Wysłany: Czw 02 Sty, 2003 14:27 jaki jest etap rozwoju piersi
dzienki wam wiem juz wiele rzeczy
ale nie wiem jakie sa etapy rozwoju biustu ( uwazam rze jest ich kilka- dziwne by bylo gdyby w ciagu kilku dni urosy piersi)
prosze napiszcie
ELA Gość
Wysłany: Pią 03 Sty, 2003 23:00 hej
Najpierw powiekszaja sie sutki , potem piersi staja sie widoczne i przybieraja wyglad storzka , nastepnie rozrastaja sie i przybieraja swoj prawdziwy wyglad. Piersi rosnac moga nawet 2-3 lata . uzbroj sie wiec w cierpliwosc i poczekaj na przebieg wydarzen pappa
Tak. Poczekać aż przestaną
Wiem, że to nie jest śmieszne, ale takie prawo dojrzewania.
Możesz tylko chronić sutki przez podrażnianiem przez ciuchy itp. Najprościej - nosząc wygodny stanik. Będzie trochę lepiej. Ale rewelacyjnej poprawy się nie spodziewaj.
Warto jest troszke pocierpiec, zeby pozniej mozna bylo karmic malego czlowieczka wlasnym mlekiem... Tak jak innym samicom z rodzaju ssakow, piersi kobiety sa po to zeby mogla karmic swoje potomstwo. W naturze przyjete jest to ze male ssaki nie moga same starac sie o jedzenie, ani nawet go gryzc bo nie maja zebow... Dawno, dawno, dawno temu nie bylo takiej wygody jak mleko dla dziecka w proszku czy cos podobnego, i wlasnie wtedy najwazniejsze u kobiety byly nazady rozrodcze (zeby moga rodzic dzieci) i piersi, (zeby miala je czym karmic). Teraz mamy do wyboru do koloru przeroznych formul dla dzieci... Moze wlasnie dla tego w ramach ewolucji, biust kobiety sie pomniejsza. Nie jest juz tak potrzebny jak kiedys.
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*