| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przed okresem...
Autor Wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 08 Cze, 2004 13:55   Przed okresem...

Więc mam kilka pytań.
1. Czy jest jakaś zależność między tym, że np. jednego dnia mam obfitą wydzielinę, a następnego jak kot napłakał ? Chodzi mi o to, czy im większa wydzielina tym okres bliżej ? Czy może im mniej tym bliżej ?
2. To jest pytanie raczej...dziwne. No bo boję się, że ja okres mogę dostać np. na basenie. A jak wszyscy to zauważą, albo będą kazać moim rodzicą płacić za wymianę wody ? (nie mamy teraz w ogóle pieniędzy) Ja na basen MUSZĘ chodzić, bo po 1. chcę trzymać formę a po 2. to dobre na mój kręgosłup...
Jak długo można żyć w takim stresie ???????? Sad
Przejdź na dół
Gość
PostWysłany: Wto 08 Cze, 2004 15:53   

To czy masz większą wydzielinę wcale nie znaczy że będziesz miała szybciej misiączkę.

Miesiączkę możesz dostać w każdej chwili nawet teraz. Very Happy
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 08 Cze, 2004 16:57   

Ale nie dostałam Razz
Może dobrze, może niestety...
Teraz nie mam o tym zdania Razz

Co do basenu. Wiem, że to się da zauważyć, no ale co ja mam robić ?
Bo z bezsilności opadają mi już ręce...
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 08 Cze, 2004 20:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

co do twojej pierwszej sprawy to nie ma zależności co do wydzieliny, a co do drugiego to jeżeli dostaniesz okres na basenie (kiedys w podobnej sytuacji pomagali mi Deg i Mróweczka) to od razu cały basem nie będzie czerwony od krwi, na pewno to poczujesz bądź leciuteńko zobaczysz, wtedy po prostu wyjdź z basenu idź pod prysznic pójdź się ubrać i wyjdź, a na basen w czasie okresu możesz pójść kiedy tylko zechcesz... od czego są tampony :]

Pozdrowienia :*

Numer Gadu-Gadu
2891618
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 09 Cze, 2004 22:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wydzielina lubi być raz obfita, raz mniej i to normalne. A to,ze jest jej dużo wcale nie musi oznaczać,że za parę dni dostaniesz okresu. Przed samym okresem właśnie jakieś pare dni nie ma wcale wydzieliny.
A co do basenu to Twoje obawy są bezpodstawne Wink Bierz na basen jakby co podpaske i jeśli coś poczujesz (jak mówiła Wierzba) szybko wyłaź z wody pod pretekstem,że chce Ci się siu-siu(jak już się będzie kończyć) albo,że Cię coś boli. Przebierz się(ale sprawdź,czy an pewno to okres), załóż czyste majtki i podpaske. Jeśli MUSISZ koniecznie chodzić cześto na basen spróbuj naucyćz się wkładać tampony-podkreślam SPRÓBUJ a nie WCISKAJ NA SIŁĘ. Jeśli nie będzie Ci to wychodziło poczekaj jeszcze trochę. Na początek noś te z aplikatorem i najmniejsze. Najlepiej zakładaj je tylko na tą godzinę czy dwie na basen-żebyś nie musiała często się męczyć z ich wkładaniem(na początku może być trudno). A i nie martw sie,ze zalejesz basen- przy pierwszej miesiączce krew nie będzie lała się litrami poza tym okres zazwyczaj dostaje się w nocy, zupełnie rano lub wieczorem a nie w środku dnia.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Paulka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 09 Cze, 2004 22:04   hm... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czym sie różnią tampony z aplikatorem od tych bez....?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sro 09 Cze, 2004 22:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Tampony z aplikatorem jak sama nazwa wskazuje
mają aplikator którym łatwiej jest włożyć tampon
aplikator to jest taka jakby rurka z tamponem w środku
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 10 Cze, 2004 10:26   

Dzięki za rady Very Happy
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 10 Cze, 2004 10:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mroweczka napisał/a:
poza tym okres zazwyczaj dostaje się w nocy, zupełnie rano lub wieczorem a nie w środku dnia.

nie bede sie czepiać szczegółow nie, tylko jest szansa (wiem wiem napisałaś zazwyczaj co znaczy że nie zawsze, nie czepiam się słówek Razz) że dostaniesz również i po południu (ja dostałąm w środku dnia :]), tak jak pisała mróweczka -zawsze noś ze sobą czyste majtki na basen na zmiane jakbyś dostala okres, podpaske, i jeżeli akurat w tym momencie musiałabyś dalej pływac to najlepiej tampon, osobiście polecam ob mini z powłoczką silktouch, ponoć dużo łatwiej się je aplikuje i usuwa, a te z aplikatorem wcale nie są znów tak dobre jak an te "pierwsze" próby wkładania tampona, jest to troszkę trudniejsze niż w przypadku zwykłego tampona (wiem troszeczke o tym Razz) poza tym dziewczyna może sie bać czy przypadkiem nie za mocno wciśnie tą tekturową końcówkę... jednak wszysko zależy od dziewczyny.... pozdrowienia biggrin

Numer Gadu-Gadu
2891618
Gość
PostWysłany: Pon 21 Cze, 2004 17:59   

1.Obfita wydzielina jest zazwyczaj na począku cuklu comiesięcznego .
2.To by było straszne ale możesz po prostu wyjść z wody.Miesięczka zwykle poprzedzona jest bólęm brzucha,czasem może mdlić a czasami może boleć głowa to się zazwyczaj odczuwa
Powrót do góry
Dexia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 21 Cze, 2004 20:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cykl miesięczny dzieli się na 4 stadia: I- miesiżczkowa II-regeneracyjna III-okołoowulacyjna IV- poowulacyjna. Wydzielina jest obfita w fazie owulacyjnym, czyli gdzieś około 14 dnia miesiączki. Co do twojego drugiego pytania to sama jestem ciekawa.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu