hej wczoraj dostałam okres jakie podpaski są według Was najlepsze i czy podczas pierwszego okreesu można urzywać tamponów?
Wysłany: Nie 31 Paź, 2004 13:29
Gratulacje :D
Tampony możesz używać od pierwszej miesiączki. Przeczytaj jednak kilka razy instrukcję obsługi tamponu, aby nie zrobić sobie krzywdy.
Co do podpasek: www.always.pl <-- zobacz jaki jest ich asortyment i wybierz coś dla siebie. Wejdź też na www.subtelle.pl (czy jakoś tak). Jest tak również przedstawiony asortymen firmy. www.bella.pl <-- tak jak wyżej. Zawsze możesz używać podpasek "mniej znanych" z serii Lider Price bądź Biedronka. Ale ic nie polecam. Używałam wkładki tych firm i są beznadziejne. Polecam te bardziej znane firmy. Poszukaj też stronę Naturelli (może www.naturella.pl ? sprawdź!). Oni mają podobno najlepsze podpaski, które są świetne do szkoły.
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Nie 31 Paź, 2004 16:05
Mi się wydaje, że najlepsze są podpaski always, ale wejdź sobie na stronę tej firmy i sprawdź jaki rodzaj jest dla ciebie najlepszy. Co do tamponów to najpierw wejdź na www.dorastam.pl i zamów sobie darmową próbkę, bo po co kupować całe pudełko skoro jeszcze dokładnie nie wiesz czy dobrze będziesz się w nich czuła.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 31 Paź, 2004 17:36
Ja polecam Always. Niestety - są drogie... Ale jak dla mnie to najlepsze. Aha i jeszcze Naturella są dobre, tylko grube
Zgadzam się z Ona89. Miałam to pisać, ale wyleciało mi to z głowy. Ja już mam te darmowe tampony i kilka podpasek oraz jedną noszę do szkoły, w razie czego. O rrraju!!!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 31 Paź, 2004 20:54
Najlepszymi podpaskami są always, również naturella, tylko są odrobinkę grubsze, a co do tamponów, to można je używać przy pierwszej miesiączce, tylko, że gdy jest słabe krwawienie, to nie ma sensu ich zakładać.
Gratuluje pierwszego okresu, choć nie jest to zbyt przyjamna sprawa... co dozabezpieczenia się wydaje mi się, że możesz urzywać tamponów, ale jest to niezbyt przyjemne uczucie, choć zależy dla kogo...
_________________ Obojętność jest jak lód polarny na biegunach: zabija wszystko. (Honore de Balzac)
Padpaski: always, ewentualnie bella (te sa tańsze). Ja bym proponowała te średnie - nie pamiętam nazwy, ale to indywidualne... poszukaj, masz na to jakieś 40 lat.
_________________ ... to wszystko zależy od ciebie, do kogo będziesz strzelał
to wszystko zależy od ciebie, za co i kogo bedziesz umierał ...
A ja tam już chyba wiem jakie będę używać podpaski: Naturella i/lub Bella a na noc chyba Always. Tak używa moja mama i moja siostra. Im one odpowiadają, to myślę, że dla mnie też będą odpowiadać. Patrząc również na to, że pewnie z mamą będziemy mieć wspólne... ech.
Bike_chan - ja myślę, że w ciągu roku od pierwszej miesiączki można wybrać podpaski. Rok to średnio 12 miesiączek. Zależy od organizmu, czy podoba mu się kilkomiesięczna przerwa, czy od samego początku miesiączki będą pojawiać się co miesiąc. Przez 12 miesiączek można użyć chyba wszystkie rodzaje podpasek. Ja tam nie wiem...
Bike_chan - ja myślę, że w ciągu roku od pierwszej miesiączki można wybrać podpaski. Rok to średnio 12 miesiączek. Zależy od organizmu, czy podoba mu się kilkomiesięczna przerwa, czy od samego początku miesiączki będą pojawiać się co miesiąc. Przez 12 miesiączek można użyć chyba wszystkie rodzaje podpasek. Ja tam nie wiem...
Hehe... zartowałam oczywiscie. Nawpewno wybierzesz dość szybko - kwesia kilku miesiecy, jak myślę...
_________________ ... to wszystko zależy od ciebie, do kogo będziesz strzelał
to wszystko zależy od ciebie, za co i kogo bedziesz umierał ...