najlepiej jest wysypiać sie mniej wiecej 8 - 10 godzin
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2004 13:15
Też myśle że 8 lub 9 bo w młodszym wieku zawsze mi mówili że mam spać 10!! godz. paranoja ja śpie chyba 8,5 czasami nawet 7 czasami 11 ale i tak jak się położe to mam najpierw 0,5 godz. bezsenności bo myśle o problemach, co będe jutro robił, co chwile musze do WC i jest tak ciepło ale wiem że nie moge zrzucać hołdry bo rano jest zimno jak w lodówce kilka razy obudziłem się na ziemi to naprawdę było mi zimno...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2004 20:23
Wystarczy Ci 8 - 9 godzin snu. Dzieciom conajmniej 10 - 12.
Aren ... chociarz Ty masz fajnei ze 5 min. ja to się z 2 h męcze ... ;( . Moj rekord to 4 h i 35 min - jakos tak ;] Oczywiscie probowalam zasnac ale nie dalam rady.. Jejq ... to bylo straszne ... A tak do tematu to inni Ci napisali ile masz spac wiec po co mam po nich powtarzac
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2004 21:32
ja tam nieraz nie przesypiam całej nocy, no ale cóż taki już mój urok =P często nie spie do 3 czy 4 (bo koło 12 czy 1 sie kłade) a co 1 minut sie budze i znowu tym razem pół h nie umiem zasnąć, to dopiero jest męczarnia ludzie (zdaza sie co jakies hm.. 2 czy 3 dni)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sob 04 Wrz, 2004 11:28
Cytuję to co jest napisane w oim SENNIKU
" Różni ludzie w zależności od wieku mają zróżnicowane zapotrzebowanie na czas trwania snu. W Twoim nastoletnim wieku zalecany jest czas snu 8-9 godzin. Rodzicom powinno wystarczyć 7-8 godzin ,a dziadkowie mogą czuć się rześko nawet po 5-6 godzinach. Ważne także jest , czy chodzisz spać o regularnej porze, gdyż organizm preferuje stałe rytmy i źle reaguje , gdy zapominasz o jego przyzwyczajeniach. "
Mam do Was pytanie... O której godzinie kładziecie się spać? Podajcie również na która wtedy macie do szkoły.
Sami10 o co ci chodzi?
( godzin w zupełności wystarczy. Ja teraz w piątej klasie mam cały czas na 8 i zasypiam gdzies tak o 22 , 22:30. A budzę się o 6.45 :wink:
Ja jestem w V klasie, i niezależnie o której mam wstać(chyba że coś big ważnego to wczesniej idę spać) to idę do łóżka koło 1-4. A z zasypianiem często mam problem na 3 godziny:/