| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Kolczyk
Autor Wiadomość
akasia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 09 Paź, 2004 15:52   Kolczyk Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeżeli ten temat był już poruszany to możecie go zablokować bądź usunąć :]

A więc tak:

Wczoraj próbowałam sobie przebić kolczyka : igłą , lecz nie do szycia tylko taką do zaszczyków ( oczywiście jeszcze nie używaną Razz ) No i wziełam ucho na chwile do zamrazarki , przyłożyłam do lodu i zaczelam robic..Doszłam do połowy a potem już bolało...Nie wiem może mi ktoś powiedziec co tam się w uchu znajduje bądź jaki jest sposób bezbolesnego [ no troszke bolesnego ] przebicia se uszu.. 2 dziurki w jednym uchu

Ps. Raz już miałam byłam u kosmetyczki lecz nie nosiłam kolczyka z pare dni i zarosła mi Sad tylko straciłam kase...
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tavion
Gość
PostWysłany: Sob 09 Paź, 2004 17:31   

Dziewczyno, ty wiesz co robisz?
Igła może być brudna, może dojść do zakażenia. Sama nigdy nie przekłuwaj skóry!
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 09 Paź, 2004 17:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale jak ona może być brudna jeżeli była w opakowaniu nieuzywana i nią się robi zaszczyki a po 2. moja mama mi przyniosla ze szpitala jedna bo tam pracuje! :]
Powrót do góry
Tavion
Gość
PostWysłany: Sob 09 Paź, 2004 17:57   

Dla pewności umyj kilka razy w wodzie utlenionej.
Musisz ochłodzić obie strony ucha, a nie będzie bolało. Albo użyj sposobu babuni:
Zamroź surowego ziemniaka, przykładaj z tylnej strony ucha, a przekłuwaj od przedniej Wink
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 09 Paź, 2004 18:17   

Jeśli nie masz pod ręką wody utlenionej mozesz takze uzyć spirytusu,a le pamitaj, zawsze musisz zdezynfekować szpilkę i ucho, bo przecież na tobie się też gromadzą zarazki. moje koleżanki zawsze przykładały mrożonego kurczaka do ucha Smile
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 09 Paź, 2004 21:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak sobie ostatnio przebijalam ucho (na poczatku wrzesnia) to zapomnialam zdezynfekowac igly -_- wiem jestem glupia, zreszta ichua i kolczyka tez zapomnialam zdezynfekowac -_- tez przebijalam igla lekarska jednak mnie to nie bolalo, ani troszeczke tylko byllo "mnustfo kfiiiii" ^^ ale tam kfi sie Wierzba nie boli, poscieralam i pylo ok =P a potem sie wytarlam bo mi twarz obryzgalo (ok dosc bo niektorzy moga jesc Wink) ja nie mrozilam ucha ani nic, moze sprobuj z nie mrozonym, moze bedzie mniej bolec

Numer Gadu-Gadu
2891618
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 09 Paź, 2004 22:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale macie fajnie..Was nie boli a mnie jak cholerka:(((...tak do połowy nie a potem jak bym się na coś natknela i boli Sad(( ech..i co ja poczne..Chyba jak popełnie bardzo duzy błąd będę miała się na czym odegrać i na siłe zrobie sobie ta dziurke Sad a może to dlatego boli , że już kiedyś miałam- raczej nie powinno ..
Powrót do góry
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 10 Paź, 2004 10:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak Cię tak mocno boli to idz do kosmetyczki...
Powrót do góry
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 8 razy
PostWysłany: Wto 12 Paź, 2004 16:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tak jak Malvina radzę Ci pójść do kosmetyczki i żeby Ci dziurka nie zarosła to trzeba nie wyjmować kolczyka przez dwa tygodnie.

Numer Gadu-Gadu
8619585
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 12 Paź, 2004 17:40   

Może przekłuwasz w miejscu nerwu albo małej żyłki? I dlatego boli. Ja nigdy nie przekłuwam nic sama, zawsze wolę "oddać" się w ręce kosmetyczki Smile
Powrót do góry
Anulkaa Płeć:Kobieta

PostWysłany: Wto 12 Paź, 2004 20:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cześc
moim zdaniej najlepiej idź do kosmetyczki bo przynajmniej nie dostaniesz zakarzenia itp..
To kosztuje gdzieś około niewiem bo gdy moja siostra przebijała sobie uszy (oba) to płaciła około 20 zł ale to było dawno a poza tym ty chyba chcesz przebić jedno druga dziórke prawda???? ( ja tez bym chciała ale mama sie nie chce zgodzić)

Numer Gadu-Gadu
1602149
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 13 Paź, 2004 14:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No fakt dałam se już z tym spokój i dzięki za rady Wink :*

Acha

Ps. To ja znalazłam blizne i przebijam tam gdzie miałam przebite Razz

Jak przebijałam kosztowało 15 zł

A moja mama mówi , że to moje ucho nie jej i żebym poteem nie żałowała biggrin
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 16 Paź, 2004 14:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sorry , że znowu poruszam ten temat , ale ja poprostu nie mogę nic mieć.. Sad ani dziurki w uchu kurzajki lecze już z 4 lata i dalej różnymi środkami boje się je palić.. Sad Już sobie powiedziałam , że kupie środek za 70 zł zamrażający ciekawe czy pomoże..Dziurki też nie mogę boli nawet ta igła to wejdzie nawet nie cm. moze 1milimetr..a wy szybko przebijaliście czy szybko raz dwa?
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 16 Paź, 2004 17:16   

moja kumpela przkuła kolezance taką iglą..Krew trysneła,a ona przyłozyła kawałek jabłka Wink ..Dziurka sie goi 4 tygodnie.
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 10:04   Re: Kolczyk

ja mam 3 kolczyki w uchu,jeden w chrzastce a dwa pozostale na dole.sama przekluwalam sobie jedna dziurke zwyka igla....nic nie mrozilam i bylo....spoko.mam tez kolczyk w brwi i to na prawde bolalo a ucho...phi nic strasznego...pokrec chwile igla naciskajac lekko i po klopocie.....serio nie ma sie czego bac.... :twisted: to sport dla odwarznych.......
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu