Co to znaczy stanik push up? czy one sa drogie? gdzie można je kupić? Słyszałam że one optycznie powiększają biut? czy to prawda?? Bo ja mam mały bviust to chcialbym wiedzieć...może bym kupowała takie staniki...
taka jedna Gość
Wysłany: Czw 17 Lip, 2003 13:37 dush-up
hmmm....żeczywiście słyszałam o takich stanikach !! Podobno one powiększają optycznie biust, sa chyba troche doróższe od normalnych wybacz ale musisz poczekac aż deg na to pytanie odpowie w pełni na to pytanie.
Staniki Push-Up na bazarach są tanie około 10 zł.
Zaś w sklepach są dużo droższe... 20-30 a czasami nawet 40-50 zł (zalezy jaka firma , np. Triumf są drogie)
I tak włąśnie jest, ze powiększają biust
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Sob 19 Lip, 2003 14:25
Jak taki stanik wisi (lub leży) na półeczce, to można go sobie oglądnąć. Widać w środku gąbeczkę . Za to gorzej jest jak jest na jakimś manekinie. Ale to też widać (najczęściej stroje kąpielowe są z takimi gąbeczkami ). No nie wiem jak to wytłumaczyć... poprostu to wygląda bardziej puszyście .
ona Gość
Wysłany: Sob 19 Lip, 2003 23:38
stanik taki "ściąga" piersi do siebie, rpzez co wydają się pełjiejsze =))
ktoś Gość
Wysłany: Nie 20 Lip, 2003 17:30 piersi
Aha to ja mam jeden taki stanik z takim jkabyś usztywnieniem (gabeczką) wszytą ale on wcae sie ściąga piersi do siebie :/
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Nie 20 Lip, 2003 22:53
Taki stanik jak opisujesz (według mnie) to stanik push up.
P.S. Nigdy nie słyszałam, że stanik push up ściąga piersi do siebie . No może nieznacznie, ale główna rola takiego stanika to p o w i ę k s z a n i e biustu !
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pon 28 Lip, 2003 21:21
staniki push up piersi łączą ze sobą (przybliżają je do siebie) mają gąbkę na całej powierzchni, i małą 2 czy 3 cm./ poduszeczkę z tołu każdej miseczki, do ściągnięcia biustu !
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 29 Lip, 2003 11:38
W takich stanikach piersi leżą sobie jak w miseczce, a sztywne poduszki dają wrażenie dużego biustu.
rodzynka Gość
Wysłany: Czw 01 Sty, 2004 22:43
Ehhh staniki push-up mają na dole wbudowaną (czasem daje się ją wyjąć) wkładkę która po założeniu na ciało wypycha piersi do góry tak jakby zastępuje kawałek piersi od dołu... takie staniki są ekstra może źle wytłumaczyłam jak działają ale tak to mniej więcej jest. A co do ceny to nie radze kupować jakich kolwiek staników na jak to mówicie bazarze. Stanik to taka rzecz która ma być bardzo wygodna i uszyta z dobrego materiału... proponuje więc kupowanie ich w firmowych sklepach..a ceny to tak od 30 do 60zł......
proponuje więc kupowanie ich w firmowych sklepach..a ceny to tak od 30 do 60zł......
Ja kupiłam swój stanik za 15 zł i mam go już długo, jest wygodny i porządny...nie zawsze co droższe to leprsze...ja wogóle ciuchów nie kupuje firmowych...zawsze patrze przedewszystkim na cene i kupuje w miarę tanie rzeczy
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
rodzynka Gość
Wysłany: Pią 02 Sty, 2004 17:37
nie mówie że jak droższe i firmowe to lepsze !!! chodzi mi tylko o to że stanik powinien być dobrej jakości co nie znaczy że musi być z firmowego sklepu, no ale nie oszukujmy się tam częściej takie znajdziesz... :wink: