Mam pytanie:
Jeżeli onanizuje się w szerokim rozkroku (pobudza łechtaczkę). Może dojść do zerwania błony dziewiczej.
Ja tak robiłam i poczułam w pewnem momencie jakby mnie tak coś szczupało, później był śluz lekko zabarwiony na różowo. Co to było??? czy jestem jeszcze dziewicą???
Proszę o odpowiedzi!
Deg co o tym myślisz?
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pią 02 Kwi, 2004 16:34
Na pewno od samego siedzenia w rozkroku nie przebijesz sobie błony dziewiczej! Musiałabyś raczej coś..hm...wkładać sobie do pochwy za ostre i za długie przedmioty aby przebić błonę lub podczas pierwszego stosunku. Jeśli wkładałaś sobie do pochwy za długie lub ostre przedmioty błona mogła zostać przebita ale przy zwykłym rozkroku nie! Dlatego na przyszłosć uważaj przy masturbacji.
Coś sobie uszkodziłaś na 100%.
Co to mogło być - trudno powiedzieć. Mogłaś zwyczajnie zadrapać się paznokciem, a mogłaś też naruszyć błonę dziewiczą.
Ale nie martw się - to jeszcze nie utrata dziewictwa . Nadal jesteś 100% dziewicą.
Cytując prace dokoranckie: Kobiety często rodzą się z przebitymi błonami, lub półprzebitymi. w trakcie życia błona może pęknąć bez jakichkolwiek specjalnych przyczyn. Stąd "Błona Dziewicza" jest nazwą nieadekwatną i błędnie używaną. Dziewictwo tracisz po pierwszym stosunku. pozdrawiam.