Cze
Czy ja wiem ja jak miałam 11 lat rozwiązywałam takie tesy dla ... nio dorosłych <lol>
można spróbować ... zreszta logika i myslenie jest ... dla wszystkich
Moim zdaniem takie testy mierzą jedynie umiejętność rozwiązywania testów, ale może nawet poświęce na to te 15 minut.....
_________________ I ze zgrozą pojąłem, że zazdrościć zdolnym
Temu, co w otchłań biegnie z skwapliwością wściekłą,
I, własną krwią pijany, po życiu mozolnym
Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 24 Paź, 2004 13:23
Ja nie zrobię sobie testu, bo o 18.00 się umówiłam z koleżankami na ploty pod kinem, do którego mamy na 19.00
Moim zdaniem takie testy mierzą jedynie umiejętność rozwiązywania testów, ale może nawet poświęce na to te 15 minut.....
Coś w tym pewno jest... Choć w takim razie jak inaczej zmierzyć inteligencję? Nie podoba mi się też to, że na każde zadanie jest określony limit czasu. Czasem 30 sekund to za malo na niektóe zadania (jak bylo to rok temu).
_________________ Zapraszam na moje nowe Forum: kolej, podróżni, Mazowsze. (adres w przycisku www)
Ponieważ nie bardzo wiadomo czym dokładnie jest inteligencja, to jest dość oczywiste że nie ma jej również jak mierzyć.
_________________ I ze zgrozą pojąłem, że zazdrościć zdolnym
Temu, co w otchłań biegnie z skwapliwością wściekłą,
I, własną krwią pijany, po życiu mozolnym
Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
Hmm.. inteligencja to zespol pewnych cech osobowościowych... Te testy pomagają je orkeślić i na ich podstawie otrzymuje się PRZYBLIŻONY i UPROSZCZONY wskaźnik, zwany ilorazem inteligencji.
_________________ Zapraszam na moje nowe Forum: kolej, podróżni, Mazowsze. (adres w przycisku www)