Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 10 Sie, 2004 14:28
Tamponów jeśli nie chcesz wcale nie musisz nosić. Nie ma określonego wieku. Jeśli się boisz, najlepiej noś je tylko na basen,nigdy na noc! A ciążę można rozpoznać bardzo łatwo. Pierwszym i najważniejszym dowodem na to,ze jesteś w ciąży jest to,ze nie masz okresu. Wtedy(jesli już miesiączkowałaś regularnie) leć do apteki i kup test ciążowy. Daje on 99% pewności.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 10 Sie, 2004 15:18
nie wiem czemu wszyscy mówią że nie wolno na noc pod żadnym pozorem, a to nieprawda, ja nosilam na noc, było mi wygodniej, nie bałam się że mi przecieknie ani nic.. po prostu trzeba pamiętać o zmianie (przepraszam za off-topic)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
nie wiem czemu wszyscy mówią że nie wolno na noc pod żadnym pozorem, a to nieprawda, ja nosilam na noc, było mi wygodniej, nie bałam się że mi przecieknie ani nic.. po prostu trzeba pamiętać o zmianie (przepraszam za off-topic)
To co będziesz w srodku nocy wstawała i zmieniala tampony ?
Wysłany: Wto 10 Sie, 2004 15:25
nie, tamponów nie trzeba zmineiac w środku nocy tylko zaraz przed i zaraz po śnie, poniewaz jak leżysz mniej wydzieliny spływa do tamponu/na podpaskę, i spływa ona wolniej, dlatego można nosić tampony w nocy, jest to moim zdaniem wygodniejsze..
Tavion Gość
Wysłany: Wto 10 Sie, 2004 15:34
Całkowicie zgadzam się z wierzbą - jeśli podpaska jest źle założona - szczególnie w nocy - zsuwa się... a to nie jest przyjemne
Wysłany: Wto 10 Sie, 2004 15:38
tak, niestety jest to możliwe, o tyle o ile możesz się przed taką neidogodnością zabezpieczyc (np. wkładki higinieczne) o tyle jeżeli dostaniesz okres w nocy, zapewne poczuejsz (jeśli nie edziesz jeszcze spała) ja zawsze czuje kiedy dostaje okres, a jeżeli nawet byś dostała na pewno nie poleciałoby tego dużo (wiem na własnym przykładzie, kiedyś kilka dni przed spodziewanym okresem dostalam w nocy i miałam tylko brudną bieliznę) jednak może się zdażyć że przecieknie na prześcieradło (choć częsciej zdaza się to w podpaskach z "powłoczką" po których na początku spływa krew.. kiedyś mi spłynęło aż na prześcieradło) więc nie martw się =] będzie dobrze
Pozdrowienia =D
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 11 Sie, 2004 14:24
Ja nadal jestem w przekonaniu,że lepiej przy pierwszym okresie nie zakładać tamponu na noc. A okres rzeczywiście możesz dostać w nocy. I to nawet dość często się zdarza, zazwyczaj dziewczyny w dzień okresu budzą się i...niespodzianka
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sro 11 Sie, 2004 14:49
mnie to za pierwszym razem na szczescie ominelo. Choc właściwie moglam dostac w nocy bo tak kolo poludnia bylam w kiblu i szok
Wysłany: Sro 11 Sie, 2004 20:01
Tampony można nosić już nawet po pierwszej miesiączce. Ciążę tak normalnie nie można zabardzo wykryć - przynajmniej jej początki. Dopiero w piątym miesiącu ciąży można już ją rozpoznać. Pytasz się o tą ciążę... wyniki chyba z tego, że już Ty... (już wiesz o co chodzi)
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 11 Sie, 2004 20:04
Malvina napisał/a:
Aha .. Widze ze ty masz duzą wiedze na ten temat . A jeszcze mam jedno pytanie . Czy w nocy mozna dostac okres ?
Oczywiście, że można dostać okres w nocy. Twój organizm przecież aż tak nie wykrywa kiedy jest dzień czy noc
Osobiscie uwazam ze noszenie tamponow to cos zupelnie osobistego i nie powinno sie wyznaczac terminu. mozana cale nie nosic tamponow. Ciaze da sie rozpoznac po oslabieniu, wymiotach, braku miesiaczki.