Wysłany: Wto 20 Lip, 2004 10:15 Płyn do higieny intymnej......
Jakiego płynu do higieny intymnej mam używać? Do tej pory stosowałam taką emulsję Lactacyd femina , ale przeczytałam w jakieś gazecie, że nastolatki i kobiety dorosłe mają inne PH w "tych" miejscach. W tej emulsji Ph wynosi 5.2. Nie wiem czy to jest odpowiednie?Jeśli nie to napiszcie jaki płyn był by dobry dla mnie......
jest wiele do wyboru płynów do higieny intymnej. Jedne są lepze drugie gorsze. To zalezy. Ja używam takiego... ee... nie wiem jak sie nazwya, ale wiem ze w takiej przezroczystej butelce jest z niebieskim płynem o ślicznym zapachu konwali ^__^ ale jeżeli skonczy sie płyn to zwyczajnie sie podmywam zwyczajnym mydłem ... i jakoś jeszcze nie umarłam
_________________ Dobry serek, dobry... i otwieramy buźke! I ... Aaam! AŁAAA! Al nie gryź!
Wiesz co? może to dziwne ale ja nigdy nie patrze na odczyn ph przy zakupie pły do hingieny intymnej...głownie to patrze na cene..najczesciej kupuje jakis mały i tani. Polecam bezzapachowe...a tak wogóle to możesz przciez podmywac się tez np. zelem pod prysznic bo on jest do calego ciała albo zwykłym mydłem w płynie. Mi w tej chwili skończył sie płyn to uzywam zwykłego mydła...a jesli chodzi o ten płyn to ja najczesciej uzywam firmy zjaja.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Wiesz Gościówo na pH się zwraca uwagę jeśli ma się bardzo wrażliwą skórę. Ja muszę np. używać szamponów i płynów bardzo delikatnych bo po innych dostaje wysypki na ciele .
_________________ Najczęściej duma jest przyczyną wszystkich wielkich błędów.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 24 Lip, 2004 20:50
Ja polecam płyny bezzapachowe. Sama używam...(tup,tup,tup Mróweczka pobiegła sprawdzić ) firmy CIEN-body care( ). POlecam też Zaja bo przeważnie mam takie...
ja uzywam ziaja(ziaja?dobrze mówie?)ale podmywam sie tez zwykłym mydłem...i zastanawiam sie poco są płyny do higieny intymnej kiedy mozna sie podmywac zwykłym mydlem....
_________________ Pyszny pierożek z truskawakami i twarożkiem do buzi am!AAAA!!Tylko nie wywalaj ze mnie moich truskawkowych wlaków!Ty aligatorze!!!
Firma ziaja to bdb firma. Ja z tej firmy mam troszkę rzeczy- szampon(czarna rzepa),balsam(masło kakaowe), żel pod prysznic do higieny intymnej(zapach konwalii), krem(masło kakaowa).Dlatego bardzo polecam te i inne produkty tego producenta!!
hmm.. nie wiem czy sa różne pH u kobiet i nastolatek, ale generalnie to te płyn z pH 5.5 to są po to żeby nie podrażniać, bo np. mydło może to robic bo ma troche inny odczyn, ale to jest różnica tylko dla tych co mają wrażliwe okolice intymne generalnie to można podmywac sie i mydłem i żelem do mycia pod prysznicem i tym specjalnym płynem do higeny intymnej (którym moim zdaniem jest najlepszy do tego). U niektórych dodatki zapachowe wywołują podrażnienia więc najlepiej użwyac tych bezzapachowych.
Płyn dobierz sobie według własnych upodobań: cenowych, zapachowych i wogóle - jest w czym wybierać. Ja używam AA firmy OceAnic.