| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Ała boli!!!
Autor Wiadomość
Lodzia

PostWysłany: Czw 19 Lut, 2004 12:27   Ała boli!!! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ciągle mnie boli pod brzuchem .
mam 11 lat jest za wcześnie na miesiączkę!!!! Crying or Very sad
Pomocy!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 19 Lut, 2004 14:40   ból Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Lodzia: 11 lat to wcale nie jest tak wcześnie..co prawda ja dostałam w wieku 13...ale wieku 11 też można...okres można doistać nawet w wieku 10 lat!! (chodziaż żadko) ..jak i równiez w wieku 15 czy 16...Skoro boli Cię brzuch może to oznaczać zbliżającą sie miesiączke chodź nie musi. Brzuch może boleć z róznych powdów..ale jeśli towarzyszy temu wydzielina śluzowa możesz się spodziewać okresu. Najlepiej nos parę podpasek i paczke chusteczek higienicznych do szkoły gdyby cię to tam złapało. Jesli jednak ten brzuch będzie cie bolał bez przerwy i tak przez kilka miesięcy a miesiączka sie nie pojawi to idź do lekarza rodzinnego albo do przychodni..może się okazac że brzuch boli cie z innego powdu. Ale raczej chodzi o miesiączke. Nie przejmuj się. Jak juz mówiłam w wieku 11 lat można ja dostać. A i jesli ja już dostaniesz pamietajże na początku moze być niregularna więc sie tym nie przejmuj.. A co do tych bulów możesz łykac tableki przeciwbólowe - tylko nie za często!

Numer Gadu-Gadu
730730
@ngel 13 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 20 Lut, 2004 21:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ha! moja kolezanka dostala okres w wieku 8 lat!! ale to juz chyba jakis wybryk natury...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1340718
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 21 Lut, 2004 10:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ech...no nie wiem,czy to wybryk natury Very Happy A co do Ciebie,Lodzia,to nie masz się czy martwić!Każdy dojrzewa w swoim czasie..Ja dostałam pierwszą miesiączkę ,jak miałam 12 lat,zresztą ból pod brzuchem nie musi koniecznie oznaczać,że miesiączka się zbliża.Mnie bolało pod brzuchem chyba z pół roku,zanim dostałam pierwszą Smile .Zresztą mam jeszcze pytanie-ile miesięcy wydziela Ci się śluz z pochwy????O,teraz zauważyłam,że się trochę powtarzam po Gościówie Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1868191
Nyszka
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 21 Lut, 2004 11:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmmm...wiesz com...to wcale nie jest za wcześnie.
Znam osoby,które w tym wieku miały już okres.
Tak dla pewności możesz pogadac z mamą,albo iść do ginekologa.
A te bóle nie muszą być spowodowane miesiączką.

mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 21 Lut, 2004 21:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Idda napisał/a:
Ech...no nie wiem,czy to wybryk natury Very Happy A co do Ciebie,Lodzia,to nie masz się czy martwić!Każdy dojrzewa w swoim czasie..Ja dostałam pierwszą miesiączkę ,jak miałam 12 lat,zresztą ból pod brzuchem nie musi koniecznie oznaczać,że miesiączka się zbliża.Mnie bolało pod brzuchem chyba z pół roku,zanim dostałam pierwszą Smile .Zresztą mam jeszcze pytanie-ile miesięcy wydziela Ci się śluz z pochwy????O,teraz zauważyłam,że się trochę powtarzam po Gościówie Very Happy

Śluz z pochwy wylatuje juz długo, nie wiem czy przez całe życie raczej do...(nie pamietam jak to sie nazywa) jak ma się ok 50,55 lat, kiedy kobieta przestaje miesiaczkować. Ale dokłądnie to nie wiem. A jeśli chodzi Ci- ile miesięcy przed pierwszą miesiączka-naprawdę jest różnie. Raz to 2 miesiące, raz rok, 2 lata. na forum mamy koleżankę, która jest zywym dowodem(NaStKa Smile ),że moze trwać to nawet 4 lata. Ale to juz naprawdę, naprawdę rzadko się zdarza. Najcześciej dziewczyny czekają rok.

Lodzia -Co tu bedę dużo mówić,dziewczyny wszystko powiedziały Wink To może(choć nie musi ) oznaczać miesiączkę. możesz np. mieć jakieś robaki czy coś. Najlepiej powiedz o tym mamie może razem coś wymyślicie. Moze nie tak od razu do ginekologa, jak to powiedziała koleżanka Nyszka, ale do zwykłego lekarza który ewentualnie wykluczy możliwosć występowania robaków(no...nie wiem jak to inaczej określić Smile ) Miałam juz taki "fałszywy alarm" i wierz mi...To WCALE nie jest przyjemne Razz

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 29 Lut, 2004 08:49   

Lodzia

W wieku 11 lat to za wcześnie ? To nie oznacza koniecznie, że to może być miesiączka ! Może boli Cię wyrostek robaczkowy czy coś w tym stylu, ale możliwe, że się zbliża miesiączka. To nic strasznego ! Staniesz się "małą kobietką". Na pewno koleżanki Ci będą zazdrościć, bo można pomyśleć, że jesteś taka poważniejsza i w ogóle. Moja koleżanka w wieku 10 lat dostała miesiączkę. To nic takiego... Wink
Nie martw się. Bóle w dołu brzycha nie tylko oznaczają, że miesiączka się zbliża. A masz wydzielinę śluzową ? Ona też gra w tym rolę ! Gdy jej nie masz, nie zbliża się miesiączka, gdy ją masz, zbliża się. Inni dostają po 6 miesiącach lub nawet po 3 latach od pojawienia się wydzieliny...
Przejrzyj forum, bo ten temat był wiele razy poruszany...
Powrót do góry
soosharka

PostWysłany: Pią 05 Mar, 2004 18:31   Re: Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ojjjj, wcale nie tak wcześnie! Każda dziewczyna dostaje okres w swoim czasie i to nie jest ani za późno, ani za wcześnie! Nie przejmuj się, też miałam takie bóle brzucha. Poprostu twoje narządy rozrodcze się rozwijają, wszystko jest O.K! ;-))))

Ps. Jestem tu nowa więc wybaczcie mi błędy i wpadki ;-))))
Powrót do góry
#szyszka
Gość
PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 15:06   To nic strasznego!

Very Happy Odrazu powiem że jeszcze nie mam miesiączki .Obecnie mam 11 lat.Kiedy przejrzałam forum to pisaly te kobietki które już miały okres że miesiączka nie jest taka straszna i żę można sięwtedy poczuć kobietką /kobietą. Surprised Każda z nas musi kiedyś to przejsc .Kiedy już bedziesz mieć okres one bedą ci zaazdrościć .Możę jednak to nie być miesiączka więc na wszelki wypadek nie sztrasz się jeśli nie wiadomo do końca czy na pewno jest to okres.
POzdrawiam. Wink
Powrót do góry
Mon!śka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 15:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Droga Lodziu!

Ból brzucha nie musi od razu oznaczać, że zbliża się miesiączka. Zależy gdzie dokładnie Cię boli i jaki dokładnie to jest ból. Jeżeli do tej pory nie dostałaś miesiączki to wątpię, że ją dostaniesz tym razem (chociaż mnie czasami boli brzuch kilka dobrych dni przed).

Jeżeli nadal boli Cię brzuch, powiedz o tym mamie. Może ona Ci pomoże, albo pójdziecie do lekarza.

A na pierwszą miesiączkę wcale nie jest za wcześnie! Za wcześnie to przd 9 rokiem życia, a za późno po 17.

POZDRAWIAM!!! :***

jagusia
Gość
PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 08:09   NIE MART SIE

Mam ten samproblem co ty też mnie boli i też mam dopiero 11 latek ale to normalne to znaczy że niedługo bedziesz miała miesiączke nie ma powodu do zmartwień na serio!!!!!!!!!!! Very Happy

papuśki!!!!!!!!!
Powrót do góry
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 20:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Lodziu! Nie napisałaś ile dokładnie Cie już pod tym brzuchem boli. Bo jeśli długo to powinnaś isć do lekarza a jeszcze przed tym porozmawiać z mamą. Nie napisałaś też czy masz już wydzielinie śluzową a więc nie wiadomo czy to miesiączka czy może jakaś choroba. pozdro!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 21:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Post Lodzi był z lutego... Może ona nam napisze co się okazało z tymi bólami... Czego były przyczyną???

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4715251
Odpowiedz do tematu