiany. Coś w tym musi być Wink.

BTW: Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale mogę Ci pożyczyć conieco z mojej biblioteczki Wink.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 22 Wrz, 2003 07:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

BTW: Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale mogę Ci pożyczyć conieco z mojej biblioteczki Wink.[/quote]

Dzięki,ale chyba nie,bo ja mieszkam w Gdyni...:)Postaram się znaleźć.W bibliotece powinny być te książki????
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1868191
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 22 Wrz, 2003 18:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Taaa... jak ja zacznę myśleć o śmierci to też straaasznie się boję... nie wyobrażam sobie umrzeć...
Widzieliście kiedyś jak człowiek umiera ?
Ja niestety widziałam... I w dodatku to był człowiek bardzo mi bliski -moja prababcia (jedyna prababcia!). Nie będę opisywała, bo było to poprostu straszne i nie chcę straszyć innych... Crying or Very sad
W dodatku tego lata zetknęłam się ze śmiercią twarzą w twarz ! Crying or Very sad
Domek letniskowy zaczął się palić...

Nie opisuję całego zdarzenia, bo nie chcę innych straszyć

Wszystko naszczęście dobrze się zkończyło, a ja zostałam bohaterką lata... Uratowałam kuzynką życie !Eh... jak pomyślę... co mogło by się stać... Crying or Very sad Łzy same napływają mi do oczu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gość
PostWysłany: Pon 22 Wrz, 2003 18:49   

życie to życie i trzeba się nim cieszyć!! no niestety kazdy człowiek umiera jeden wczesniej inny pozniej! Z życia trzeba kożystać cieszyć się że się żyje! Bo niestety jak tak przez całe życie będziesz myślała to marne będzie to twoje życie. Ja niestety tez kiedys tak myslalam ale nie sobie o tacie no ale mi przeszło. I teraz się ciesze że jest. A nie martwie się kiedy umrze... Smile Musisz se ulżyc
Powrót do góry
Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 22 Wrz, 2003 19:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tez mam taki problem....a najbardziej boje sie tych co zasbijaja dzieci!

Marcinek Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2003 00:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm... ja czasami mam myśli samobójcze, sam nie wiem czemu... Poprostu nachodzą mnie (dość często) takie chwile, że uważam iż życie nie ma sensu, jest takie smutne i może lepiej z nim skończyć... Z reguły jak mnie coś takiego nachodzi to staram się o tym nie myśleć... Ale może kiedyś nie dam rady...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2003 07:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja też czasem amm mysli tego typu, zazwyczaj jak popadne w doła psychicznego. ostatnio owego miałąm i wszyscy moi przyajaciele próbowali mi pomóc, teraz mam związany z tym problem ale widze że na forum tylko gościówa starałą sie mi pomóc.

Numer Gadu-Gadu
2891618
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2003 07:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzięki...Mam pytanie-czy wy nie czujecie,jak myślicie o śmierci,że nogi wam drętwieją,i czy nie macie takiego uczucia,jakby ktoś Wam mówił-"przestań już oddychać...zobaczysz..tam jest tak fajnie...".Macie tak?Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1868191
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2003 07:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja raczej tak nie mam, ale czasem mam takie myśli zrobić to czy nie, może tam wcale nie jest tak źle... itp.

Numer Gadu-Gadu
2891618
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2003 07:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A może tego "tam" w ogóle nie ma...Sad
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1868191
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2003 07:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie mamy się skąd dowiedzieć czy tam cos jest vzy nie ma nic, bo któż nam powie, nie dowiemy się dopuki sami nie zejdziemy z tego świata

Numer Gadu-Gadu
2891618
Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2003 13:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mi nogi dretwieja kiedy cos takiego slysze....

ps.Tego strachu nabawilam sie z telewizji.....z reklam....z programow FBA (czy tak to jest) ......

Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu