Hej!!! Mam pytanko: w jakim wieku robi się badania okresowe? Szukałam w Internecie, ale jakoś nie mogłam znaleźć... :-( Czy w 2 kl. gim., czyli w wieku 15 lat, robi się je??? ]
Jak ja nienawidzę tych badań... :-(
_________________ Nie myślcie o mnie źle
Widać nam chodzi nie o to samo...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 21:43
Badania do tego roku robiło sie w klasie 2 gim., teraz bedą robione w klasie 1. Nie są takie straszne, sama przez nie przechodziłam. Porpstu bada, wzrok, wzrost, wagę i kręgosłup, co jest krępujące dla dziewczyn, bo trzeba rozpinać staniki (przynajmniej w naszej szkole)....
Wiem na czym polegają badania okresowe. Teraz idę do 2 gim., a w 1 gim. miałam je robione i zastanawiam się, czy teraz też bedę miała je robione
Nie lubię ich ponieważ mamy w szkole niezbyt miłą pielęgniarkę, która ciągle przyczepia się do tego, że jestem CHUDA. A ja doskonale o tym wiem... Przy wzroście 160 ważę 41 kg Ale co ja mam poradzić, że jem wszystko i jem normalnie, a utyć nie mogę... Podobno to taka przemaina materii. Przecież ja też bardzo chciałabym utyć A ona cały czas się przyczepia i mi dogaduje oraz robi wstyd przy całej klasie
Dlatego pytam jeszcze raz:
CZY W 2 KL. GIM., CZYLI W WIEKU 15 LAT ROBI SIĘ BADANIA OKRESOWE???
_________________ Nie myślcie o mnie źle
Widać nam chodzi nie o to samo...
Wiem na czym polegają badania okresowe. Teraz idę do 2 gim., a w 1 gim. miałam je robione i zastanawiam się, czy teraz też bedę miała je robione
Nie lubię ich ponieważ mamy w szkole niezbyt miłą pielęgniarkę, która ciągle przyczepia się do tego, że jestem CHUDA. A ja doskonale o tym wiem... Przy wzroście 160 ważę 41 kg Ale co ja mam poradzić, że jem wszystko i jem normalnie, a utyć nie mogę... Podobno to taka przemaina materii. Przecież ja też bardzo chciałabym utyć A ona cały czas się przyczepia i mi dogaduje oraz robi wstyd przy całej klasie
Dlatego pytam jeszcze raz:
CZY W 2 KL. GIM., CZYLI W WIEKU 15 LAT ROBI SIĘ BADANIA OKRESOWE???
Badania okresowe robi się tylko wtedy kiedy idzie się do nowej szkoły czyli 1 kl podstawówki, 1 kl. gimazjum i 1 kl liceum. Ja nielubie żadnych badań a tym bnardziej tych okresowych i to noirmalne! MAło to lubi takie badania bo co w tym fajnego ze musisz sie rozebrac do bielizny i jakas babka cie maca? A tak na powaznie: Nie masz sie czego bac bo nastpne badanie okresowe czeka cie dopiero za 2 lata-jak bedziesz w pierwszej klasie liceum. Wszyscy przechodzą przez te badania i jakoś żyją więc nie martw się!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pon 16 Sie, 2004 12:33
heh a ja miałam takie badania zdaje się w 4 i 5 klasie e pamięc zawodzi. Zdaje się że w każdej szkole jest troche inaczej więc może będziesz miała w 2 klasie ale nie martw sie. Przemiane masz dobrą i wiele dziewczyn dałoby wszystką żeby taka pzemiane materi mieć. Po za tym każdy człowiek jest inny i nie wiem czy chciałabyś być pod wzgędem urody dokładną kopią każdej innej osoby na swiecie. Charakter miałabyś inny ale co to zaza życie gdy nie rozpoznajesz własnej matki po wyglądzie tylko np po zapachu czy ubraniu
Badania do tego roku robiło sie w klasie 2 gim., teraz bedą robione w klasie 1. Nie są takie straszne, sama przez nie przechodziłam. Porpstu bada, wzrok, wzrost, wagę i kręgosłup, co jest krępujące dla dziewczyn, bo trzeba rozpinać staniki (przynajmniej w naszej szkole)....
No pieknie! Wlasnie ide do gimnazjum. PIekny poczatek