| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
niech kazda dziewczyna napisze!
Autor Wiadomość
issa27 Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 25 Sie, 2004 21:09   niech kazda dziewczyna napisze! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

witam was !mam do was pewna prosbe napiszcie mi historie jak dostalyscie sowj pierwszy okres i jak powiedzialyscie o tym mamie!to dla mnei wazne prosze piszcie!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4019630
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 25 Sie, 2004 21:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

http://dziecionline.pl/forum/viewtopic.php?t=1928&highlight=pierwszy+okres

Ja co prawda jeszcze pierwszego okresu nie miałam,ale mamie powiedzieć jest łatwo. Na pewno Cię nie wyśmieje. Podejdź do niej, jak będzie sama i powiedz "Mamo, mam okres". Jesli naprawdę się wstydzisz palnij coś w stylu "Eee...mamo, podpaski się skończyły!". Już bedzie wiedziała,o co chodzi Wink .

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tina
Gość
PostWysłany: Czw 26 Sie, 2004 10:13   

a co tu dużo opowiadać dostałąm wieczorem i to powiedzialam .............. proste
Powrót do góry
dziewczyna
Gość
PostWysłany: Czw 26 Sie, 2004 10:59   

ja dostałam okres w dniu moich 12 urodzin, wtedy byłam na wakacjach u baci wiec niemiałam czego sie wstydzic i babci powiedziałam :) hehs to normalka ze kazda dziewczyna bedzie miała okres :P hehs :) bedzie dobrze i niemasz czego sie martwic... mozesz powiedziec jak dostaniesz juz okres ze jestes juz kobieta :D pozdrowionka :))
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Czw 26 Sie, 2004 11:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kurczę... te powtarzające tematu są już nuuudne... już chyba ze 4 razy to opowiadałam... Rolling Eyes
Okres dostałam u cioci na wakacjach, nie miałam podpasek, ani nic, więc chcac nie chcąc powiedziałam cioci, że dostałam okres a nic nie wzięłamm, czy mogłaby mi pożyczyć ? No i dała Wink . I to koniec tej wzruszającej historii Laughing
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 26 Sie, 2004 14:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wrr...Ludzie czy wy wiecie po co jest ta ikonka u góry strony z napisem SZUKAJ???? Wpisz sobie tam miesiączka albo okres i znajdzie ci napewno kilkadziesiąt tematów...Jezu co w tym takiego trudnego? Podchodzisz do mamyh i mówisz DOSTAŁAM OKRES!!!!!!!!!!!!!! Co innego mozna powiedziec? ehhh...czy wy nie przesadzacie?

Numer Gadu-Gadu
730730
klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 26 Sie, 2004 23:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja się tak zastanawiałam...gdybym dostała nagle okres(chociaż nie chcę, i raczej nie będę mieć...przypadkowo usłyszałam że mama i moja siostra dostały okres jak miały 16 lat...więc ja chyba też tak dostanę) i mamie powiedziała, to nie wiem, czy by się zastanawiała, z kąd wiem że to 'to'...bo w szkole nic o tym nie mówią itd... Rolling Eyes

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 27 Sie, 2004 11:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Klacz no spokojnie, Twoja mama na pewno zrozumie...Np. będzie bardziej się cieszyć jak dostaniesz i będziesz wiedziała,co to jest, niż jakbyś dostała i płakała,że jesteś chora... Najwyżej jej powiesz,że rozmawiałaś o tym z koleżankami,choć nie sądzę,żeby pytała sie Ciebie skąd wiesz co to OKRES. Prawdopodbnie dostaniesz okres w wieku 16 lat tak jak Twoja siostra i mama ale nie jest tak zawsze. Jeśli będziesz miała 13,14 lat i dostaniesz miesiączkę mama na pewno nie będzie się dziwić,że wiesz co to znaczy.

Clover Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pią 03 Wrz, 2004 16:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie martw sie ja mamie powiedziałam i ona sie usmiechneła tak szczeże to gożej jest powiedzieć tacie Mr. Green
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Sob 04 Wrz, 2004 11:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja jeszce nie dostalam i myślę ze 11 lat to jeszzce za wcześnie na pierwszą miesiączkę , chociaż znam parę dziewczyn ktore w iweku 10,11 lat dostaly pierwszej miesiączki. Ale ja bym nie chciala tak wczesniej...

Clover ty jestes dziewczyną , tak? Bo w profilu masz płeć mężczyzny...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Mon!śka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 12:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja pamiętam, że było to jak miałam 12 lat. Poszłam wieczorem do łazienki i tam była taka malutka kropelka krwi. Szybko ją sprałam. Później powiedziałam mamie, ale mama nic mi na to nie odpowiedziała. Ja jeszcze wtedy nie podejrzewałam, że mój pierwszy okres już się zbliża!!! Na drugi dzień jak się rano obudziłam strasznie mnie bolał brzuch i był to taki ból jakiego nigdy wcześniej nie miałam. Ale poszłam do łazienki i... nic. Więc zjadłam śniadanko i znowu poszłam do łazienki, a tam... malutka plamka. Szybko zawołałam mamę, która pożyczyła mi swoją podpaskę i powiedziała tacie, że by mi kupił podpaski Embarassed Evil or Very Mad Później mi powiedziała, że tak podejrzewała, że to może być "to", i wytłumaczyła mi jak się wszystko oblicza i jest OK. Moja koleżanka dostała w szkole, ale na szczęście byłam w pobliżu i pożyczyłam jej podpaski. Pozdrawiam!!! Pa!

niki
Gość
PostWysłany: Pon 06 Wrz, 2004 19:40   

JA DOSTAŁAM PIERWSZĄ MIESIĄCZKĘ GDY MIAŁAM 13LAT PAMIĘTAM BARDZO DOBRZE JAK TO BYŁO WESZŁAM DO ŁAZIENKI I OKAZAŁO SIĘ ŻE NA MAJTKACH MAM KREW NAJPIERW MYŚLAŁAM ŻE JESTEM BRUDNA WIĘC CIĄGLE WCHODZIŁAM DO WANNY ALE POTEM POWIEDZIAŁAM MAMIE I MAMA MI POWIEDZIAŁA ŻE TO OKRES BYŁAM ZŁA ALE POTEM MI PRZESZŁOWTEDY NIE UMIAŁAM ZAŁOŻYĆ PODPASKI TERAZ JUŻ UMIEM I TERAZ SOBIE MYŚLĘ ŻE TO NIC ZŁEGO KAŻDA DZIEWCZYNA MA OKRES TO NIC ZŁEGO UWIESZCIE MI TO TO TYLE PA.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu