jakies 3 miesiace temu przy wzroście 171 cm ważyłąm 59 kg. Zaczęłam się odchudzac, stram sie nie jeść więcje niż 1000 kalorii dzinnie. Po 1,5 miesiacu straciłą ok.3 kg. Potem sie juz niewiele zmieniło (moja waga waha sie miedzy 55,5 a 56,5). Czemu nie mogę więcej schudnąć??? Znajomi mówią, ze jestem z tym moim odchudzaniem nienormalna, mówia ze jestem szczupła, ale dla mnie jestem jeszcze za gruba. MOze nie jestem ajkims grugasem, ale szczupła to ja tez nie jestem. Co mogę zrobic by jeszcze troche schudnac????????? Czy moja waga (56kg) jest prawidłowa przy moim wzroście 171 cm?? (mam 15 lat)
spoko waga ta przy tym wzroscie jest prawidłowa. nie wierze ze jesteś gruba, nie masz nadwagi i jest spoko. a zeby schudnąć mocno, to trzeba by trzymac dietę 150 kalorii dziennie ale to jest bardzo radykalna dieta.
nie słyszałam o takiej diecie. Prawie w każdej podaja ze nalezy jesc ok 1000 kalori by sie odchudzic. Jesc 150 kalorii dziennie - znasz moze jakis jadłospis - chetnie spróbuje...
Dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam cieplutko
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 30 Cze, 2004 17:50
Cze
Qrcze ... Deg mowil ze ze mna jest spoko ale ja nie wiem
Aktualnie mam 173 i waze 46 ... Boje sie ze bede miala anoreksje
Bo nie lubie jesc ... zbytnio a czesto jestem zestresowana a
wtedy wogole nie jem
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 30 Cze, 2004 20:06
Spokojnie, Twoja waga się zgadza( jesteś nawet wysoka,więc mogłabyś trochę utyć, ale to niekonieczne ). Po co masz się odchudzać? Skoro nie jesteś "gruba" to nie widzę powodu...Nawet przyjaciele mówią Ci,że zwiariowałaś. Powinnaś dać sobie spokój z tą dietą.
Kinga Ty trochę przesadzasz Anoreksja to choroba przede wszystkim spowodowana zaburzeniami psychiki...Chorują na nią dziewczyny, które sobie wmawiają,ze są grube, NIC nie jedzą, odchudzają się bez sensu...Myślisz,że Ty do nich należysz? A Twoja waga jest w normie.
nie słyszałam o takiej diecie. Prawie w każdej podaja ze nalezy jesc ok 1000 kalori by sie odchudzic. Jesc 150 kalorii dziennie - znasz moze jakis jadłospis - chetnie spróbuje...
Dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam cieplutko
prosze bardzo: codziennie rano nie jesz śniadania, na obiad jesz samo drugie w małych ilościach i na kolacje tylko 2 kromki z masłem. aha mozesz duzo pic, zeby sie nie odwodnić. po takim mitingu waga leci w dół aż miło, poczekasz około 2 tygodnie i jest lajt. powiem ci ze jest to dieta wymyslona przez mnie i ja to stosowałem kiedyś i przy wzroscie 182 cm wazyłem 62 kg
macia Gość
Wysłany: Sro 30 Cze, 2004 21:06
ja proponuje cwiczenia tj. brzuszki i"grzbiety"
i oczywiście dieta nadal
przy utrzymaniu doskonałej wagi (oczywiscie jesli ją osiągniesz)jest
dodawanie co dwa tygodnie 100 kal. a ilosc brzuszków mozesz zwiekszac
(na początek proponuje 15 ) zycze powodzenia
Gość
Wysłany: Sro 30 Cze, 2004 21:13
ełe piotr jedzac drugie danie nawet w małych ilościach i dwie kromki chcleba na kolacje na pewno przekroczy sie 150 kalorii.
to jets tak bierzesz dzielisz wage przez wzrost do kwadratu i jeśli wyjdzie ci......":
poniżej 19 - masz niedowage (czy jakoś tak)
19-25 - jest ok
25- 30 - nadwaga
powyżej 30 otyłość