| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Śmierć bliskich
Autor Wiadomość
Jedynastolatka
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 16 Lip, 2004 23:16   Śmierć bliskich

Moja babcia zmarla 27.07.2003 tu juz prawie rok aja nie mogesie z tym pogodzic dalej zdaje mi sie ze babcia lezy w szpitalu. Miala dwie operacjena tętniaki. tydzien po drugiej operacji zmarla nie potrafie myslec o tym ze byl jej pogrzeb ze jej nie ma Babcia zawsze mi pomogla porozmawiala potrafila podniesc na duchu a teraz wpadam w ten ul i sie pograzam Zaczelam przez to palic wiec nie jest dobrze
Przejdź na dół
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 17 Lip, 2004 12:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Myślisz,że paląc przywrócisz babcię do życia? Nie. Nic Ci to nie pomoże. Wręcz przeciwnie-zaszkodzi. Pomyśl o tym, co by zrobiła babcia, gdyby zobaczyła,że palisz. Zawiodła by się na Tobie, na pewno. W papierosach nie znajdziesz rozwiązania.
Choć babci ciało umarło ona zawsze zostanie z Tobą. Nie możesz z tego powodu płakać przez całe życie. Twoja babcia jest teraz szczęśliwa "tam", na pewno tam jej lepiej niż podczas choroby. Zrób to dla Niej i rzuć palenie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 10:02   

Nie możesz sie martwić przez całe życie! :-) Ciesz się chwilą!Przecież każdy z nas kiedyś będzie musiał umżeć..........
Powrót do góry
_grzeszczulka_ Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 10:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to ze palisz nie przywróci twojej babci do życia. Musisz sie oswoić. Moja babcia rok temu tez zmarła, no moze półtora. Trudno mi bylo pojąc, ze moja babcia, moja kochana babcia odeszła Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad no ale cóż. Na tym sie życie nie kończy. Przyzwyczaisz się do tego.

Numer Gadu-Gadu
2419438
Luna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 10:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niestety śmierć jest tym co czeka każdego z nas. Wiem, że trudno ci jest na pewno pogodzić się z tym. Gdy odejdzie od nas osoba bardzo bliska pamiętajmy, że ta osoba bedzie nad nami czuwac. Wszyscy żyjący ludzie i zwierzęta nie wiedzą co ich czeka po śmierci, ale ten kto stworzył świat pewnie ma dla nieżywych inny, lepszy świat i być moze my do niego trafimy. Chwytajmy każda chwilę!

Numer Gadu-Gadu
4557715
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 17:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiem ze to jest bardzo trudne....ale kazdy z nas kiedys musi umrzec...kazdemu dziecku kiedys umiera babcia...i kazde iedys sie z tym godzi...poprostu tak jest. Ale umiera tylko ciało a dusza zyje wiecznie. A tak jak juz ktos powiedzial....palenie nie przywróci zycia twojej babci! Gdyby sie dowiedziala ze palisz napewno nie byla by zadowolona. Nie mozesz tak bardzo tego przezywac bo w zyciu pujdziesz jeszcze nie na jeden pogrzeb...mi pol roku temu zmarła najlepsza kolezanka...wpadła pod auto...a 3 lata temu zmarł moj dziadek...4 lata temu zmarł moj pies który byl ze mną od małego...ale zycie to nie tylko same smutki ale tez sszczescie i pamietaj o tym! Twojej babci napewno jest bardzo dovrze tam gdzie jest teraz..napewno lepiej niz tutaj na zmieni..zwłaszcza jak byla chora..napewno sie eczyla..a teraz moze odpocząc...

Numer Gadu-Gadu
730730
Kania Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 18:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi 2 lata temu umarła mama Crying or Very sad płakałam ale sie przyzwyczaiłam nie myśl o tym zapomnij że twojej babci nie ma ona napewno cały czas jest przy tobie..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4973663
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 22:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O jezu...Bardzo mi przykro Kaniu Sad Sad Sad

Numer Gadu-Gadu
2419438
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 23 Lip, 2004 14:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co ty...Nie wspułczuj dla mie to już normalne Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4973663
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 23 Lip, 2004 19:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale dla mnie to jest naprawde okropne. Teraz, gdy matka jest ci najbardziej potrzebna nie ma jej przy tobie... Sad

Numer Gadu-Gadu
2419438
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 27 Lip, 2004 11:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiem czsami płacze bo tęsknie za nią Crying or Very sad zmarła na raka...

Numer Gadu-Gadu
4973663
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 27 Lip, 2004 15:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak to własnie jest w zyciu . . . Inni umierają inni rodzą się . Do tego trzeba sie przyzwyczajic . Nikt tego nie zmieni . Na każdego z nas przyjdzie kiedys pora . Nic nie zmienisz paleniem . Spróbuj zapomniec ... wiem że trudno , no ale cóz . Trzymaj sie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tavion
Gość
PostWysłany: Wto 27 Lip, 2004 19:07   

Moja droga, Babcia na pewno nie chciałaby widzieć cię z papierosem. Było by jej przykro. Pomyśl nad tym. Porozmawiaj z kimś z bliskich, opowiedz mu o problemie i przemyśl wszystko. Na pewno znajdziesz jakieś wyjście. We wrześniu zginął mój 10-letni brat. Myślałam, że umrę na miejscu. Teraz jest lepiej. Odwiedzam go w jego 'domku' Wink rozmawiam z nim, często mi się śni. Musisz znaleźć własny sposób na powrót do normalności. To sprawa indywidualna. Pomyśl, że babcia teraz zawsze będzie przy tobie, masz ją zawsze. Uśmiech na usta i w odwiedziny do niej. Pogawędzić z nią Wink

Pozdrowienia Kwiat
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu