| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
okres
Autor Wiadomość
mindi10 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 31 Paź, 2004 13:24   okres Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hej wczoraj dostałam okres jakie podpaski są według Was najlepsze i czy podczas pierwszego okreesu można urzywać tamponów?

ewqq-nzlg
Gość
PostWysłany: Nie 31 Paź, 2004 13:29   

Gratulacje :D

Tampony możesz używać od pierwszej miesiączki. Przeczytaj jednak kilka razy instrukcję obsługi tamponu, aby nie zrobić sobie krzywdy.

Co do podpasek: www.always.pl <-- zobacz jaki jest ich asortyment i wybierz coś dla siebie. Wejdź też na www.subtelle.pl (czy jakoś tak). Jest tak również przedstawiony asortymen firmy. www.bella.pl <-- tak jak wyżej. Zawsze możesz używać podpasek "mniej znanych" z serii Lider Price bądź Biedronka. Ale ic nie polecam. Używałam wkładki tych firm i są beznadziejne. Polecam te bardziej znane firmy. Poszukaj też stronę Naturelli (może www.naturella.pl ? sprawdź!). Oni mają podobno najlepsze podpaski, które są świetne do szkoły.
Powrót do góry
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 31 Paź, 2004 16:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi się wydaje, że najlepsze są podpaski always, ale wejdź sobie na stronę tej firmy i sprawdź jaki rodzaj jest dla ciebie najlepszy. Co do tamponów to najpierw wejdź na www.dorastam.pl i zamów sobie darmową próbkę, bo po co kupować całe pudełko skoro jeszcze dokładnie nie wiesz czy dobrze będziesz się w nich czuła. Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 31 Paź, 2004 17:36   

Ja polecam Always. Niestety - są drogie... Ale jak dla mnie to najlepsze. Aha i jeszcze Naturella są dobre, tylko grube Smile

Gratuluję i witam wśród nas Smile Mr. Green
Powrót do góry
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 31 Paź, 2004 20:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Ona89. Miałam to pisać, ale wyleciało mi to z głowy. Ja już mam te darmowe tampony i kilka podpasek oraz jedną noszę do szkoły, w razie czego. O rrraju!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2187507
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 31 Paź, 2004 20:54   

Najlepszymi podpaskami są always, również naturella, tylko są odrobinkę grubsze, a co do tamponów, to można je używać przy pierwszej miesiączce, tylko, że gdy jest słabe krwawienie, to nie ma sensu ich zakładać.
Powrót do góry
smutna
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 01 Lis, 2004 11:54   smutna

http://eu.itsmybody.com dla mindi10
Powrót do góry
Anadriel Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pon 01 Lis, 2004 17:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gratuluje pierwszego okresu, choć nie jest to zbyt przyjamna sprawa... Smile co dozabezpieczenia się wydaje mi się, że możesz urzywać tamponów, ale jest to niezbyt przyjemne uczucie, choć zależy dla kogo...

Numer Gadu-Gadu
5297084
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 02 Lis, 2004 19:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

<b>Anadriel:</b> myślę, że jeżeli tampon włoży się prawidłowo, możesz czuć się pewnie, i nie ma raczej dyskomfortu. Zależy dla kogo...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2187507
Bike_chan Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 02 Lis, 2004 19:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Padpaski: always, ewentualnie bella (te sa tańsze). Ja bym proponowała te średnie - nie pamiętam nazwy, ale to indywidualne... poszukaj, masz na to jakieś 40 lat. Smile

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 02 Lis, 2004 19:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja tam już chyba wiem jakie będę używać podpaski: Naturella i/lub Bella a na noc chyba Always. Tak używa moja mama i moja siostra. Im one odpowiadają, to myślę, że dla mnie też będą odpowiadać. Patrząc również na to, że pewnie z mamą będziemy mieć wspólne... ech.

Bike_chan - ja myślę, że w ciągu roku od pierwszej miesiączki można wybrać podpaski. Rok to średnio 12 miesiączek. Zależy od organizmu, czy podoba mu się kilkomiesięczna przerwa, czy od samego początku miesiączki będą pojawiać się co miesiąc. Przez 12 miesiączek można użyć chyba wszystkie rodzaje podpasek. Ja tam nie wiem... Razz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2187507
Bike_chan Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 02 Lis, 2004 22:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mycha92 napisał/a:
Bike_chan - ja myślę, że w ciągu roku od pierwszej miesiączki można wybrać podpaski. Rok to średnio 12 miesiączek. Zależy od organizmu, czy podoba mu się kilkomiesięczna przerwa, czy od samego początku miesiączki będą pojawiać się co miesiąc. Przez 12 miesiączek można użyć chyba wszystkie rodzaje podpasek. Ja tam nie wiem... Razz

Hehe... zartowałam oczywiscie. Nawpewno wybierzesz dość szybko - kwesia kilku miesiecy, jak myślę...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
pechowa ona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 21:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja polecam podpaski Always Ultra Plus z systemen Duo Action, a co do tamponow to na poczetek OB mini a najlepiej Twoje Pierwsze Ob

Numer Gadu-Gadu
2071312
Odpowiedz do tematu