Wysłany: Czw 04 Wrz, 2003 20:57 Co sie dzieje ze mną?
Otóż mam taki oto problem...
Niedawno miałam okres...skonczył mi się przez rozpoczęciem roku (w niedziele) i go nie było....a dzisiaj rano wstaje i znowu mam!
Mama sie martwi i chce mnie do ginekologa zaciagnąć, ale nie nie chce
Powiedzcie czy to normalne?
I niedawajcie mi linków z odpowiedzią bo nie chce w taki sposób otrzymać odpowiedzi....
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Czw 04 Wrz, 2003 22:01
Mi się też tak zdaża... ale nie mam aż takiej dużej przerwy (np... na rano nie mam, a popołudniu ma )... Nie wiem, czy to normalne... Lepiej posłuchać mamy
Tak jak powiedzialy dziewczyny, na poczatku okresu to normalne. Miesiaczka dopiero za pare lat stanie sie regularna. Jesli twoja mama sie martwi, idz do ginekologa. Obydwie bedziecie spokojniejsza jak dowiecie sie ze wszystko jest w pozadku A ginekolog to naprawde nic strasznego.
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*
Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Akacja12 Gość
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2003 08:27
Normalka moja kolezanka miala pol roku przerwy...wiec spoko
Półroczny okres napewno powinien być źródłem niepokoju.
Jeśli okres przeciąga się dłużej niż 8 dni (pierwszy ok. 10), to dobrze by było odwiedzić lekarza. Taki długi okres może być tylko przejawem burzy hormonalnej, ale też poważnych chorób.
Ja tylko rozwinę bardziej wypowiedź Anya
Akacja powiedziała że jej koleżanka PRZEZ POŁ ROKU NIE MIAŁA OKRESU
zaś ty zrozumiałeś że PRZEZ PÓŁ ROKU MIAŁA OKRES
hehe...
Racja. Źle przeczytałem.
Jak pół roku nie miała okresu, to nic złego się nie stało. Taka przerwa między pierwszym a drugim nie jest niczym niepokojącym.
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sro 08 Paź, 2003 12:17
no właśnie Deg...o to mi chodziło. Bo ona powiedziała ze miala okres...normalnie tak długo jak być powinno, a potem przez pol roku nie miala, i w koncu wlasne pare dnie temu powiedziala mi ze teraz juz ma.