| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Tampony czy podpaski?
Autor Wiadomość
lilijka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 05 Lip, 2004 12:40   Tampony czy podpaski? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co jest waszym zdaniem lepsze? Rolling Eyes Podpaski czy tampony, ja od pół roku używam podpasek ponieważ boje sie użyc tampona, bo boję sie później że z tym sznureczkiem coś sie stanie i pozniej go nie wyciagne, ale bardzo bym chciała zobaczyc jakie to uczucie chodzic w tamponach dlatego mam nadzieje jak troche podrosne uzyje go Laughing
A chciałabym jeszcze żeby na forum istniała taka sonda...czego częsciej używacie:
a) tamponów
b) podpasek
i w niej ludzie by dawali głosy Exclamation Przemyślcie TO Smile
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
9297757
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pon 05 Lip, 2004 14:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mi dużo wygodniej jest w tamponach, choć używałam ich tylko przy ostatniej miesiączce, chociłam w nich cały czas (cały czas trwania miesiączki, w nocy też) czuje sie w nich wygodniej i pewniej.

Numer Gadu-Gadu
2891618
macia
Gość
PostWysłany: Pon 05 Lip, 2004 14:18   

ja jeszcze nie mam okresu ale
uparłam sie
i bedę stosowac tampony
Powrót do góry
Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 06 Lip, 2004 10:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ja tam zawsze używam podpasek. Ale zastanawiam sie czy przy najblizszym okresie nie wypróbować tampnów. Nie wiem... Okrs sie zbliża to czuje Sad , bo mnie brzuch boli i sie w ogóle zle czuje, wiec chyba jeszcze w tym tygodniu wypróbuje...

Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 06 Lip, 2004 11:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja jeszce nie używałam tamponów bo sie troszke boje ale na pewno są wygodniejsze bo ich nie czujesz Very Happy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 15 Lip, 2004 13:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście, wygodniejsze są tampony, jednak znaczna większość dziewczyn na początku ma kłopoty z ich włożeniem. Nie bój się,bo małe jest prawdopodobieństwo,że sznureczek się urwie. Zresztą zrób doświadczenie-z całej siły ciągnij za niego. I co? Wink Jednak radzę nie przesadzać i nosić je na zmianę z podpaskami-szczególnie w nocy!

Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Czw 15 Lip, 2004 14:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja już w moim 2 okresie kupiłam sobie OB Comfort. I Wiecie co? byłam pewna że mi się nieuda! I co? Włożyłam od razu- to nic nieboli, tylko trzeba włożyć jak najgłębiej się da. A teraz TYLKO tamponów używam. Są 100razy wygodniejsze.
TYLKO TO POLECAM:D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lilijka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 15 Lip, 2004 14:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No też musze ich zaniedługo wypróbować. Mam dośc już tych koszmarnych podpasek Smile

Numer Gadu-Gadu
9297757
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 16 Lip, 2004 14:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wg mnie podpaski wcale nie są koszmarne Wink
I mam pewność, ze nic mi nie grozi Razz Uzywam tamponów tylko jeśli jestem nad jeziorem i chce się wykąpać, a nie mogę Smile
Wink
Powrót do góry
Naomi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Nie 18 Lip, 2004 14:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Myślę, że podpaski są najlepsze na początek. Niektóre osoby boją się tamponów, a dokładniej wkładania ich. Myślę, że przy noszeeniu podpasek nie będzie ryzyka i strachu w rodzaju ,, A co jak sznureczek się urwie...". Nie mam jeszcze okresu ale dużo o tym słyszałam. Potem oczywiście możesz nosić tampony. Wink Pa
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1826428
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 18 Lip, 2004 21:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja używam podpasek i nie chce używac tamponów..podpaski nie przeszkadzają mi tak bardzo żebym musiała je zmieniać na tampony..poprostu nie chce...nie tyle może że się boję ale nie chce...moja koleżanka straciła dziewictwo z tamponem bo za głeboko go włozyła...ale nawet nie o to chodzi. KAżdy ma prawo do własnego zdania ale ja nie lubie tamponów mimo że ich jeszcze nie urzywałam. A informacja dla osób urzywających tampony: nie można ich nosić bez przerwy! od czasu do czasu trzeba zastąpic je zwykła podpaska...każdy ginekolog to powie. Nie mówie zeby nie nosic tamponów.po to sa w koncu..ale zeby nie przesadzac z tym.

Numer Gadu-Gadu
730730
Moderator

PostWysłany: Pon 19 Lip, 2004 00:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak to straciła dziewictwo z tamponem? Nie może dojść do tekiego czegoś, bo tampon wkłada się jak tylko można najgłębiej, do samego końca... i on przechodzi przez otwory w błonie dziewiczej. A nawet jeśli ją przerwie, (raz mi się tak zdarzyło, ale tylko lekko ją naderwałam, bo się spieszyłam i wkładałam na siłe, i pękło troche:P) to nieznaczy że zarzz traci dziewictwo. Stracić dziewictwo można tylko i wyłącznie Z MĘŻCZYZNĄ:>
I kązdy to powie:>
A co do tamponów to stosuje, ale tylko w dzień, w nocy podpaski... tak dla higieny.
Ale dlatego, że prowadze cholernie aktywne życie używam w dzień tamponów, i naprawdę wkładanie to radocha, jest takie proste, że aż ze szczęścia sie prawie posikałam:P bo weszło od razu:>
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 19 Lip, 2004 09:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No nie wiem właśnie jak ona to zrobiła ale NAPRAWDE przebiła błone dziewiczą tamponem...podobno włozyła go sobie i poczuła o\ból i zaczęła jej lecieć krew no i ni wiedziała co się dzieje to poszła do ginekologa i on jej powiedział ze przebiła błone...nie wiem może ją tylko uszkodziła...ale ona mówiła ze przebiła... Rolling Eyes może urzywała za duży rozmiar tamponów...naprawde nie wiem ale tak w każdym razie mówiła...ale nie o to chodzi..ja sie nie boje tamponów..poprostu nie chce ich uzyac..kazdy ma własne upodobania..ja ich nie lubie i tyle.

Numer Gadu-Gadu
730730
Moderator

PostWysłany: Pon 19 Lip, 2004 10:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

pewie. ja tez uwazam - kazdy lubi cos innego. ja np. od samiutkiego poczatku wedzialam ze nie bede nosic podpasek.
i tyle. ja polecam tampony, gosciowa podpaski dlatego samemu najlepiej stwierdzic w czym ci wygoidnie
Powrót do góry
_grzeszczulka_ Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 20 Lip, 2004 13:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja jeszcze nie mam okresu ale zawsze dgy o nim myślałam i o podpaskach i tamponach miałam różne zdanie Rolling Eyes zawsze sądziłam ze podpaska jest bardziej bezpieczna itd. ale gdy słysze wasze wypowiedzi Very Happy mętlik mi sie w głowie zrobił... ale i tak mam WIELKIE wątpliwości co do tamponów. zawsze sądziłam ze gdy sie wloży tam głęboko (bo trzeba Shocked ) to mozna przebić błode dziewicza... albo cos wogóle moze sie stać. błe.. ciarki az mnie przeszły Smile

Numer Gadu-Gadu
2419438
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu