| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Ból
Autor Wiadomość
ewqq-nzlg
Gość
PostWysłany: Pon 18 Paź, 2004 19:42   Ból

Mam pytanie. Co mogło oznaczać to, że dzisiaj rano skręcałam się z bólu? To był chyba jajnik, ale mama mówi że jelita. To nie to miejsce! Ja czuję że to jajnik, bo w tamtym i w poprzednim tygodniu bolało mnie podobnie, no może trochę mniej, ale po drugiej stronie. Teraz też mnie boli. A poza tym macica mnie nie boli. Czy to może oznaczać że okres już nie długo do mnie zapuka? (aaa, zapomniałam dodać: mam 12 i pół roku).
Przejdź na dół
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pon 18 Paź, 2004 19:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to bardzo mośliwe. A może powninnaś iść do lekarza bo nigdy nie wiadomo? Do zwykłego pediatry który zawsze Cię leczy i powiedz co Cię gnębi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 18 Paź, 2004 22:18   

Ja myślę, że to za niedługo dołączysz do grona, którego wakacje są liczeniem na jak najkrótszy okres i to w czasie deszczu Smile jak ból nie ustanie powinnaś iść do lekarza, a gdzie tak dokłądnie cię boli bo po prawej jest wyrostek robaczkowy, a on jak się ma zapalenie strasznie boli, wiem bo sama miałam. Jesli to on to radze się udać do lekarza
Powrót do góry
ewqq-niezalogowana
Gość
PostWysłany: Wto 19 Paź, 2004 16:13   

Wiecie co? Dzisiaj moja najlepsza kumpela dostała po raz drugi okres, i tym razem spytałam się jej gdzie to boli. Ją podobno też tak bolało zamin dostała okres. Mówi, że to boli tam gdzie mnie i jeszcze po środku...
Powrót do góry
ewqq-niezalogowana
Gość
PostWysłany: Wto 19 Paź, 2004 16:15   

Aha, boli różnie. Dzisiaj na matmie bolało po lewej, a na w-fie po prawej albo odwrotnie. Teraz trochę po prawej ale tak tylko chwilowo.
Powrót do góry
Bike_chan Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 20 Paź, 2004 18:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj, tak, to bardzo możliwe, że to okres, ale równie pradopodobne, że coś innego. Jeżeli oczekiwane krwawienie się nie pojawi w nabliższym czasie, to radze pójść do lekarza, bo to może coś innego. Pozdrawiam!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
BamBI Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 21 Paź, 2004 14:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a mnie sie wydaje że wcale nie musisz iśc do lekarza. Mnie też często bolał brzuch, potem dostałam okres i sie niemartwie Smile . to będzie twoja decyzja ale gdy dojrzewasz brzuch często boli ( niektórych)
Powrót do góry
ewqq-nzlg
Gość
PostWysłany: Pią 22 Paź, 2004 08:15   

Zaraz jadę do lekarza i sie przekonam. A ak poza tym wczoraj w szkole poszłam z tym do higienistki się poradzić, i ona mówi że to okres się zbliża. Oceniła mnie wysoko w rozwoju piersi itp. Powiedziała, że w moim wieku większość dziewczyn dostaje okres, i ja niedługo do nich dołączę. No cóż, jak wrócę od lekarza to Wam napiszę co mi na to powiedziała...
Powrót do góry
ewqq-nzlg
Gość
PostWysłany: Pią 22 Paź, 2004 12:23   

Właśnie wróciłam (byłam jeszcze na zakupach) od lekarza. Powiedziała, że poprostu jajniki zaczynają pracować i to może potrwać nawet pół roku. Ja nie wytrzymam pół roku!!! Ale całe szczęście zapisała mi No-spa forte. Dodam, że dlatego forte, bo się bardziej opłaca niż zwykła, a poprostu będę brać pół tabletki. To chyba tyle...
Powrót do góry
BamBI Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 22 Paź, 2004 12:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie wytrzymasz z tego powodu że nie masz jeszcze okresu Question Uwierz mi to nic przyjemnego
PS: no i mówiłam że nie musisz iść do lekarza po prostu dojrzewasz Very Happy
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 22 Paź, 2004 14:34   

Nospa działa o wiele gorzej od kąd nie jest na recepte, chyba, że forte jest Shocked . Kiedyś mi pomagała, teraz ciagle szukam jakieś środka przeciw bólowego i dla mnie najlepszy jest Ibuprom
Powrót do góry
ewqq-nzlg
Gość
PostWysłany: Pią 22 Paź, 2004 15:14   

Forte jest na recepte. Aha, zapomniałam dodać, że wczoraj wzięłam Apap. Nie pomogło :cry:
Powrót do góry
ewqq-nzlg
Gość
PostWysłany: Pią 22 Paź, 2004 15:16   

Sorry, za kolejny post ale nie zauważyłam poprzedniego posta. Bambi, nie mogę wytrzymać z bólem a nie dlatego że nie mam miesiączki. Akurat nie zależy mi tak bardzo na tym, żeby ją dostać, jednak jak przyjdzie to będę z siebie dumna i tyle. A ten ból jest wnerwiający...
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 22 Paź, 2004 20:10   

Będziesz dumna a po godzinie zaczniesz żałować, że nie jesteś dzieckiem...
Ze mną też rak było - będę dumna, ja już chcę, to takie fajne etc. a przyszło i co? Byłam "przygotowana" a jak już się pojawiła to "co robić?!" i panika. Do tego po godzinie obliczałam ile razy w ciągu życia będę musiała jeszcze mniej więcej mieć... RazzRazzRazz

A ból ci najdłużej po miesiącu przejdzie - ja też tak miałam i się załamywałam, a po tygodniu nic już nie czułam.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu