| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Pytanie do dziewczyn
Autor Wiadomość
Silka
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 21:16   Pytanie do dziewczyn

Na nogach rosną mi włosy i są coraz bardziej widoczne i ciemne. Chciałabym już je depilować (np. woskiem), bo po goleniu włosy odrastają bardzo szybko i wydają się ciemniejsze i grubsze, ale nie wiem jak o tym powiedzieć mamie. Zbliża się lato (w zasadzie już prawie jest) i krótkie spodenki i spódniczki tuż tuż, a z włosami na nogach czuję się źle i skrępowana. Sad Nie wiem czy zgodziłaby się, żebym już zaczęła usuwać zbędne owłosienie..mam 14,5 lat. Dziewczyny, jak powiedziałyście swoim mamom o tym, że chciałybyście golić/depilować nogi?
Mam jeszcze drugie pytanie: jeżeli dostaniecie okres akurat na podróż (np. w drodze na wczasy) to używacie podpasek czy tamponów?(jakie firmy polecacie na takie "przypadki"?) Same wiecie jak jest z publicznymi toaletami, postojami itd. a przy tym ze zmianą podpaski...
Thx za odpowiedzi Smile pozdrówka!! Very Happy
Przejdź na dół
Silka
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 21:35   Jeszcze jedno :)

Mam jeszcze jedno pytanko: czy miałyście w szkole prelekcję o dojrzewaniu itd. i dostałyście kasiążeczkę, kalendarzyk i tampony o.b w takiej zielonej torebeczce? (to chyba dostaje się w gimnazjum, bo w podstawówce dotawałyśmy książeczki, kalendarzyki, próbkę szamponu i podpaski always:) )
Pliss, odpowiedzcie na moje pierwsze pytanie Sad
Powrót do góry
Silka
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 21:42   :(((((

Błagam odpowiedzcie!!! czy tu nikogo nie ma?? SadSadSadSad
Powrót do góry
Katharsis Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 21:53   hmm Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rozumiem twoje skrępowanie Silka sama też tak miałam. Na szczeście mam wyrozumiałych rodziców i wbrew pozorom całkiem na czasie biggrin. Jak powiedzieć o chęci depilacji? Prosto z mostu Razz hehe.. no może bez przesady ale (przynajmniej ja) rozmawiałam na ten temat z mamą częśto i kedyś powiedziałam jej że głupio się czuję z takimi nogami. Zrozumiała mnie i nawet pomogła wybrać depilator Smile dlatego radzę ci po prostu porozmawiaj z mamą. Jeśli nie chcesz bezpośrednoina ten temat to spróbuj zasugerować mamie swój problem ( oczywiście delikatnie Razz )
Jeśli chodzi o twój drugi problem to niw iem czy udzielę ci świetnej rady. Jak wieszz każda z nas jest inna. Gdy wyjeżdzam to dużo zależy od miejsca do któego się jedzie, ale zakładając że do średnich warunków i tak wybiorę podpaskę(taką najbardziej chłonną i jednocześnie pozwalającą skórze oddychać coś z serii Bella). wiem ze bywają trudnośći ze zmianami ale tak samo jest z tamponem a jego aplikacja jest bardziej skomplikowana... sam zdecyduj przecież to ty znasz siebie najlepiej.
Prelekcje były, ksiązeczki miały być i natym się skończyło. No cóż to tylko kiepska organizacja szkoły. a ty miałaś??

Numer Gadu-Gadu
1146095
Silka
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:04   DZIĘKI :)

Dzięki, Katharsis, podniosłaś mnie na duchu Smile używasz depilatora takiego elektrycznego? Jaką markę polecasz?
Co do Twojego pytania o prelekcji, to nie miałam jeszcze taj torebeczki z tamponami, ale moja siostra miała jak była chyba w 8 klasie i widziałam też w zeszłym roku jak trzecioklasistki z mojego gimnazjum takie miały Smile
Jeszcze raz dzięki Smile
Powrót do góry
Silka
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:13   

Prosiłabym o jeszcze parę odpowiedzi.... Smile
Powrót do góry
Silka
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:28   :)

A ile miałyście lat jak powiedziałyście mamie o goleniu/depilacji nóg i kiedy zaczęłyście usuwać te nieszczęsne włosy? Smile
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie używam elektrycznego depilatora jakoś nie mogę się do niego przekonać. używam kremów depilacyjnych. a znich nalepszy jes veet , ale moja rada należy je co jakiś czas zmieniać wtedy są skutecznniejsze

Numer Gadu-Gadu
1146095
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

szczerze to dokładnie nie pamiętam , ale to było jakoś w 6 klasie

Numer Gadu-Gadu
1146095
Asia
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:46   

ja mam 13 lat... i mamie powiedziałam po prostu, że źle się czuję z takimi nogami i że koleżanki sobie golą... no i mama mnie zapisała do kosmetyczki na depilację woskiem... ale to szczerze mówiąc trochę boli...
a tamponów w ogóle nie używam... mama mi powiedziała, że lepiej żebym na razie używała podpasek...
Powrót do góry
Sweet Girl Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 23:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Polecam metodę rozjaśniania. Parzysz w misce wywar z rumianku(z torebki)a a następnie spłukujesz włosy.Pozdro!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
spontan Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 3/3/6
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 23:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ja mam sporo włosó na nogach i sie nei wstydze

stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 09:26   

Ja ogoliłam sobie pierwszy raz nogi w zeszłym roku. Nie powiedziałam mamie.
Tylko ostatnio kupiłam sobie maszynkę z wymiennymi ostrzami i jej pokazałam.
I powiedziałam i ona jakos nic. Razz
Najlepsze są depilatory i woski - bo włsoki nie odtrastają do 4 tygodni. Ale to CHOLERNIE boli...
Jednak widziałam dzisiaj w reklamie w TV plastry Veet (wosk) dla wrażliwej skóry.
Najelpiej sama wybierz dla siebie coś odpowiedniego... Smile
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 11:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hehe spontan ty się chyba tym przejmowac nie musisz Wink . Co prawda znam takich co sobie golą nogi hehe

Numer Gadu-Gadu
1146095
Silka
Gość
PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 11:47   DZIĘKI :D

Dzięki, dzięki, dzięki!! Smile Sweet Girl - jak długo trzeba płukać te włosy? Po ilu razach się rozjaśnią? Jeszcze raz dzięki! Jesteście spoko Wink
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu