Wysłany: Sob 22 Maj, 2004 13:39 za długi okres- co robić ??????????????!!!!!!!!!!!!!1
12.04.2004r dostałam pierwszą miesiączkę a mam już 15lat więc dość późno. pierwsze krwaienie trwało 14dni czyli dość długo (chyba nawet za długo) a 17 dni temu zaczoł mi cię 2 cykl krwawienia ni nie chce się skończyć co mam robić czy iść do ginekologa czy jeszcze poczekać pomocy.proszę o szybką odpowiedź dziękuję !!!!!
Z pierwszymi miesiączkami tak bywa. Trwają króciutko, czasami dłużą się nieziemsko.
Radziłbym Ci jeszcze trochę poczekać, a najlepiej zrobisz jeśli porozmawiasz z mamą. Z mojego punktu widzenia, wizyta u ginekologa jest niepotrzebna.
mam ten sam problem co ona miesiączke dostałam 10 miesięcy temu i ostatnio miałam przerwe dwu miesięczną i dostałam okres trwa bardzo długo i jest bardzo obfity. ale chyba ne mam się czym martwić??? proszę odpowiedz
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 17 Cze, 2004 17:11
Pierwsze miesiączki zazwyczaj takie są i odrazu mówię, że nie są regularne. Mogą się one dopiero uregulować po 2 - 3 latach
Trwała 17 dni, ale już sie skończyła. była bardzo obfita. w nocy to mi zawsze pezeciekało i to bardzo przeciekało. zdarzoło sie ze całą pupe miałam we krwi. ale moja mama poszła do lekarza i zapytała czy to normalne i lekarka dała mi tabletki które nazywają sie chyba "cyclonamine". ale nie jestem pewna. no i po 4 dniach mi przeszło.