Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 20:56 ile to moze trwac...?
MAm pytanie, juz jakis czas mam wudzieline ale ile ona moze trwac... u mnie juz 2 lata jakos, boje sie ze moze to byc jakas choroba:(
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 21:01
Jeżeli jest mleczno-biała lub przezroczysta i gęsta no to nic złego się nie dzieje. I jeżeli nie ma paskudnego "zapachu". Jeżeli ma natomiast inny kolor, cuchnie i swędzą cię okolice pochwy, warg sromowych etc. to porozmawiaj z mamą i wybierz się do ginekologa!
Jak na mój gust, już niedługo powinnaś dostać okres A zazwyczaj jest tak, że jak ci ona zniknie np. na 10 dni to juz możesz byc pewna, że dostaniesz okres
Ja taką wydzielinę miałam dokładnie rok (równe 365 dni ) ale znam osobę, która miała ją ok. 3 lata
ta wydzielina nie konczy sie gdy dostajemy okres. Ona jest ciagle tlyko ze w roznych dniach moze byc jej wiecej lub mniej. W czasie owulacji jest jej najwiecej, a przed i po okresie jest jej mniej. A wydzielina jest az do osiagniecia przez kobiete menopauzy potem juz chyba jej nie ma, lub jest mniejsza
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 27 Paź, 2004 15:18
Sami10-I Ty i Gabi macie rację. Ta "bezpieczna" wydzielina też trochę śmierdzi,ale nie tak mocno i zupełnie inaczej niż upławy. Upławy czuś na jakąś odległość i śmierdzą o wiele gorzej.
jedni mówią że wydzielina jest normalna ale są tacy którzy mówią że upławy ta jakaś choroba ale na moje to to samo wejdź na stronę www.dorastam.pl i tam znalawłam słowniczek
Juwenta napisał/a:
ta wydzielina nie konczy sie gdy dostajemy okres. Ona jest ciagle tlyko ze w roznych dniach moze byc jej wiecej lub mniej. W czasie owulacji jest jej najwiecej, a przed i po okresie jest jej mniej. A wydzielina jest az do osiagniecia przez kobiete menopauzy potem juz chyba jej nie ma, lub jest mniejsza
1. Owulacja to inaczej jajeczkowanie. Jajeczko jest uwalniane ok. 14 dnia cyklu (gdzies tak w polowie trwanai cyklu) i wtedy mozna w ciaze zajść, sa to dni płodne. A miesiączka to tez inaczej menstruacja
2. Upławy sa objawem chorobowym, najczesciej jakiejs infekcji. śluz zmienia wtedy kolor, jest ciemny, np. zielonkawy, brzydko pachnie, moze byc tez swedzenie, pieczenie itp. A jesli jest wszystko w pozadku to nie sa uplawy tlyko normalny sluz.