Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 16:33 tampony(de je wue)
siema wiem że pisałam taki sam temat ale nie mogę go znaleźć i zadałam pytanie ile cm mają tampony . zadałam to pytanie bo maja mama ma w toalecie taką szafkę gdzie trzyma podpaski i tampony i są tam takie kratki kdzie widać wszystko co tam jest i zobaczyłam tam tokie coś co przypominało tampon miało (na oko) 10 cm czy tampony są AŻ takich rozmiarów?
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 18:11
tampony maja okolo (średnio) 3 cm. te 10 cm, były z aplikatorem.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
ewqq-nzlg Gość
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 18:13
Tampony O.B. light days ( z dwiema kropelkami) mają 5 cm. długości. Tampony normal (z trzema kropelkami) mają również 5 cm. długości. Reszty to nie wiem, ale widziałam w sklepie odpakowane pudełko O.B. mini, i miały ok. 4,5 cm. długości. Myślę, że te większe tampony ( te co więcej chłoną) są takie max. 6 cm, za to są grubsze. Moim zdaniem to co widziałaś to mógłbyć tampon z aplikatorem, chociaż nie wiem bo nie widziałam jeszcze takich.
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 20:53
A co to jest ten cały aplikator?
Swoją drogą, nieładnie grzebać w szafkach >>żart<<
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Czw 28 Paź, 2004 16:50
Gabrielen: Aplikator ułatwia założenie tamponu. Jest bardzo pomocny zwłaszcza jeśli dziewczyna pierwszy raz używa tamponu. Ale swoją drogą ja sobie poradziłąm bez .
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 28 Paź, 2004 18:35
Ale hm... jak on wygląda i czy jego po założeniu się usuwa czy nie ??