HEJ!Nie wiem czy wogole będziecie to czytać.ALE może ktoś to przeczyta.
Skąd te zmiany?
W piersiach każdej kobiety znajdują się przewody mleczne, którymi po porodzie-przedostaje się na zewnątrz pokarm dla dziecka,czyli mleko.W okresie dojrzewania,przewody te rozwijają się,przygotowując do przyszłej roli,a wokół nich pojawia się warstwa tłuszczowej tkanki,formującejsię w ochronną,,poduszeczkę'' wokół sutków.
Własny rytm!
Każdy organizm rozwija się według własnego kalendarza,dlatego i rozwój biustu może się rozpocząć w różnym wieku.Bywa,że piersi zaczynają rosnąć bardzo wcześnie, nawet w ósmym roku życia,ale jest również normą,gdy biust pojawia się po skończeniu 16 lat albo jeszcze później.
Czy nosić stanik?
Krążą opinie, że jeśli dziewczyna nie nosi biustonosza,jej piersi wydłużają się i robią obwisłe.bzdura!Może to mieć wpływ na rozciągnięcie skóry tylko wtedy,gdy biust jest bardzo duży i nie nosi się stanika przez wiele lat.Jeśli więc teraz nie masz ochoty na tę część bielizny nie musisz jej nosić.Większość kobiet nosi jednak biustonosz.To jest po prostu wygodne-piersi podskakujące podczas biegu czy tańca nie tylko śmiesznie wyglądają,ale również przeszkadzają.Biustonosze bywają bardzo piękne i znakomicie mogą pomóc korygować niedoskonałości sylwetki.Ładna bielizna kusi również nastolatki nawet jeśli tego jeszcze tego nie potrzebują-chcą już nosić stanik i nie ma w tym nic złego!
Na dziś tyle wystarczy!potem napisze wam reszte!jak wam się to podobało!?
Nie wiem jak innym, ale mi się podobało to co napisałaś.
Czekam na część II!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 29 Sty, 2003 18:56 :)
Wiesz Nina...wszyscy już o tym wiedzą, a DEG może to niestety wyżucić, więc my już o tym nie piszemy ! Jak ktoś będzie nowy na FORUM i ciekawy wszystkiego to wtedy ! Wiem, że przepisałaś to skądś ! Więc wysłuchaj mojej rady !
Ostatnio zmieniony przez dziewczyna_1 dnia Sro 29 Sty, 2003 20:24, w całości zmieniany 1 raz
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 29 Sty, 2003 18:59
Aha...i na FORUM już to jest napisane ! I dużo osób tamte posty ju czytało !
Eh...Nina, inni już to samo pisali i wszyscy o tym już wiedzą Jak będą tutaj nowi na FORUM i będą się pytać, np. kiedy nastąpi pierwsza miesiączka to piszesz krótko:
Każda dziewczyna staje się kobietą w swoim własnym rytmie. Nie można określić dokładnego momentu, kiedy rozpoczniemy miesiączkowanie. Organizm sam o tym decyduje. I tyle wystarczy.
Tak, KleO - masz rację. Nie możemy nawet w przybliżeniu określić terminu czyjejś miesiączki. Ważne, aby ją mieć przed 19-20 rokiem życia. Jeśli do tego wieku się nie pojawi, trzeba zgłosić się do ginekologa.
Dlatego też trzeba pisać w kółko: to sprawa indywidualna