Mam pytanie. Co mogło oznaczać to, że dzisiaj rano skręcałam się z bólu? To był chyba jajnik, ale mama mówi że jelita. To nie to miejsce! Ja czuję że to jajnik, bo w tamtym i w poprzednim tygodniu bolało mnie podobnie, no może trochę mniej, ale po drugiej stronie. Teraz też mnie boli. A poza tym macica mnie nie boli. Czy to może oznaczać że okres już nie długo do mnie zapuka? (aaa, zapomniałam dodać: mam 12 i pół roku).
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pon 18 Paź, 2004 19:48
to bardzo mośliwe. A może powninnaś iść do lekarza bo nigdy nie wiadomo? Do zwykłego pediatry który zawsze Cię leczy i powiedz co Cię gnębi.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 18 Paź, 2004 22:18
Ja myślę, że to za niedługo dołączysz do grona, którego wakacje są liczeniem na jak najkrótszy okres i to w czasie deszczu jak ból nie ustanie powinnaś iść do lekarza, a gdzie tak dokłądnie cię boli bo po prawej jest wyrostek robaczkowy, a on jak się ma zapalenie strasznie boli, wiem bo sama miałam. Jesli to on to radze się udać do lekarza
ewqq-niezalogowana Gość
Wysłany: Wto 19 Paź, 2004 16:13
Wiecie co? Dzisiaj moja najlepsza kumpela dostała po raz drugi okres, i tym razem spytałam się jej gdzie to boli. Ją podobno też tak bolało zamin dostała okres. Mówi, że to boli tam gdzie mnie i jeszcze po środku...
ewqq-niezalogowana Gość
Wysłany: Wto 19 Paź, 2004 16:15
Aha, boli różnie. Dzisiaj na matmie bolało po lewej, a na w-fie po prawej albo odwrotnie. Teraz trochę po prawej ale tak tylko chwilowo.
Oj, tak, to bardzo możliwe, że to okres, ale równie pradopodobne, że coś innego. Jeżeli oczekiwane krwawienie się nie pojawi w nabliższym czasie, to radze pójść do lekarza, bo to może coś innego. Pozdrawiam!
_________________ ... to wszystko zależy od ciebie, do kogo będziesz strzelał
to wszystko zależy od ciebie, za co i kogo bedziesz umierał ...
a mnie sie wydaje że wcale nie musisz iśc do lekarza. Mnie też często bolał brzuch, potem dostałam okres i sie niemartwie . to będzie twoja decyzja ale gdy dojrzewasz brzuch często boli ( niektórych)
ewqq-nzlg Gość
Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 08:15
Zaraz jadę do lekarza i sie przekonam. A ak poza tym wczoraj w szkole poszłam z tym do higienistki się poradzić, i ona mówi że to okres się zbliża. Oceniła mnie wysoko w rozwoju piersi itp. Powiedziała, że w moim wieku większość dziewczyn dostaje okres, i ja niedługo do nich dołączę. No cóż, jak wrócę od lekarza to Wam napiszę co mi na to powiedziała...
ewqq-nzlg Gość
Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 12:23
Właśnie wróciłam (byłam jeszcze na zakupach) od lekarza. Powiedziała, że poprostu jajniki zaczynają pracować i to może potrwać nawet pół roku. Ja nie wytrzymam pół roku!!! Ale całe szczęście zapisała mi No-spa forte. Dodam, że dlatego forte, bo się bardziej opłaca niż zwykła, a poprostu będę brać pół tabletki. To chyba tyle...
nie wytrzymasz z tego powodu że nie masz jeszcze okresu Uwierz mi to nic przyjemnego
PS: no i mówiłam że nie musisz iść do lekarza po prostu dojrzewasz
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 14:34
Nospa działa o wiele gorzej od kąd nie jest na recepte, chyba, że forte jest . Kiedyś mi pomagała, teraz ciagle szukam jakieś środka przeciw bólowego i dla mnie najlepszy jest Ibuprom
ewqq-nzlg Gość
Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 15:14
Forte jest na recepte. Aha, zapomniałam dodać, że wczoraj wzięłam Apap. Nie pomogło :cry:
ewqq-nzlg Gość
Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 15:16
Sorry, za kolejny post ale nie zauważyłam poprzedniego posta. Bambi, nie mogę wytrzymać z bólem a nie dlatego że nie mam miesiączki. Akurat nie zależy mi tak bardzo na tym, żeby ją dostać, jednak jak przyjdzie to będę z siebie dumna i tyle. A ten ból jest wnerwiający...
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 20:10
Będziesz dumna a po godzinie zaczniesz żałować, że nie jesteś dzieckiem...
Ze mną też rak było - będę dumna, ja już chcę, to takie fajne etc. a przyszło i co? Byłam "przygotowana" a jak już się pojawiła to "co robić?!" i panika. Do tego po godzinie obliczałam ile razy w ciągu życia będę musiała jeszcze mniej więcej mieć...
A ból ci najdłużej po miesiącu przejdzie - ja też tak miałam i się załamywałam, a po tygodniu nic już nie czułam.