a tak apropos , czym różniom się wkładki do podpasek ?? jak je rozróżnić ?? i co do czego służy ?? bo jestem troche niedoinformowana
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
milczenie jest złotem (ale nie zawsze)
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2004 19:32
Wkładki - między okresami, przed pierwszą miesiączką. Są cieniutkie i mają małą powierzchnię chłonącą, więc podczas obfitego krwawienia zawiodą.
Podpaski - podczas krwawienia, czyli w trakcie miesiączek.
Czy rozmiary są, to nie wiem. Ale wiem, że masz wybór, na np. perfumowane, przewiewne, zwykłe, kształty etc.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2004 19:42
Nie,raczej nie. Wszystkie wkładki są mniej więcej tej samej wielkości.
Podpaska jest większa,grubsza,ma przylepca i może mieć skrzydełka. Stosowana jest do okresu.
Wkładka higieniczna też ma przylepca,ale nie ma skrzydełek. Jest znacznie chudsza i mniejsza i stosowana jest między okresami do wydzieliny śluzowej.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sro 29 Wrz, 2004 16:01
to ja może wiecie dodam jeszcze coś od siebie (co do tematu postu, to nie, wkładki nie mają mają rozmiarówki, ich rozmiar jest "uniwersalny") =) więc wkładek można też używać na początku oraz na końcu okresu (zazwyczaj wtedy krwawienia są najsłabsze) bądź jeżeli ktoś ma bardzo skąpe krwawienia przez cały okres (i to się zdaża) może takowych uzywać..
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..