| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Problemy z koleżankami...- new

Czy koleżanki dokuczają ci na tematy dojrzewania ?
Tak i to często.
5%
 5%  [ 1 ]
Czasami.
27%
 27%  [ 5 ]
Tak, ale rzadko.
66%
 66%  [ 12 ]
Głosowań: 0
Wszystkich Głosów: 18

Autor Wiadomość
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 22 Kwi, 2003 15:02   Problemy z koleżankami...- new Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam kilka koleżanek, które od V klasy podstawówki noszą stanik i równie długo mają miesiączkę. Są paskudne i przemądrzałe Twisted Evil . Cięgle dokuczają mi, że jestem mały dzieciak ( nie miesiączkuję i nie noszę stanika Embarassed ).
Mam ich dosyć, ale narazie nie przejmuję się nimi. Czuję jednak, że kiedyś wybuchnę na nie z krzykiem. Tylko, że ja jestem taka, że nie umiem nikomu "powiedzieć do słuchu" (tzn. "podskoczyć").
Może poradzicie jak mam sobie z nimi poradzić, bo niedługo nie wytrzymam !!! Confused
Proszę o szybką odpowiedź Exclamation

Mam też małą ankietkę...
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 22 Kwi, 2003 16:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja chodze do v klasy i mam stanik (najmniejwszy jaki byl w sprzedarzy)

jesli chodzi o piersi to powiedz im ze czym puzniej rosna tym w przyszlosci sa ladniejsze i zgrabniejsze.

a miesiaczke wczesniej maja dziewczyny kture sa pulchne!
co sie martwic jak miesiaczke na pewno dostaniesz a piersi na pewno ci urosną!!!

Numer Gadu-Gadu
7399523
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 26 Kwi, 2003 14:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli da Ci to poczucie komfortu - też noś stanik!
Pamiętaj, że dojrzewanie fizyczne (np. rozwój biustu czy termin pierwszej miesiączki) nie zawsze idzie w parze z dojrzewaniem psychicznym. A to właśnie od dojrzałości psychicznej najwięcej w życiu zależy.

A tak przy okazji - jeśli jesteś zdenerowana i szaleją w Tobie emocje - wybuchnij. Będzie Ci lepiej.

Anya Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 03 Wrz, 2003 21:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

sory ze odnawiam topic

ja dopiero w 1 gim jestem miesiączkująca i nosze stanik, ale nie jestem zbty chętna do ujawnaiania tego komu sie da.
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 05 Wrz, 2003 15:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jesli piersi zaczęły ci juz rosnąc to mozesz nosic stanik lub chodziaz top ;] ale jesli ci nie zaczely rosnąc to nie noś nie ma po co!!! Ciesz się jak najdłużej swoją młodościa i dzieciństwem!! Nie da sie oszukać matki natury. Piersi ci urosną i mieisiączke tez dostaniesz ale wszytko w swoim czasie. A to że koleżanki ci dokuczają to już ich problem a nie twój. POzdrawiam!!!
-gościówa
p.s w mlodym wieku jak ktos szybko rosnie i wygląda na starszego niz jest np. ma 12 lat a wygląda na 15 mowi sie ze szybko DOJRZEWA ( napewno ci sie wydaje ze taka osoba ma fajnie bo szybciej dostaje miesiączke i szybciej rosna jej piersi) Ale w starszym wieku to przeszkadza bo to juz nie jest DOJRZEWANIE tylko STRARZENIE SIE i taka osoba co bardzo syzbko dojrzewa to będzie tez sie szybciej starszała w prszyszłosci a ty będziesz wyglądała pięknie i młodo więc sie powinnas z tego cieszyć!!! One będą miały załozmy 30 lat a będa wygladały na 40 a ty na 20 !!!

Numer Gadu-Gadu
730730
Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 05 Wrz, 2003 16:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To tylko swiadczy o tym ze twoje kolezanki sa wiekrzymi dzieciakami niz ty. To nie biust i miesiaczka sprawiaja ze czlowiek jest dorosly, tylko to jak mysli i jak patrzy na swiat.
Ja tez pozno dostalam okres, a piersi urosly mi ostatniej w klasie. Tez sie ze mnie smiali... Ale nigdy sie tym nie przejmowalam. Pod koniec szkoly nie dosc ze bylam najwyzsza to jeszcze mialam najladniejszy biust. Glowa do gory, nie ma sie czym przejmowac Smile

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Villemo
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 05 Wrz, 2003 22:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Nemeią. Ja miałam już biust ale mi i mojej mamie jakoś nie przychodziło na myśl, żeby kupić stanik. Byłam ostatnią dziewczyną w klasie, która nie nosiła stanika. A do okresu mi sie wcale nie spieszy. Miała już moja przyjaciółka w moim wieku i rok młodsza, a mi sie nie spieszy. Teraz poszłam do gimnazjum i mam w klasie takie dziewczyny, które nie czepiają się ani staników ani okresu. Tak powinno być, moje ciało to moja sprawa, ja wiem co dla niego najlepsze. Z czasem twoje rówieśniczki przestaną się tak podniecać dojrzewaniem. Przecież piersi i miesiączka to normalna żecz dla każdej kobiety, tylko niektóre głupie dzieci nie mogą tego zrozumieć.
Pozdrówka:P
Zuzu

HEZJOD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 06 Wrz, 2003 19:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dlaczego nie zrobilas "nie" bo ja bym to zaznaczyla... Cool

Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Sob 06 Wrz, 2003 22:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No cóż ... mój problem już daawno sie skończył, ale i tak SERDECZNE DZIĘKI za odpowiedzi Very Happy !
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 25 Wrz, 2003 17:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moje koleżanki (nawet je lubiłam) dokuczały mi w ten sposób że darły się na całly głos przed blokiem że ja używam 2 tampony na raz potem muwiły mi że jeszcze nie wiem co ale to ignorowałam(taka już jestem albo coś ignoruje albo wściekam się jak nie wiem co) a ja jeszcze nawet nie mam miesiączki!!! No ale co tam będe się przejmować to tylko0 koleżanki. Very Happy
Powrót do góry
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 25 Wrz, 2003 18:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak jest chyba tylko w podstawówce. mnie sie też czepiały w 5 klasie czemu stanika nie nosze...ale ja miałam to gdzies...miałam małe piersi i nie było na co tego stanika nałożyć Wink a teraz to mam aż za duze...i troszke jest mi głupio bo teraz to one mnie się (czasami) czepiają że ja to mam taki biust...ale jak to mróweczka powiedziała może mi zazdroszczą Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 25 Wrz, 2003 18:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Według mnie to na pewno! Bo kto by zwracał na coś takiego uwagę? A w ogóle powinnaś sie cieszyć B to nie jest wcale taki wieeelki rozmiar jak na 1 gimnazjum. Moja siora bliźniaczka ona ma B a ja AA Embarassed Ale jakoś żyje.... Cool

panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 25 Wrz, 2003 22:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

te, a dlaczego ankieta jest tylko pozytywna? dlaczego nie można negatywnej odpowiedzi dać?

Numer Gadu-Gadu
2891618
Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 01 Paź, 2003 20:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi koleżanki nie dokuczają...powinnaś jeszcze zrobić nie ja bym tak zagłosowała...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 02 Paź, 2003 06:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja też zagłosowałabym na nie, może powinnaś dodac jeszcze dwa punkty do ankiety:

-Nie
(i)
-Ja sama dokuczam koleżankom

(oczywście ja bym na to pierwsze zagłosowałą Wink)

Numer Gadu-Gadu
2891618
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu