| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Intymne pytania!
Autor Wiadomość
Lola!!
Gość
PostWysłany: Wto 29 Cze, 2004 14:43   Intymne pytania!

1.Czy kiedy ma sie wydzielinę trzeba nosić wkładki?
2.Jade na kolonię i boje się,że dostane okres,czy mam wziąść normalne podpaski,wkładki,czy co?
3.Jakiś kilka tygodni temu bolała mnie głowa,byłam u lekarza i on powiedział,że dojrzewam,ale nie powiedział mi nic o okresie ani nic,więc czy ten ból ma coś wspulnego z okresem,tydzień temu znowu bolała mnie głowa.
4.Czy podpaski mają jakieś rozmiary?!
Przejdź na dół
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 29 Cze, 2004 15:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1.Nie trzeba, zależy to od Twojej wygody. Trzeba za to codziennie się podmywać płynem do higieny intymnej. Niektórzy noszą wkłądki,inni nie. Zastanów się, czy naprawdę czujesz potrzebę ich noszenia. Jeśli tak-to czemu nie?
2.Jeśli boisz się,że dostaniesz okresu na kolniach weź ze sobą paczkę podpasek-resztę najwyżej dokupisz.
3. Nie rozumiem, jak po samym bólu głowy lekarz sądzi,że to od dojrzewania...Możliwe, że zbliża Ci sie okres ale odpowiedz na pytania:
a) Czy oprócz głowy boli Cię coś jeszcze?
b) Jakie badania wykonał lekarz?
c) Od kiedy masz wydzieline śluzową?
4.Pewnie,że mają. Jedne wchłaniaja wiecej, inne mniej. Zobacz na opakowaniu podpasek ile jest narysowanych "kropelek". Im więcej kropelek tym większą podpaski mają chłonność. Możesz też sobie wybrać-czy chcesz podpaski ze skrzydełkami, czy bez.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lola!!
Gość
PostWysłany: Wto 29 Cze, 2004 15:13   

Odp3.Lekarz nie wykonał mi żadnych badań oprócz pomiaru ciśnienia,bo to mogło być coś związane właśnie z tym,ale okazało się,że wszystko z tym ciśneiniem jest w porządku i postawił taką diagnozę.
Ostatnio boli mnie nieraz brzuch i to zupełnie bez powodu :x Wydzielinę mam już około 8-6 miesięcy i jeszcze jedno pytanie:
-Czy krew przy pierwszej miesiączce jest obwita?
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 29 Cze, 2004 15:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zazwyczaj krawienie przy pierwszej miesiączce nie jest tak obfite jak przy następnych. Nie masz się więc co martwić, jeśli miesiączka zaskoczy Cię, nie przecieknie szybko. Nie rozumiem właśnie, dlaczego lekarz powiedział właśnie,że to od dojrzewania-głowa może boleć z wielu powodów. Czy powiedziałaś mu,że od czasu do czasu boli Cię brzuch? Może się jednak tak zdarzyć,że dostaniesz okres, bądź lepiej przygotowana i noś wkładki Wink . Jeśli miesiączka nie pokaże się po 2 tygodniach to widocznie bóle nie są spowodowane zblizającym się okresem.

Lola!!
Gość
PostWysłany: Wto 29 Cze, 2004 15:28   Nie!

Niepowiedziałam lekarzowi o tych bolach brzucha,bo kilkatygodni temu ich nie było,a teraz są.Najgorsze jest to,że ja nie powiedziałam o wydzielinie mamie,a jak to bedzie wyglądało kiedy będe nosić wkładki,a ona nie będzie wiedziała po co.Na obozie w pokoju bedziemy w 6 osób i to na dodatek w pokojach bez łązienki.Jade za granicę,więc jak wytłumacze w aptece lub gdzieś wytłumacze,że chce podpaski?!
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 29 Cze, 2004 21:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Weźmiesz telefon z aparatem fotograicznym,zrobisz zdjęcia podpasek a potem pójdziesz do apteki i pokażesz Wink
A tak na serio to w takim razie weź więcej paczek(np. jedną na noc, drugą o średniej chłonności), żeby spokojnie starczyło na jeden raz.
Ja też miałam kiedyś takie bóle. Myślałam,że dostane okres ale wtedy to nie było to. Na dodatek moja wydzielina zrobiła się czerwona....
Bóle te nie muszą oczywiście oznaczać,że to miesiączka ale lepiej się zabezpieczyć. A gdzie Cię dokładnie boli? Żołądek czy podbrzusze i i od jak dawna?
A mamie powiedz o bólach i o tym co lekarz powiedział. No i też,że myślisz,ze dostaniesz okres. Czemu miałaby nie wiedzieć? Też jest kobietą Wink Nie będzie się dziwić, dlaczego nosisz wkładki.

Lola!!
Gość
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 15:25   

Kiedy wczoraj byłyśmy w sklepie mama kupiła wkładki(chociaż nigdy ich nie widziałam w naszym domu,ani nie stały w łazieńce,czyli mama ich poprostu nie używa) i to oznacza,że są dla mnie na wyjazd:) ostatnio coś mi wspomianała,że mi kupi na wyjazd.Nie wiem czy mam jedną założyć jak bede jechała przez 16 godzin w autokarze?Czy wkładki są niewygodne i wytrzymam w niej przez te 16 godzin?Pomóżcie!Mówcie mi wszystko co zwiążane z tym tematem!Błagam!
Powrót do góry
Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 15:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wkładki powinno zmieniac sie co jakies 5 h. Jadac przez 16 h powinnas zmieniac wkąłdki (na postojach w toalecie). nie zmieniajac wkładek kilka razy dziennie inni moga poczuc nie miły zapach (wkąłdki maja małą chłonność, a to co w nie nie wsiaknie pozostanie na ich powierzchni) wiec t chyba nic miłego.
Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
Lola!
Gość
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 15:54   

Ale chyba lepiej mieć mokrą troche wkładke niż całe majtki,więc co mam wybrać?
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 15:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nio polecam jakies wkłądki ja najczesciej używam ALLDAYS - polecam ej bo sa cieniutkie, w ogóle ich nie czujesz
Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 19:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przecież nie będziesz miala całych mokrych majtek od zwykłej wydzieliny, tak samo jak i wkładki. Jeżeli dotąd nie używałaś wkładek i "nie śmierdziałąs" to równie dobrze możesz użyć jednej bądź dwuch wkladek na caly wyjazd...

Numer Gadu-Gadu
2891618
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 20:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

na cały wyjazd to chyba nie Wink jak juz to na cała droge.
Ja jednak polecałabym czestsza zmiane. Gdy wystraczy ci 1 wkładka to ok, ale ja nie chciaąłbym byc twoim sasiadem, gdyby jednka nie starczyła...Zmien ja lepiej w czasie drogi tak z dwa razy, to bedzie bezpiecznijsze...
Pozdrawiam cieplutko Smile
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 22:23   

1. Gdy ma się wydzielinę śluzową, koniecznie nakleży nosić wkładki higieniczne. Wtedy zachowujesz intymną higienę i pozbywasz się poplamionej bielizny i wysychania na niej wydzieliny, co potem może przez przypadek podrażnić miejsca intymne. Dochodzi do tego tak, że jest ona krucha i ostra.
2. Wkłądki weź, bo są do codziennego użytku na wydzielinę śluzową. Podpaski weź na wszelki wypadek, ponieważ w każdej chwili możesz dostać okres. Jeżeli jedziesz na kolonię nad morze, to weź na wszelki wypadek tampony, gdybyś chciała kąpać się w morzu.
3. Na ten problem nie potrafię udzielić Ci odpowiedzi, ponieważ nie wiem co ma wspólnego ból głowy do dojrzewania. Niestety. Czy boli Cię jeszcze inne miejsce?
4. Oczywiście. Podpaski są w różnych rozmiarach, ale na krwawienia. Na słabe krwawienie, normalne, duże i obfite. W podpaskach always występują przeznaczone nawet na noc. Są dłuższe.
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 02 Lip, 2004 09:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przepraszam naprawde bardzo przepraszam, chodziło mi o droge nie o cały wyjazd Embarassed

Numer Gadu-Gadu
2891618
Lola!!
Gość
PostWysłany: Pią 02 Lip, 2004 16:11   

Mama kupiła jakieś Bella te wkadki.Oki,ale ja nie umiem aplikowac tamponów,jeszcze sobie coś zrobie!Moja wydzielina jest bardzo obfita i poprostu mam mokrą bielizn,czy to normalne?
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu