| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
ile to moze trwac...?
Autor Wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 25 Paź, 2004 20:56   ile to moze trwac...?

MAm pytanie, juz jakis czas mam wudzieline ale ile ona moze trwac... u mnie juz 2 lata jakos, boje sie ze moze to byc jakas choroba:(
Przejdź na dół
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 25 Paź, 2004 21:01   

Jeżeli jest mleczno-biała lub przezroczysta i gęsta no to nic złego się nie dzieje. I jeżeli nie ma paskudnego "zapachu". Jeżeli ma natomiast inny kolor, cuchnie i swędzą cię okolice pochwy, warg sromowych etc. to porozmawiaj z mamą i wybierz się do ginekologa!
Jak na mój gust, już niedługo powinnaś dostać okres Wink A zazwyczaj jest tak, że jak ci ona zniknie np. na 10 dni to juz możesz byc pewna, że dostaniesz okres Wink
Ja taką wydzielinę miałam dokładnie rok (równe 365 dni Mr. Green ) ale znam osobę, która miała ją ok. 3 lata Razz
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 25 Paź, 2004 21:07   

dzieki:) troche mi ulzylo hihi
Powrót do góry
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 18:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gabrielen nie chcę się z Tobą sprzeczać ale mi się wydaje jednak że ten zapach jest normalny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
7735521
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 19:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ta wydzielina nie konczy sie gdy dostajemy okres. Ona jest ciagle tlyko ze w roznych dniach moze byc jej wiecej lub mniej. W czasie owulacji jest jej najwiecej, a przed i po okresie jest jej mniej. A wydzielina jest az do osiagniecia przez kobiete menopauzy Wink potem juz chyba jej nie ma, lub jest mniejsza Razz

mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 15:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sami10-I Ty i Gabi macie rację. Ta "bezpieczna" wydzielina też trochę śmierdzi,ale nie tak mocno i zupełnie inaczej niż upławy. Upławy czuś na jakąś odległość i śmierdzą o wiele gorzej.

Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 17:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mroweczka czym się różni zwykła wydzielina od upławów? Ja mam jakąś wydzielinę i moja babcia mówi, że to upławy, ale ona nie śmierdzi.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 19:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jedni mówią że wydzielina jest normalna ale są tacy którzy mówią że upławy ta jakaś choroba ale na moje to to samo wejdź na stronę www.dorastam.pl i tam znalawłam słowniczek

Juwenta napisał/a:
ta wydzielina nie konczy sie gdy dostajemy okres. Ona jest ciagle tlyko ze w roznych dniach moze byc jej wiecej lub mniej. W czasie owulacji jest jej najwiecej, a przed i po okresie jest jej mniej. A wydzielina jest az do osiagniecia przez kobiete menopauzy Wink potem juz chyba jej nie ma, lub jest mniejsza Razz
a co to w ogóle jest ta OWULACJA?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 19:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1. Owulacja to inaczej jajeczkowanie. Jajeczko jest uwalniane ok. 14 dnia cyklu (gdzies tak w polowie trwanai cyklu) i wtedy mozna w ciaze zajść, sa to dni płodne. A miesiączka to tez inaczej menstruacja
2. Upławy sa objawem chorobowym, najczesciej jakiejs infekcji. śluz zmienia wtedy kolor, jest ciemny, np. zielonkawy, brzydko pachnie, moze byc tez swedzenie, pieczenie itp. A jesli jest wszystko w pozadku to nie sa uplawy tlyko normalny sluz.

Odpowiedz do tematu